rafalrafal Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witajcie, Stoję przed istotną dla mnie decyzją. Chcę założyć sobie tarczówki. Zaproponowano mi kupno takiego oto używanego zestawu (hamulce + koła) za 800 zł: Przód Hamulec: Avid Elixir R-SLC Koło: piasta - DT Hugi Hyes szprychy - Dt revolution\ Obręcz DT XR 4.1 d Waga koła 790g Tył: Hamulec: Avid Juicy Carbon Koło piasta- Deore XT szprychy -DT champion obręcz - Rigida Taurus 2000 Waga koła -1177 g Link do zdjęć na których widać mniej więcej w jakim to stanie jest: https://picasaweb.go...CJGBnJDulr-O7QE Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Za tę kwotę może by i było warto gdyby nie to,że wszystko z innej "parafi".Ja raczej nie zdecydowałbym się na taki zestaw no,ale to twój wybór.Oczywiście najważniejszy jest stan techniczny sprzętu.Należy zwrócić uwagę na to czy nie ma wycieków oleju,czy nie są zapowietrzone(dodatkowe koszty z serwisem).Okładziny wyglądają jeszcze na dobre,ale nie ma tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalrafal Napisano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Za tę kwotę może by i było warto gdyby nie to,że wszystko z innej "parafi".Ja raczej nie zdecydowałbym się na taki zestaw no,ale to twój wybór.Oczywiście najważniejszy jest stan techniczny sprzętu.Należy zwrócić uwagę na to czy nie ma wycieków oleju,czy nie są zapowietrzone(dodatkowe koszty z serwisem).Okładziny wyglądają jeszcze na dobre,ale nie ma tarcz. Tarcze są tylko nie na fotografii Dzięki za odpowiedź. Choć przyznam, że nie wiem jaki uboczny efekt będzie miał fakt, że wszystko z "innej parafii" No bo jeśli o estetykę chodzi to Cię rozumiem ale dla jakości jestem w stanie to przeboleć, bo ostatnio na jednym z błotnistych maratonów moje v-brakei (zwłaszcza z tyłu) nie budziły mojego zaufania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 W Juicy 7 nie pracuje jeden z tłoczków. Może być to kwestia zabrudzenia. Zacisk Elixir jest zasyfiony totalnie. Ciekawe, czy cofają się tłoki. Klamka od Juicy ma wybite tuleje ślizgowe i prawdopodobnie wypada z niej bolec - wyraźnie widać, że jest przesunięty na jedną stronę. Hamulce są warte około 450zł. Koła - na pewno 250zł. Stanu kół nie potrafię ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.