klopot8888 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam mam pewien dylemat mianowicie zastanawiam się nad zakupem korby aerozine obecnie mam xt w treku 8500 i nie wiem czy jedyną przeszkodą aby założyć aerozine jest fakt iż są one 2x10 a ja mam 3x9 Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Jest dostępna także wersja na trzy zębatki, chyba że masz jakąś super hiper okazję na tą. Co do samej korby: wagowo nie ma co porównywać, bo aerozine jest sporo lżejsza, z wkładem z zestawu 740 gramów. Moja po wymianie zębatek na extralite ważyła 706 gramów. Wkład suportu, ceramiczny, sprzedałbym jako nowy - mój po roku wykazywał już oznaki gruchania łożysk, szczególnie lewego. Nie znaczy to że było zniszczone, ale pracowało niezbyt płynnie, chyba że zbyt wiele oczekiwałem po wkładzie "ceramicznym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopot8888 Napisano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Ok a na jaki wkład polecasz wymienić ,czy może lepiej za te pieniądze znajdzie się lepsza korba z tym , że zaznaczę nie interesuje mnie xtr ze względu na krótką żywotność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Co masz na myśli mówiąc krótka żywotność?Bo jeśli chodzi o suport to nie czarujmy się, przy intensywnej jeździe żaden suport zewnętrzny nie wytrzyma więcej niż sezon.Trwałe to były suporty na kwadrat lub octalink. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 klopot8888 przede wszystkim to określ swój budżet to będzie nam łatwiej coś doradzić. Jeśli XTR to który? Może być 95x, 96x, 97x albo 98x. Jeśli nowe to zapewne dysponujesz budżetem w granicach ~1500zł a to już daje bardzo duże pole do popisu. Może XX albo X0 z amerykańskiego Srama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopot8888 Napisano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Budżet 1590 dokładnie na kompletną korbe Budżet 1590 dokładnie na kompletną korbe Ogólnie chętnie wyprobowalbym srama bo xtr jak dla mnie jest przereklamowany ,choć wiem , że To odważne stwierdzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 xtr jest przereklamowany poza korba 970 akurat zła nie jest ja na swoja nie narzekam choć jestem anty szitmano.... odezwij sie na pw bo moge załatwić korbe fsa chyba ten najwyzszy model ale musze sie spytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Skoro 1600 złotych to sprzedałbym wkład aerozine i kupił hope lub chrisa kinga. Jeszcze zostanie sporo pieniędzy. Hope w dwóch wersjach, polecany przez mojego kolegę (ivanMTB z tego forum), żadnego właściciela ck nie znam ale raczej mało kto nie poleca Choć z drugiej strony można po kupić najtańszy suport shimano, koszt 50 zł, czyli 5 za jednego aerozine sprzedawanego w detalu. Można mieć zawsze pachnący nowością wkład, co kilka miesięcy Potraktować wymianę jak wymianę klocków hamulcowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Jest jeszcze korba http://extremebike.pl/aerozine-korby-x12sla2-4229-175170-czerwona-waga-698g-p-304.html Różni się brakiem literki d na końcu, sam się nią zainteresowałem. Pisałem wczoraj maila do tego sklepu do jakich napędów ten model, dostałem odpowiedz że producent zaleca do 2x9 oraz 2x10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.