jaans Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Cześć. Nie mogę się zdecydować który wybrać, może wy mi doradzicie co wybrać: waham się między Corratec X-vert S 0.3 a Cube LTD Pro. allegro.pl/2011-nowy-cube-ltd-pro-white-metal-grey-i1683117421.html allegro.pl/corratec-x-vert-s-0-3-gratis-od-happy-warszawa-i1706125298.html który waszym zdaniem ma lepszy osprzęt. Rower musi być przede wszystkim niezawodny gdyż zabieram go na studia do Warszawy. i czy waszym zdaniem warto jest zainwestować w dobre zapięcie: co sądzicie o tym (rower.com.pl/-p-305637.html?cPath=1_38) łatwo będzie to sforsować? z góry dziękuje za pomoc przy wyborze.
Basiq Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Rowerki bardzo zbliżone. Wg mnie Cube jest poskładany na bardzo równym poziomie, tak naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Corratec mógłby mieć lepszy amorek (sprężyna - w Cube powietrze), ogólnie sprawia wrażenie takiego nierównego (przerzutki XT nie wystarczą, aby precyzyjnie zmieniać biegi, musi być do tego lepsza zmieniarka niż ta w Corretec - choć i tak nie będzie źle), kaseta niżej niż w Cube, podobnie łańcuch (może się odbić na trwałości) korby podobne - obie na HII. Ciężko mi ocenić hamulce bo nie miałem styczności z tym z Corratec, ale te w Cube daję radę i to całkiem nieźle... Ja postawił bym na Cube
supersam Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Ja też bym stawiał na Cube, lepiej zestawiony osprzęt. Zresztą wizualnie ładniejszy od corrateca. To zapięcie z pewnością da rade, konkretne mocne, wytrzymałe. Firma kryptonite w swojej 12 stopniowej skali (12 oznacza najlepsze z możliwych zabezpieczeń) oznacza właśnie 12. Tylko że waży trochę kilo, ale lepiej dobrze zabezpieczyć swój rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.