Skocz do zawartości

[Mapy]Bieszczady - okolice Wetliny

blazejowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów !!!

Piszę z nadzieją, że znajdzie się ktoś z doświadczeniem i pomoże mi znaleźć dobre papierowe mapy.

Wybieram się na urlop w Bieszczady. Noclegi mam załatwione w Wetlinie i to bedzie moja baza wypadowa na wycieczki rowerowe,

szukam więc jakieś dokładnej mapy rowerowej tych okolic, z zaznaczonymi na niej szlakami rowerowymi. Jeżeli w ogóle taka istnieje .....

Wycieczki zaczynać będe z Wetliny, bądź z okolic (auto z bagażnikiem pozwoli podjechać 15-30 kilometrów w ciekawe miejsce).

Będę bardzo wdzięczny za rady wskazanie dobrych map, ewentualanie jakiś wskazówek i podpowiedzi.

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.

Błażej

W okolicach Wetliny to polecam:

1. Z Wetliny do Kalnicy i stamtąd trasą na Sine Wiry i z powrotem.

2. Podobny start, ale odbijacie na Przełęcz Szczycisko i robicie robicie spore kółko wokół doliny Sanu (przez Hulskie do Sękowca i stamtąd na Studenne/Rajskie) i powrót do Kalnicy.

3. Wetina-Smerek- odbijacie na drogę która leci obok szczytu Swereszkowe i plus minius w miejscu na mapie zaznaczonym jako (Beskig) przedzieracie sie przez potoczek tak, żeby znaleźć sie na drodze oznaczonej jako "torowisko dawnej kolejki" inią ciśniecie aż do Cisnej :-). Powrót albo asfaltem z kominacją propozycji 1 albo mozecie spóbować czerownym szlakiem, ale tego nie próbowałem.

4. Z trochę dalszych to podjazd z Komańczy na Hryszczatą czerwonym szlakiem przez Jeziorka Duszatyńskie (wariant 1 - do Cisnej / wariant 2 - odbicie na Przełęczy Żrebak i powrót do Komańczy)

Co do map - polecam mapy Compass'u

Jak macie samochód, to wszystko tak naprawde na zachód od Wetliny jest wasze :-).

Wetlina jest dobra bazą, szczególnei jak jedziecie z kimś nierowerowym - można takie osoby posłać na piesze szlaki do Parku Narodowego, a samemu pobikować w spokoju ducha :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...