Janisław Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Powitać, jak w temacie, szukam jakiegoś budżetowego fulla dla swej kobiałki, budżet chciałbym zamknąć w 3.5k PLN, w naprawdę uzasadnionym przypadku mógłbym rozciągnąć do 4k. Rower ma służyć do rekreacyjnej jazdy po lasach okolicznych (krzyżackich), okresowo świętokrzyskie bądź beskid. Full dlatego, że ma być przede wszystkim wygodny i bezpieczny, ścigania żadnego nie będzie. Co mnie na razie wpadło do głowy: Giant Yukon FX 2 Merida One-Twenty 300-D i w obu wymiana amorka na jakąś Rebę / R7 I tyle na razie... W sumie używek też się nie boję, tylko że przeglądając ebajca i alledrogo nic ciekawego nie znalazłem. Jakieś jeszcze sugestie? Aa, i byłbym zapomniał - musi to być eska i najlepiej na powietrznych amorkach (165cm, ok 48 kg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Na fullkach się nie znam ale widzę że te na alledrogo nawet idą http://allegro.pl/kross-level-f7-shimano-xt-mega-okazja-rabat-50-i1700218933.html pełne xt i juicy 5, ale ramka 18" to chyba za duża ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizmon Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ja w maju tez szukałem czegoś podobnego w takiej cenie i udało mi się kupić Giant Trance X5 mogę go tylko polecić super się jeździ mimo że na samym początku nie bardzo mi pasował teraz po 250km zdecydowanie polecam aha i kupiłem go za niecałe 4tyś poważnie zastanawiałem się też nad Ghostem ASX 4900 na którego dostałem identyczną cenę i naprawdę nie wiedziałem którego wybrać Ghost ASX 4900 też na nim jechałem i też był ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 rybciasum odpada - za duży i strasznie dziwna konstrukcja wahacza, przez co jest raczej niezbyt czuły. Ale interesujący pod kątem ewentualnego przeszczepu ramy. Dizmon niestety nie te rozmiary - max to 16" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizmon Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dizmon niestety nie te rozmiary - max to 16" Tak wiem dałem tylko przykłady modeli które moim zdaniem są ciekawe, ja akurat takiego rozmiaru szukałem a wiem że gdzieś był też mniejszy rozmiar musisz podzwonić popytać bo nie wszystko maja powystawiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 No to może : http://cgi.ebay.de/Corratec-Zone-RH39-Fahrrad-Mountainbike-MTB-Fully-XT-/360248025220?pt=Sport_Radsport_Fahrr%C3%A4der&hash=item53e074a084 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 rybciasum odpada - za duży i strasznie dziwna konstrukcja wahacza, przez co jest raczej niezbyt czuły. Ale interesujący pod kątem ewentualnego przeszczepu ramy. To polecam takie coś, tylko trzeba znaleźć kupca na starą ramę :/ bo osprzęt naprawdę wysoka półka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 O Rulez, widzę że kumasz o co chodzi Jak na moje to całkiem fajny - 4 zawiasy, lekki i dobry osprzęt. Tyle że paskudny jak noc i obawiam się że z tym będzie ciężko. Nawet znalazłem Trance'a X1 za 1300 baksów, ale też się okazał za brzydki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ten Corratec ma jedną zaletę, będzie lekki jak na stosunkowo taniego fulla, a to w wypadku kobity jest raczej ważne. Biały w małym rozmiarze nawej nieźle sie prezentuje : http://s.lowyat.net/uploads//attach-58/post-68058-1239958122.jpg A nawet czarny w tym rozmiarze powinien być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Yukon i One Twenty to słabe zawiasy, do tego damper Gianta ma problemy z trzymaniem ciśnienia. Kross bardzo fajna maszyna ale do ścigania, bo to softtail a nie full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.