blaze89 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 witam ostatnio straciłem moc w hamulcach (hayes mx2). postanowiłem przemyć tarcze (były tłuste). O ile przedni odzyskał moc, tylny ciągle jest słaby (widać minimalną poprawę). Klocki jeszcze całe. co to może być?? proszę o pomoc pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Może ten temat będzie pomocny; [tarczówka mechaniczna] Hayes mx-2 [hamulce tarczowe] Hayes MX-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 klocki też umyj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaze89 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dzięki za linki. tak, klocki umyte i przetarte papierem ściernym. Klocki mają z 1mm (gdzieś czytałem, że z klocków ~1mm można coś zrobić). klocek, który się nie rusza jest "na wysokości" szczęki (są już na niej małe otarcia - dlatego wstrzymuję się z jazdą). Czy to oznacza, że klocki są do wymiany? Może jakaś podkładka?? jeśli mam wymieniać, to jakie klocki wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Jak wymienisz klocki na nowe, w miare dobre i porzadnie wyczyścisz tarcze to odzyskasz hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaze89 Napisano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 wszystko odtłuściłem jeszcze raz, wymieniłem klocki i hamulec odzyskał moc dzięki za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.