Szalony Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Szukam korby do granicy cenowej 80zł. Wejście na kwadrat i najlepiej by było, gdyby największa zębatka miała 48 zębów. Co doradzacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip666 Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie Shimano Alivio. Długość ramion 170mm, zębatki stalowe 42/32/22z, korba w pełni rozbieralna, stop aluminium, waga 930g. Bardzo fajne i wytrzymałe. Niedawno kupiłem korby Truvative ale jeszcze ich nie założyłem bo kolega ukradł mi ściągacz Nadal jeżdżę na poczciwych Alivio i spisują się świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ale Alivio nie spełnia wymagań (do 80zł i 48z). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Truvativ IsoFlow, mialem wersje z 28/38/48, jak hccesz to moge sprzedac za nieduze pieniadze najwiekszy blat, bo jest nieuzywany i sie kurzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sprężynka Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Alivio osobiście odradzam miałem taką korbe i zajeździłem ją po 2 miesiącach:] po prostu pogięły sie blaty:P Po drugie niemożliwe żęby tak korba ważyła 930 gramów bo mój Race Face Evolve XC ten przed deusem waży daj boże 945 Pozatym licz sie z tym że ta korba będzie jak z gumy,jeżeli będziesz próbował podjechać jakiś ostry podjzad z blatu. 40% energi zamiast iśc w korbe a tym samym w szybkosć po prostu ucieknie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip666 Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Alivio osobiście odradzam miałem taką korbe i zajeździłem ją po 2 miesiącach:] po prostu pogięły sie blaty:P Po drugie niemożliwe żęby tak korba ważyła 930 gramów bo mój Race Face Evolve XC ten przed deusem waży daj boże 945 Pozatym licz sie z tym że ta korba będzie jak z gumy,jeżeli będziesz próbował podjechać jakiś ostry podjzad z blatu. 40% energi zamiast iśc w korbe a tym samym w szybkosć po prostu ucieknie :wink: Jeżdżę na nich w 4X i Strecie i spisują się świetnie a są na pewno bardziej obciążone niż w XC. Dane łatwo znaleźć w internecie. Sprawdziłem to sam i rzeczywiście ważą pomiędzy 900g-1000g. Zaskoczyła mnie twoja opinia bo większość posiadaczy chwali je. Wystarczy przeczytać recenzje http://rower.com/recenzje.php?op=prod&id=1773 . W sklepie w Warszawie kosztują jakieś 100zł na obrzeżach Warszawy niecałe 80zł ale myślę że nie ma sensu kupować nowych jak za grosze można kupić lekko używane. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Dla pewności foto w załączniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 14 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Truvativ IsoFlow, mialem wersje z 28/38/48, jak hccesz to moge sprzedac za nieduze pieniadze najwiekszy blat, bo jest nieuzywany i sie kurzy . Ja potrzebuje całego mechanizmu korbowego, bo z jednej strony gwint się wyrobił, a z drugiej krzywe są zębatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sprężynka Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 FIlip 666 no to może w streecieale w XC i na maratonach to kompletna porażka a z resztą jak korba za tak nie wielką kase może sie spisywać dobrze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip666 Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Oczywiście że korba za takie pieniądze może spisywać się dobrze. Znam kilka osób co wymiatają że strach a latają na najtańszych rozbieralnych korbach Suntora. Sporadycznie jeżdżę w XC i myślę że nie jest potrzebna strasznie dobra korba bo nie katuje się ich za bardzo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Moja korba wytrzymała 3-4 sezony brata, a póżniej mojego katowania. Dopiero pod koniec otatniego sezonu dawała znaki zużycia, więc droższej i lepszej na razie nie potzrebuje, bo nie jeżdżę wyczynowo Pozatym licz sie z tym że ta korba będzie jak z gumy,jeżeli będziesz próbował podjechać jakiś ostry podjzad z blatu. 40% energi zamiast iśc w korbe a tym samym w szybkosć po prostu ucieknie Ta korba (Shimano) którą mam to też była raczej w tym przedziale cenowym i mi to zużycie energii nie przeszkadzało, bo po dużych górkach nie jeżdżę często, ponieważ nie mam ich dużo w mojej okolocy (Kotlina Sandomierska), a wypad w większe górki tym rowerem był 2-3 razy w ciągu tych 3-4 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witam Do wyboru masz jeszcze SHIMANO TOURNEY , 48/38/28 i cena do 80zł. pozdrawiam Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 P.S korba ALIVIO nie służy do katowania i hardcoru!! Przeciez to porządna korba do XC a NIE do 4x czy FR, to juz przesada... ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip666 Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 P.S korba ALIVIO nie służy do katowania i hardcoru!! Przeciez to porządna korba do XC a NIE do 4x czy FR, to juz przesada... ehhh Skoro spisują sie bardzo dobrze to czemu mają mi nie służyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 nie na jasne że mozna... ale jak sie później płacze że 'sie zepsuło' to :lol: :lol: W sumie gitarę tez mozna używac jako łopate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirspider Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Tutaj jest zdjęcie tej korby SHIMANO TURNEY. Niestety nie znalazłem strony gdzie można taką kupić (na allegro nie ma, w googlach to znajdywało mi tylko zamontowaną PRZERZUTKĘ w rowerach za 800zł <btw przerzutka ta kosztuje coś ponad 8 zł > ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziomek Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Mam podobny problem: szukam korby tyle ze do trekkingu i tez do ok 80 zł! Znalazlem jedna taka korbe Shimano rozpoczyanajaca sie od 48 ,ale sie waham: czy czasem podczas jazdy cos sie nie powygina! Jakie sa Wasze opinie o korbach Suntor? Mozna dostac korbe Suntora do ok 80 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik86 Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ja do swojego zloma, rok temu kupilem taka korbe klik, jeszcze sie nie polamala i nie skrzywila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziomek Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ja do swojego zlomiu, rok temu kupilem taka korbe klik, jeszcze sie nie polamala,nie skrzywila Ciekawa Oferta!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 16 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Jakie sa Wasze opinie o korbach Suntor? Mozna dostac korbe Suntora do ok 80 zł? Do 80zł spokojnie dostaniesz ale nie wiem czy znajdziesz a tak dużymi zębatkami. Ja śmigam na jakimś tanim Suntourze już ponad 16 tys. km i wiem że jeszcze sporo pojeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Skoro spisują sie bardzo dobrze to czemu mają mi nie służyć?Do czasu...korby do extremy na kwadrat sa już w wymarciu, ale do nich nigdy 'ajlawiu" nie należało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 16 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Tutaj jest zdjęcie tej korby SHIMANO TURNEY. Niestety nie znalazłem strony gdzie można taką kupić (na allegro nie ma, w googlach to znajdywało mi tylko zamontowaną PRZERZUTKĘ w rowerach za 800zł <btw przerzutka ta kosztuje coś ponad 8 zł > ) A patrzyłeś w jakiś sklepach internetowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.