Mod Team durnykot Napisano 14 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Większosć rowerów ma rurę sterową dostosowaną do sterów ahead 1 1/8 cala. Rura sterowa tappered ma powiekszona srednicę przy koronie pod łożyska 1 1/2 cala. Możesz zmierzyć średnicę rury sterowej zdejmując top capa - 1 i 1/8 cala to 2,85 cm Sprawadź w specyfikacji roweru rodzaj sterów lub napisz na forum jakim dysponujesz. Mocowanie 15QLC to stosunkowo nowy standard mocowania przedniego koła ,który w zamyśle ma zwiększyć sztywność połączenia między amorkiem a kołem- jest wypadkową mocowania 9mm ( najczęściej spotykanego w XC) a 20 mm ( DH, FR). Oprócz amorka konieczna jest piasta pod 15mm. Mocowanie wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 @maciejski Tłumaczenie idiotyczne, fakt. Ale to Ty "mijasz się z prawdą". Rocznik 2010 to nadal SF9. Nie wiesz, nie pouczaj. Strona Suntour mówi co innego. Wchodzisz w fork 2010 i wszystkie ich amorki mają symbol SF10. SF9 to modele 2009. Chyba, że się mylę i jest tu jakaś głębsza filozofia, której Suntour nie ujął na swojej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenixs10 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Rama to najlepsza na świecie NAKAMURA Comp XT. Ale jak mowisz ze na 90% to raczej ten rozmiar. Może coś takiego? : klik, klik Czy poczekać aż będą z 2011? Dziękuję durnykocie za wyczerpującom odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Co to jest 15QLC dokładnie. Jak sprawdzić co pasuje do mojego roweru? 15QLC- amortyzator na oś 15mm z mocowaniem własnym Suntoura Do tej pory najbardziej popularnym standardem było 9mm, teraz w lepiej wyposażonych rowerach stosuje się zaciski kół o powiększonej średnicy, właśnie 15 lub 20mm, dla zwiększenia sztywności połączenia koła z amortyzatorem i ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Strona Suntour mówi co innego. Wchodzisz w fork 2010 i wszystkie ich amorki mają symbol SF10. SF9 to modele 2009. Chyba, że się mylę i jest tu jakaś głębsza filozofia, której Suntour nie ujął na swojej stronie. Czyżby? - http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=sh.product_series&tnid=2554 - u mnie większość widelców z listy na 2010 rok ma oznaczenie SF9, a tylko te, które weszły do sprzedaży w 2010 roku (dwie ostatnie pozycje) mają oznaczenie SF10. Padło przedtem pytanie o tłumienie kompresji. Nie wiem, czy chodzi o to, ale w wersji sf9 lod, którą posiadam (aktualnie leży w szafie w pralni) czuć było różnicę w szybkości kompresji w zależności od tego, jak była ustawiona dźwigania blokady, przy czym zasadniczo były trzy wyczuwalne ustawienia: całkowicie odblokowany (na trzech pierwszych "klikach" od lewej), mocno stłumiony na przedostatnim i zablokowany na ostatnim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Moojmisiu- z Twojego postu wynika ,że wersje LOD miały coś na kształt regulacji kompresji- wprawdzie mocno ograniczonej ale jednak. Fenixs10- nie ma za co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenixs10 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 To jak? Brać 2010 lub 09 czy czekac na 2011 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Sam sobie odpowiedz, wszystko już wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenixs10 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 No w sumie to tak średnio wiem bo nikt nie potwierdził czy są jakieś zmiany pomiędzy tymi modelami. Dlatego pytam czy lepiej poczekać niż później żałować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 A to numer, rzeczywiście, przeglądałem stronę Suntoura milion razy w poszukiwaniu różnic SF9/SF10/SF11 i jakoś wbiło mi się do głowy, że jest tak jak pisałem. Jednak nie zmienia to faktu, że SF9 może być 2009 i 2010 a facet z allegro nie wiem sam co sprzedaje i wciska dziwne teksty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Prywatnie kupiłbym model 2010 - na model 2011 możesz czekać i czekać. Podejrzewam zresztą,że model 2011 nie będzie się znacząco różnił od modelu 2010. Zresztą jaki sens w czekaniu gdy sezon w pełni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wiem że różnią się nakrętkami na wentyl ;o Nie wiem jak ze zmianami konstrukcyjnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 a czy nadal w SF10/SF11 wentyl jest z miękkiego aluminium tak, że odkręcając go 'żabką' można uszkodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Maciejski, dlatego właśnie jeden Rosjanin wymyślił klucz nasadowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Myślałem, że da radę tylko żabką, bo na filmie jej używają ale jak da rade nasadowym to nie ma problemu ani dyskusji na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.