Skocz do zawartości

[Kierowcy] Bezczelność na drogach

roweras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no to mi pokaz gdzie go bronie. gdzie napisalem, ze sie nic nie stalo. to, ze nie nazwalem go id...ta i nie zwyzywalem etc to nie jest jego bronienie ani pochwalanie.

jedyne co mowie to, ze policja mu nie moze nic zrobic w tym przypadku

Napisano

Pieprzenie, każdy opowiada we wsi, że nie ma na niego bata a g***** z tym robią.

Zebrać się, naklepać po gębie a jak nie to nagrywać jego występki na video, zgłaszać za każdym razem jak coś robi.

Nikt mi nie wmówi, że policja nic nie może z takim czymś zrobić porządku.

Ludzie z reguły duuuużo mówią ale niestety tylko na tym się kończy.

• Mod Team
Napisano
jedyne co mowie to, ze policja mu nie moze nic zrobic w tym przypadku

No i właśnie takim stwierdzeniem go bronisz.. Po 1, brawurowa jazda, mogąca doprowadzić do poważnego wypadku. Po 2. jazda bez prawa jazdy, i to recydywa. Po 3. są świadkowie

I co, policja nic nie może? Jeśli koleś nie ma koneksji na 2 dzień powinien być zamknięty. A jak ma do mediów z tym.

Każdemu, podkreślam KAŻDEMU uczestnikowi ruchu drogowego powinno zależeć na wyeliminowaniu takich piratów drogowych z naszych dróg. To przecież potencjalni mordercy, idioci bez wyobraźni

.

Zebrać się, naklepać po gębie a jak nie to nagrywać jego występki na video, zgłaszać za każdym razem jak coś robi.

Naklepanie lepiej odpuścić, bo takie mamy "fajne" prawo że to naklepujacy by najbardziej ucierpieli. Ale nagrywanie gostka to bardzo dobry pomysł. I kilka takich filmików i zgłoszenie na komendę. Tydzień później sprawdzić czy policja coś zrobiła w sprawie, jak nie ze sprawą do mediów.

Napisano

Na policje! Az strach myslec co by bylo gdyby zamiast Ciebie jechala w tym miejscu niczego nieświadoma rodzina w małym kompakcie..

Z tego co wyczytałem to niezla gnida z niego. Proponuje poprosic kogos ze starem albo kamazem niech go troche stratuje, zobaczymy czy wtedy bedzie sie smial..O ile bedzie w stanie :laugh:

Napisano · Ukryte przez Puklus, 1 Października 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Puklus, 1 Października 2012 - Brak powodu
No i właśnie takim stwierdzeniem go bronisz..

stwierdzeniem,ze w tym przypadku nie moga mu nic zrobic go bronie? no prosze cie... zastanow sie chwile, chyba, ze nie potrafisz...

przyklad

niech pojedzie 150kmh na ograniczeniu 30kmh pod kosciolem jak trylion wiernych z niego wychodzi, moga isc swiadkowac wszyscy. co moze policja i sad? NIC! a dlaczego? za co maja go skazac? bo komus sie wydawalo albo sadzi, ze jechal za szybko?

wiec wiesz...

Po 1, brawurowa jazda, mogąca doprowadzić do poważnego wypadku

to ze komus sie wydaje, ze to byla brawura nie znaczy, ze tak bylo. ludzie maja sklonnosci do wyolbrzymiania

Po 2. jazda bez prawa jazdy, i to recydywa.

PODOBNO nie ma bo mu PODOBNO zabrali

Po 3. są świadkowie

sa tyle warci co w przykladzie wyzej.

Każdemu, podkreślam KAŻDEMU uczestnikowi ruchu drogowego powinno zależeć na wyeliminowaniu takich piratów drogowych z naszych dróg.

wiec wnioskuj za odebraniem prawa jazdy 90% ich posiadaczy bo przekraczaja dozwolona predkosc wiec sa taki samymi

To przecież potencjalni mordercy, idioci bez wyobraźni

jesli tego nie zrobisz jestes najzwyklejszym szczekaczem

Tydzień później sprawdzić czy policja coś zrobiła w sprawie, jak nie ze sprawą do mediów.

sa skuteczniejsze metody niz pojscie do mediow, szczegolnie tych naciagajacych fakty

Pieprzenie, każdy opowiada we wsi, że nie ma na niego bata a g***** z tym robią.

jest dokladnie jak mowisz. kazdy dodaje 3 grosze od siebie i koles jadacy 60kmh nagle jedzie 200 ....

Zebrać się, naklepać po gębie

to zdanie jest samo w sobie...karalne...post zostaje raportowany. screen jest mam nadzieje, ze administacja zachowa sie jak trzeba (skoro karac wszystkich i za wszystko jak chcialby sznib to tak zrobmy)

nagrywać jego występki na video, zgłaszać za każdym razem jak coś robi.

to jest idealne rozwiazanie bo nie jest to "na gebe"

Nikt mi nie wmówi, że policja nic nie może z takim czymś zrobić porządku.

przyklad jak na samej gorze tego posta, czasami nie moze.

Ludzie z reguły duuuużo mówią ale niestety tylko na tym się kończy.

niestety w takim kraju zyjemy.....

Na policje! Az strach myslec co by bylo gdyby zamiast Ciebie jechala w tym miejscu niczego nieświadoma rodzina w małym kompakcie..

gdyby babka wasy miala to by dziadkiem byla...

Z tego co wyczytałem to niezla gnida z niego. Proponuje poprosic kogos ze starem albo kamazem niech go troche stratuje,

przypadek nr 2 na nawolywanie do przestepstwa - jak wczesniej mam nadzieje, ze administracja zglosi sprawe na policje (dziekujemy sznib)

zobaczymy czy wtedy bedzie sie smial..O ile bedzie w stanie

nawolywanie do uszkodzenia ciala lub zycia? oj wesolo.

Tamtędy często traktory jeżdzą (z przyczepami na jabłka), więc nie zdziwiłbym się gdyby niedługo naprawdę coś poważnego się tam wydarzyło

przyspotkaniu z traktorem z tym rozumowaniem to chyba tylko byscie sie cieszyli...

Napisano

Troll. Jak tak ochoczo administrację wzywasz, to złóż wniosek o przyznanie sobie statusu spamera, takie żółte fajne pod avatarem.

Bronisz go, jak tylko możesz i okręcasz kota ogonem, zaraz będziesz skazywał za pomówienia. Jeszcze się w śledczego bawisz? Screeny? Logi? A kim Ty jesteś? Adwokat diabła?

Terrqge, z tego co widzę jest przy zdrowych zmysłach i potrafi, jak mniemam odróżnić jazdę samochodem od debilizmu i brawury. To pierwsze jest ok, drugie należy tępić wszelkimi możliwymi sposobami.

Sam zaraz dostanę punkty za 4b. regulaminu, ale musiałem. EOT.

Napisano

ale czym ja go bronie?

skoro karac kazdego to i pana kierowce driftera jak i panow wyzej nawolujacych do czynow podchodzacych pod kodeks karny.

jak wszystkich to wszystkich i rowno.

Napisano

Ale widzisz, jest różnica pomiędzy przekroczeniem prędkości o 30 km/ na prostej, a umyślnym stwarzaniem zagrożenia. Inny ciężar gatunkowy. ;)

co nie znaczy że powinno się przekraczać prędkość...

Napisano

Których panów? Przekraczających prędkość? Można. Tylko że drogówka nie wyśle radiowozu żeby jechał za panem X żeby sprawdzić czy w istocie przekracza prędkość. Za to może stanąć z radarem tam, gdzie nagminnie się to robi. Tak samo mogą stanąć przy drodze po której pan Y bierze zakręty w poprzek, aby go złapać na gorącym uczynku. :) Tylko widać im się nie chce. No wiadomo, każdy robi żeby się nie narobić. ;) Czasem trzeba kogoś zmotywować. :)

Napisano

a teraz nalezy zadac pytanie. czy wszyscy tylko pi....la miedzy soba czy ktos to kiedykolwiek zglosil oficjalnie...

znajac polske i ludzi to lepiej pokolorowac i pozalic sie miedzy znajomymi...

pytanie do pana moderatora Puklus

gdzie jest moj post?

Napisano

wiec jak mam sie odniesc do konkrtnej ilosci zdan, na ktore chce odpowiedziec?

quote i odpowiedz na kazde zdanie jest wygodna forma do czytania

ale siedze po forach tylko 15 lat wiec byc moze jestem za malo doswiadczony. wiec chetnie poznam odpowiedz na powyzsze pytanie

• Mod Team
Napisano

@demek, jakbyś był świadkiem takiej sytuacji: widzisz faceta który kupił gazetę. Czyta artykuł o pedofilu który zgwałcił i zabił małą dziewczynkę. Następnie mówi do kumpla "jakbym tego sku@#42syna dorwał to bym gołymi rękami go rozszarpał". I co, biegniesz na komendę zgłosić groźby karalne itp?

Napisano

witam

mam takie pytanie- czy na kierowców wyprzedzających na trzeciego i spychających rowerzystów jadących z naprzeciwka nie ma żadnego przepisu/paragrafu/rady?

ostatnimi czasy pomykam do szkoly na szosówce i wiadomo że nie ma w sumie gdzie uciekac na polskich drogach, a debile wyprzedzaja, pchają się itp... bo co tam dla nich rower.

ma ktoś jakieś madre spostrzeżenia?

Napisano
a teraz nalezy zadac pytanie. czy wszyscy tylko pi....la miedzy soba czy ktos to kiedykolwiek zglosil oficjalnie...

Oczywiście, tylko że lokalna opolska policja nie wiele z tym zrobiła o czym już wspominałem.

Gdyby to było zwykle wejście w zakręt z piskiem opon nawet bym o tym nie wspominał, tylko że to był zwyczajny drift, (zwyczajnie z opon dymiło),którym nie było szans żeby wyminac nadjeżdżający pojazd zza zakrętu, po wyjściu z owego samochód jechał jeszcze przez chwile bokiem całego auta po pełnej szerokości ulicy. (wąskiej jak to na wsiach bywa).

/wytapatalkowane z x8

Napisano

Swoją drogą ostatniu taki Pan Filozof chciał mnie zepchnąć chyba na lasu (brak pobocza lub czegokolwiek). Nie mam korków w kierownicy i na jego Audi A6 (czarnym) pojawiła się rysa od lusterka po sam tył.

Napisano

@demek, jakbyś był świadkiem takiej sytuacji: widzisz faceta który kupił gazetę. Czyta artykuł o pedofilu który zgwałcił i zabił małą dziewczynkę. Następnie mówi do kumpla "jakbym tego sku@#42syna dorwał to bym gołymi rękami go rozszarpał". I co, biegniesz na komendę zgłosić groźby karalne itp?

a widzisz roznice miedzy rozmowa z kims a rozmowa na publicznym forum?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...