Skocz do zawartości

[kierownica] Enduro gięta min 710mm wznios 30-50mm

kepa416

Rekomendowane odpowiedzi

Witam obecna kierownica ma 680mm dłonie trzymam tak że mały palec prawie zsuwa się z gripa i taka pozycja dłoni jest dla mnie najwygodniejsza, lecz dość niebezpieczna i robią mi się odciski od końca gripów. Z moich wyliczeń min to 710mm i wznios 30-50mm.

Mam możliwość kupienia Funn Fatboy z 2009r. ale jest to aluminium 2014 T6 co mnie trochę nie zadowala bo nie wiem czy to wytrzymały materiał. Myślałem na NS Terra ale mówią że ma przekłamany wznios i jest dość podatna na uszkodzenia Nowy Fatboy to 140zł ale jeśli będzie trzeba to dołożę bo to będzie zakup na dłuższy czas. No ale co by tu innego jeszcze brać pod uwagę?

Czemu nie używki w sensie że krzywe albo coś podobne? W sumie patrząc na allegro to chodzą tylko Truvativy ściągane ze stockowych rowerów ale używki prawie w cenie nowej.

W sumie u mnie wygląda obecnie to tak :

http://imageshack.us/g/222/dscf0075nn.jpg/

Na kierownicy pisze wznios 50mm ale wydaje się ona być bardzo płytką przy np innych jakie widziałem no i nie chce kupić czegoś w stylu Dartmoor'a Rifle gdzie jest 75mm i dość wysoki wznieść bo będzie się jeździło jak na kozie ale znów jak dam zbyt płasko to przy mojej obecnej wysokości siodełka odpadną mi plecy i potem krocze.. Ale teraz jeżdżąc wydaje mi się jak by kierownica była zbyt nisko i jakoś nie jestem w stanie się przestawić na to bo czuje dyskomfort zawsze jeździłem na rowerach gdzie kiera była wyżej niż tyłek no ale to nie jest pozycja na podjazdy.

używki nie bo nie wiesz ile ktoś użytkował daną kiere i czy jeździł z amorem czy na sztywniaku, robił wielkie dropy i ogolnie katował. takie kiery mają one już osłabiony materiał i jest wieksze ryzyko złamania mimo ze wyglądają OK

moim zdaniem do twojego rowerku najbardziej pasował by Spoon Spank'a

a nie myślałeś nad zmianą mostka na krótszy?

a nie myślałeś nad zmianą mostka na krótszy?

Co do tego pasował by na pewno mi bardziej i estetycznie i do kierownicy bo teraz mnie denerwuje widok kokpitu aż mnie szarpie. Tylko boje się zbyt dużego przesunięcia ciężaru do tyłu bo i tak już wrzuciłem sztycę z offsetem i tyłek jest dalej. Ale trapi mnie jedna rzecz wszędzie w poradach prawidłowej pozycji na rowerze jest wzmianka o tym że linia kierownicy powinna pokryć się z linią piasty przedniej podczas jazdy no ale u mnie to jest nie osiągalne w tym wypadku bo kiera jest o wiele dalej przed piastą. Takie coś by wskazywało na krótszy mostek obecny ma chyba 80mm z tego co pamiętam. Ale moja budowa ciała jest dość dziwna o mam bardzo długie ręce w stosunku do reszty ciała.

to też zależy jak jeździsz bo ten mostek jest typowy dla rowerów XC,

na krótszym mostku rower stanie sie bardzie zwrotny i łatwiej go poderwać

poza tym twój rower nie ma seryjnie takiego długiego mostka

najlepiej by było jak bys pożyczył od kogoś któtki mostek, pojeździł i zobaczył czy ci to pasuje

reguły i porady na stronach to tylko propozycje a ty sam musisz sprawdzić jak ci wygodnie

Właśnie seryjnie ma taki mostek niestety rozmiar 16.5' bo miałem taką w domu przed tym i miała krótki mostek ale potem zmieniali mi ramę na większą obecną 19' i zmienili mostek ale nie wiem czy kierownica powinna być inna. Bo z tego co czułem od początku rower był inny bo od samego początku miałem/mam z nim problem jakoś ogarnąłem sztyce przez co siodło stało się wygodniejsze ale jeszcze jest problem z kokpitem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...