Skocz do zawartości

[ramy] folta do xc

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

po dłuższym zastanowieniu doszłęm do wniosku że zamiast kupować cały nowy rower, po prostu coś złożę. Mam u siebie w mieście bezpośredni dostęp do firmy zajmującej się sprzedażą ram i rowerów folta, dostałbym ją poza ceną sklepową, bez marży itp itd

tylko potrzebuję waszej opinii jak się te ramy sprawdzają, o ile ktokolwiek ktoś na tym jeździ :)

Napisano

No ok, a może spytam tak, jaki budżet przewidujesz na ramę i jakie to xc ma być?

Nie wiem czy zauważyłeś że fh608 to rama STALOWA

Napisano

żadna inna z tyych ram nie jest godna oglądania, choć dzis w sklepie przymierzałem się do jednej, ale kurczę nazwy nie spamiętałem :wallbash: , ta fh byłaby ostatecznością o ile nie przekroczyłąby budżetu 150zł [złożyłoby się rower do sprzedania :D], wiec nawiedzę jutro/pojutrze sklep i wywiem się tej nazwy, obfotografuję itp itd, fajna byłą bo alu7005 i uchwyt pod tarcz...

Napisano

To ma być dowcip ?, te ram nawet nie są produkowane w fabryce rowerów tylko w jakiejś chińskiej fabryce garnków :teehee:

Trzeba być niepełnosprawnym umysłowo żeby na tym czymś składać rower :down:

Napisano

rulez-nim coś powiesz-poczytaj na necie, folta jest to firma z Malborka [zdziwko?] produkująca polskie rowery, oraz składająca rowery kellysowi i giantowi [na PL] jako podwykonawca

Napisano

Daj sobie odpust, i mnie nie uświadamiaj, ramy kupują w chińskiej fabryce garnków bo tam jest taniej, w zamian nie ma żadnych norm, ramy są krzywe i nie podlegają procesowi obróbki cieplnej po spawaniu, takie coś nie powinno się nazywać rower tylko "komunijny zapychacz" :down: pewnie te wynalazki przyjeżdżają w całości z Chin a w Malborku dokręcają koła i przyklejają nalepki :wallbash:

A może to "Janisław" otworzył jakąś manufakturę ? :woot:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...