Skocz do zawartości

[Korba]XT czy aerozine x12 sl a2d

klopot8888

Rekomendowane odpowiedzi

Jest dostępna także wersja na trzy zębatki, chyba że masz jakąś super hiper okazję na tą.

Co do samej korby: wagowo nie ma co porównywać, bo aerozine jest sporo lżejsza, z wkładem z zestawu 740 gramów. Moja po wymianie zębatek na extralite ważyła 706 gramów. Wkład suportu, ceramiczny, sprzedałbym jako nowy - mój po roku wykazywał już oznaki gruchania łożysk, szczególnie lewego. Nie znaczy to że było zniszczone, ale pracowało niezbyt płynnie, chyba że zbyt wiele oczekiwałem po wkładzie "ceramicznym".

klopot8888 przede wszystkim to określ swój budżet to będzie nam łatwiej coś doradzić. Jeśli XTR to który? Może być 95x, 96x, 97x albo 98x. Jeśli nowe to zapewne dysponujesz budżetem w granicach ~1500zł a to już daje bardzo duże pole do popisu.

Może XX albo X0 z amerykańskiego Srama?

Skoro 1600 złotych to sprzedałbym wkład aerozine i kupił hope lub chrisa kinga. Jeszcze zostanie sporo pieniędzy. Hope w dwóch wersjach, polecany przez mojego kolegę (ivanMTB z tego forum), żadnego właściciela ck nie znam ale raczej mało kto nie poleca :)

Choć z drugiej strony można po kupić najtańszy suport shimano, koszt 50 zł, czyli 5 za jednego aerozine sprzedawanego w detalu. Można mieć zawsze pachnący nowością wkład, co kilka miesięcy :) Potraktować wymianę jak wymianę klocków hamulcowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...