MMMAAACCC7 Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 witam po dłuższym zastanowieniu doszłęm do wniosku że zamiast kupować cały nowy rower, po prostu coś złożę. Mam u siebie w mieście bezpośredni dostęp do firmy zajmującej się sprzedażą ram i rowerów folta, dostałbym ją poza ceną sklepową, bez marży itp itd tylko potrzebuję waszej opinii jak się te ramy sprawdzają, o ile ktokolwiek ktoś na tym jeździ
Cyprian Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 a pokażesz ich jakąś ramę do xc bo na ich stronie widzę rowery "górskie" którymi nie są.. http://www.klaudex.pl/ Jeżeli to ta strona..
MMMAAACCC7 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Napisano 12 Lipca 2011 wiem, większośc tych ram to pseudo górskie, ale 2 są ciekawe, ta folta fh608 i folta ithavo
Cyprian Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 No ok, a może spytam tak, jaki budżet przewidujesz na ramę i jakie to xc ma być? Nie wiem czy zauważyłeś że fh608 to rama STALOWA
Sorcerer Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Jesli robia ramy takie jak do trekkingow to tylko pozazdroscic. Nie ma to jak ramy krzywe w 2 plaszczyznach/osiach...
MMMAAACCC7 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Napisano 12 Lipca 2011 żadna inna z tyych ram nie jest godna oglądania, choć dzis w sklepie przymierzałem się do jednej, ale kurczę nazwy nie spamiętałem , ta fh byłaby ostatecznością o ile nie przekroczyłąby budżetu 150zł [złożyłoby się rower do sprzedania ], wiec nawiedzę jutro/pojutrze sklep i wywiem się tej nazwy, obfotografuję itp itd, fajna byłą bo alu7005 i uchwyt pod tarcz...
Rulez Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 To ma być dowcip ?, te ram nawet nie są produkowane w fabryce rowerów tylko w jakiejś chińskiej fabryce garnków Trzeba być niepełnosprawnym umysłowo żeby na tym czymś składać rower
MMMAAACCC7 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Napisano 12 Lipca 2011 rulez-nim coś powiesz-poczytaj na necie, folta jest to firma z Malborka [zdziwko?] produkująca polskie rowery, oraz składająca rowery kellysowi i giantowi [na PL] jako podwykonawca
Rulez Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Daj sobie odpust, i mnie nie uświadamiaj, ramy kupują w chińskiej fabryce garnków bo tam jest taniej, w zamian nie ma żadnych norm, ramy są krzywe i nie podlegają procesowi obróbki cieplnej po spawaniu, takie coś nie powinno się nazywać rower tylko "komunijny zapychacz" pewnie te wynalazki przyjeżdżają w całości z Chin a w Malborku dokręcają koła i przyklejają nalepki A może to "Janisław" otworzył jakąś manufakturę ?
MMMAAACCC7 Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 spytam krótko-skąd masz takie informacje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.