Skocz do zawartości

[Oświetlenie] MagLite Solitaire

gosucherry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem przed zakupem lampki do roweru na przód. Wybór padł na drobną latarkę, która będzie mocowana na uchwyt typu : http://allegro.pl/uchwyt-uniwersalny-rowerowy-v2b-do-latarki-i1705471858.html . Sam uchwyt to już mój problem, bardziej chodzi o dobór lampki/latarki. Myślałem o http://allegro.pl/mag-lite-latarka-maglite-solarite-od-barsop-i1712018135.html ale nie jestem pewien, czy nie będzie za słaba, bo to raczej lapka doczepiana do kluczy. Sama firma, moim zdaniem bardzo porządna. Jeżeli ma ktoś jakieś propozycje/porady/doświadczenie w tej kwestii - proszę o wypowiedzenie się w moim temacie. Pozdrawiam !

PS : Nie ma tańszej opcji zamontowania takiej latarki ? Przecież z przesyłką to jest 30 zł za kawałek plastiku.

Napisano

Niby mocniej świeci... ale to tylko na papierze. Nie wiadomo jak w praktyce jest... Maglite twierdzi ,że spełnia standart, zasięg 20m. A za uchwyt dzięki, na 95% skorzystam ( o ile będzie pasował do latarki którą kupuję ).

Napisano

ten noname to jakiś kosmos... 100W????

poza tym spodziewałbym sie bardzo kiepskiej barwy światła-na niebiesko, kiepskiego zasięgu, małej wodoszczelności, krótkiego czasu świecenia i w ogóle ja bym sie na takie coś nie porwał, szkoda nawet tych 30zł

a ta pierwsza będzie stanowczo za slaba na rower

tego uchwytu na rzepy stanowczo nie polecam, na wybojach strasznie podstakuje swiatło, w ogóle uchwyty na rzepy, paski, gumki się nie nadają na wyboje, nejlepiej coś skręcanego i w żadnym wypadku na zatrzaski.

szukaj dalej, chyba 30 zł to za mało na coś w miare porządnego.

chyba że się bujasz tylko po miescie i tylko czasem trzeba sobie ciut poświecić

Napisano

Kupiłem jakiś czas temu w militaria.pl scyzoryk leatherman do kluczy i latarke Maglite Solitaire i zapasowe żarówki do niej. Komplet 2 żarówek kosztował mnie ponad 10zł, latarka koło 30zł ale zawiodłem się bo spodziewałem się czegoś lepszego, nie dość że świeci bardzo bardzo słabym światłem to jeszcze żeby coś w miare oświetlić to trzeba ją skręcić na bardzo wąski punkt 20-30cm średnicy. Jak dla mnie to lipa bo do kluczy to już lepiej mi jakiś breloczek diodowy oświetli niż ta latarka <_< i mniej mniejsca zajmnie. Do tego ta cena żarówek jakieś nieporozumienie. Pewnie lepsze są już te lampki z biedronki diodowe za 5-10zł co ostatnio były i za żarówki nie zapłacisz takiej kasy.

Ja na pewno Ci odradzam Solitaire na rower.

Napisano

Ciężko żeby brelok oświetlał Ci drogę o silę działa fotonowego, co do samej firmy to w USA policjanci używali latarek MagLite zamiast pałek więc MUSZĄ być dobrej jakości. icon_wink.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...