BART_osz Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 No prosze mozna zakonczyc dyskusje tak jak trzeba Za ostatniego posta Karbon jak najbardziej szacuneczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Ja ma 84kg przy wzroście 188cm Ja chcę zchudnąć poniżej 80 (może być 79kg ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Ja mam 177cm wzrostu a wazę 68kg. Przytyłem nieco przez zime bo było juz 65 . Ale na sezon powinno wrócic do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A ja waże 65 kg przy 180 cm. Pisanie na forach, przy piwku nic nie zmieniło. I dobrze bo by się ciężko jeździło pod górki. Górki w Łodzi, co?, ale nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A ja waże 65 kg przy 180 cm. Pisanie na forach, przy piwku nic nie zmieniło. pozazdroscic przemiany materii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Spokojnie - jeszcze pare lat i skonczy sie wam ta swietna przemiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 heh BARTosz tak jak i u mnie ,60kg 178cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Spokojnie - jeszcze pare lat i skonczy sie wam ta swietna przemiana Będzie trzeba dymać po 15000 km w sezonie żeby nie było "opony" A w zimę ścisły post i żadnego bezalkoholowego. Jezu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Niestety - w pewnym wieku ( u mnie przy 25-26 latkach ) konczy sie ten czas kiedy mozna zjesc co sie chce o byle jakiej porze dnia , bo zaraz sie taka kaloryczna uczte czuje w pasie na nastepny dzien choc by przy zakladaniu spodni :lol: . Wiec albo trzeba wiecej cwiczyc albo mniej jesc - ja niestety musze trzymac sie obu tych zasad . A tak bym nieraz zjadl jakies frytki albo hamburgera np o 11 w nocy i popil browarem ehhhh .... 180cm i waga obecnie 90kg - ale ja jestem grubokoscisty :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Znam wielu byłych kolarzy zawodowych co mają figurę jak chłopaki 20-letni Janek Ścibiorek, Boguś Ozimiński i inni. Pozazdrościć. Ja też chce tak wyglądać w wieku 65 - 70 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 po przeczytaniu kilku stron tematy doszedłem do wniosku, że mam gites wagę 50kg i 167cm(ale rosnę) wiek 15 lat a jem ciągle i wszystko jest wysoko kaloryczne/tłuste mleko tylko 3,2% tłuszczu sery tłuste i ogólnie lubię jeść tłuste żarcie! i słodycze, a o dziwo zęby mam zdrowe na trening zawsze biorę batonik uwielbiam jajecznice na śniadanko to tak 2,5 jaj minimum (te pół podjada mi tata ) więc białka myślę, że mam pod dostatkiem a o dziwo masy mięśniowej nie nabieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deusx Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 rozciagajac material jak nie przekroczysz odpowiedniej sily po odjeciu przylozonej sily rozciagajacej material wroci do swojego pierwotnego ksztaltu sory, ale jak czytam te bzdury co pisze bartosz to musze coś napisać. Po 1. Zobacz co to jest karbon, jaki to jest dokładni materiał i jak jest zrobiony. Po 2. Nie rozciągniesz karbonu, co najwyżej probując go rozciągnąć, urwiesz go, karbon się nie gnie, anie nie łamie, tylko kruszy. Dlatego w przyszłej motoryzacji aut będą stosowane karbonowe przodu samochodów. Przy wypadku auto się nie będzie giąć, tylko kruszyć, i jak wjedziemy w ścianę, to nie wyjedziemy z pogiętą maską, tylko z jej połową......... A wiesz dlaczego się kruszy ? Bo jest w karbonie dużo, bardzo dużo węgla, jak sama nazwa wskasuje "włókno węglowe" Karbon zawiera nawet 80% wegla, a zobacz jak węgiel się kruszy, i jaki jest lekki, teraz masz "porównanie" "Zastanów się"...zresztą, jak chcecie se odchudzić rower, to polecam zmyć farbe i wszelkie lakiery, naklejki z roweru 100g niżej, i za darmo, tylko sprzęt będzie narażone na korozję... i nie za pięknie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Bo "Carbon" to węgiel, nie ma ram wykonanych z czystego węgla (carbonu) ,ponieważ sam węgiel jest bardzo kruchy, ramy wykonuje się z mat włókna węglowego (włokien węglowych "Carbon Fiber"). Są różne rodzaje włókien węglowych, o różnej zawartości węgla (tzw. modułowość). Najpierw "tka" się matę, której składnikiem jest zazwyczaj włókno szklane lub węglowe, stosuje się różne układy włókien w zależności jaką sztywność chcemy osiagnąć, następnie taką "tkaninę" wypełnia się "proszkiem" węglowym wymieszanym z żywicą epoksydową, następnie maty poddaje się sprasowaniu na specjalnych prasach. Rury ram wykonuje się nawijając gotowe maty na metalowe formy, pojedyncza rura składa się z wielu warstw nawiniętych na siebie i "sklejonych" za pomocą żywicy, do zwiększenia sztywności stosuje się np oploty kevlarowe. Zarówno układ poszczególnych warstw, jak i oploty wpływają na sztywność rury, generalnie również im więcej węgla w macie tym ona sztywniejsza, ale i bardziej krucha. Oczywiście to wszystko w bardzo dużym uproszczeniu, poszczególni producenci prześcigaja się w doborze materiałów (włókna wysokomodułowe, sprasowane pod bardzo wysokim ciśnieniem np. 60 ton) to wszystko aby tworzyć coraz sztywniejszych i zarazem lżejsze konstrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gozzi Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 dobra to wracając do tematu, co myślicie o mojej wadze? waga: 76-79 [różnie to bywa ale cały czas trzymam się w tym przedziale] wzrost: 184cm wiek: 19 lat nigdy o wagę nie dbałem, zawsze jem tyle ile chcę ale muszę przyznać że jakoś nigdy nie smakowały mi te wszystkie potrawy w stylu fast-food, jakoś zawsze zamiast pizzy wolałem zjeść jakąś sałatkę (i żeby nie było oczywiście z mięsem:P) i to wszystko nie ze względów dbania o wagę lecz smakowych, po prostu takie tłuste rzeczy mi nie smakują Ludzie nigdy nie wierzą jak im mówię ile warzę, koledzy z byłej klasy (Ci z siłowni:P) ważyli mniej ode mnie i każdego to dziwiło:P Teraz może do rzeczy, uprawiam kolarstwo górskie ostatnio podoba mi się też szosa i pytanie zrzucić parę kilo czy pozostać przy tym co jest i dalej nie dbać o wagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Jak czytam jak faceci po 178cm waza 60kg... Nie zazdroszcze. Wiem, ze to dobra kolarska sylwetka, ale ja lubie swoja. Nie zamierzam byc jakims wybitnym szosowcem. W ogole nie chce byc szosowcem. Miesnie waza 2x tyle co tluszcz. Ja przy wzroscie 178cm waze obecnie z 83kg. Jakbym zgubil oponke i brzuch to bym zszedl do max 77kg. Nicn ie poradze na to ze bez treningow na silowni wyciskam 90kg na laweczce i bez trudu 1 reka cwicze 20kg ciezarkiem. "Obwiniam" za moja rozbudowana sylwetke karate ktore cwiczylem w wieku 14 lat. Jestem masywny i nic tego nie zmieni, bo ja nie chce tego zmieniac. W koncu rower jest dla mnie bardzo wazny, ale dzewczyny tez musza miec sie do czego przytulic Rower odchudzam... powoli. Dopiero dojrzewam do wymiany kierownicy gietej EA30 na prosta EA70. Jakies 200gr roznicy. Potem chce sobie zafundowac Mavici ST i na tym moj plan poki co sie konczy. No i jak przestne pic piwo to w koncu schudne do tych 77/78 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 gozzi może kumple byli niżsi, wzrost też daje troszkę wagi. Mój kumpel ma 194 cm i przy 100 kg wygląda normalnie a przy 90 wyglądał na bardzo szczupłego Najlepsza waga dla bikera MTB to okolice BMI=22 czyli jakieś 72 kg przy 180 cm bo tyle mają średnio najlepsi zawodowcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ale 72 kg przy 180 to już sprinter bardziej, a nie zapominajmy o góralach i zawodnikach uniwersalnych Valverde waży 61 kg przy 178 np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funkad Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Jam mam zamiar schudnąć z 97kg do poniżej 80kg, bardzo ciekawi mnie o ile lżej będzie mi się jeździło. Teoretycznie to tak, jak by mój rower miałby nic nie ważyć. Wzrost 185cm. Waga 97kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 to sie tak dokladnie nie przeklada, funkad, ale oczywisice jezdziloby sie duzo lzej, inna kwestia taka, ze chudniesz stopniowo, wiec bedzie sie jezdzilo stopniowo lzej. Jak chcesz sprawdzic ile to daje to zrob sobie jakas traske teraz na czas i potem i zobacz jakie zmiany beda Oczywiscie czesc to trening ale wozone kilogramy jakieby nie byly robia swoje. Zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 76kg przy 177cm, kurde chcialbym zejsc do 70. Nie pije, nie pale, nie jem fast-foodow, nie pije napojow gazowanych, nie jem cukierkow, czasem sie zdarzy jakis baton, lub lód. Kurde, smigam na biku, a i tak brzuch i uda za cholere nie chca sie zmniejszyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Eeeee 85kg przy 183cm. Grubo za dużo.... Podjazdy to nie mój przyjaciel... Ale fakt, im mocniej zbudowany biker, tym lepiej może sobie poradzić w sprintach, ale lżejszy bedzie bardziej długodystansowy. {Nie jest to regułą} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Wilku89 76kg przy 177cm? O jeju... Ja waże 75kg przy 178cm i wszyscy uważają mnie za kościstego chudzielca... Nie przesadzasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Brzuszek przydaloby sie zrzucic i troche na udach, robie, co moge, ale jakos efektow znaczacych brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 wilku waga w normie, kazdy ma inna budowe, zacznij smigac brzuszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Brzuszek przydaloby sie zrzucic i troche na udach - Wilku biegaj Ja po rowerze nie chudne nietety, a po biegach i owszem Właśnie na brzuchu (już 5 cm zeszło) i na udach (z 67 cm na 63 cm). reszta bez zmian, i dobrze bo siły nie chce stracić A brzuszki, po brzuszkach brzuch nie chudnie niestety. Brzuszki sa po to, że jak już zejdziesz z wagą i cm na brzuchu, to będzie 6-cio pak. Ja od 15 lat nieprzerwanie robie 150 brzuszków dziennie i nic. Dopiero teraz jak spadam z wagą, się pojawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.