Skocz do zawartości

[opona, koło] nie będzie za duża

Adan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym wiedzieć czy w miejsce mojej starej opony (26x2.1/54-559) wejdzie inna (26x2.5/55-559)..nie jestem pewny czy dam rade zrobić tak gdyż posiadam hamulce V-brake i nie wiem czy puszcza oponę...

Napisano

Nie będzie kłopotu bo V-braki można "odczepić" przy samym dole fajki co doprowadzi do odchylenia się klocków w obie strony. Przy tak szerokich oponach zwróć uwagę czy zmieści się w górnych widełkach bo nie na wszystkie ramy jest to możliwe.

post-140396-0-57850300-1310475066_thumb.jpg

Napisano

A jaka będzie różnica szerokości między 2.1 a 2.5. Jedni mi mówią że 2.5 to wysokość a inni że to szerokość tak więc nie wiem co mam robić. Jeśli 2.5 miało by się nie zmieścić to może była by szansa z 2.35 ??

Przy amorku mam miejsca sporo więc tak nie będzie problemu, a tył to nie wiem o ile zmieni się szerokość tak więc nie mogę tego stwierdzić.

Oraz mam inne pytanie dotyczące ceny ile kosztuje(średnia cena) wyprostowanie obręczy bo nie chce zmieniać obręczy a chciałbym żeby proste były.

Napisano

Nie będzie kłopotu bo V-braki można "odczepić" przy samym dole fajki co doprowadzi do odchylenia się klocków w obie strony. Przy tak szerokich oponach zwróć uwagę czy zmieści się w górnych widełkach bo nie na wszystkie ramy jest to możliwe.

Z tego co przeczytałem kolejny raz wychodzi na to że po zmianie na te opony hamował będę butami ??

Na obrazku V-brake są odpięte całkowicie więc jak zrobię tak z p/t to ciężko będzie z zatrzymaniem się...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...