Skocz do zawartości

[Wyprawa]Sierpień 2011

plutekplutek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem wrocławskim studentem, a pochodzę z Kędzierzyna - Koźla. Na rowerze jeżdżę od 4 lat. Mam na swoim koncie parę mniejszych wypraw po polskich górach (Beskid Śląski, Żywiecki, Góry Opawskie, Sudety itd), wyprawę rowerową ze Śląska nad Bałtyk i Mazury oraz wyprawę do 3 naddunajskich stolic: Wiednia, Bratysławy i Budapesztu.

Szukam chętnych na wyprawę rowerową. Pojadę gdziekolwiek, oby tylko było co zwiedzać i podziwiać:)

W tym roku chodzi mi po głowie wyprawa do krajów Beneluxu lub do Kopenhagi (przez Berlin) i powrót promem przez Bornholm (2-3 dni pobytu na Bornholmie). Jeżeli Benelux - portów z Amsterdamu autobusem.

Czas wyprawy ok 16-20dni. Termin 12-31 sierpnia.

Średni dzienny dystans 120 - 180 km.

Dystans całej trasy 1200-1500km (wachlarz szeroki, gdyż uwzględniam zboczenie z trasy, aby zobaczyć coś ciekawego)

Preferuje noclegi na dziko, przy parafiach (sprawdzone xD), okazjonalnie na polach namiotowych.

Wyżywienie: Tesco, Carrefour, własna kuchenka, w miarę tanie obiadokolacje itp.

Przybliżony budżet – razem z powrotem – ok.800-1200zł.

Pedałowanie i zwiedzanie większych i ciekawszych miast / miejsc (Berlin, Kopenhaga, Bruksela, Bruksela, Amsterdam, Haga).

Podejście do deszczu – nic na siłę.

Jestem też otwarty na jakiekolwiek inne propozycje i pomysły. Mam namiot, kuchenkę, potrzebny sprzęt biwakowy, trochę survivalowego doświadczenia, więc damy radę!

Dopowiem, że Benelux i Kopenhaga to jedynie moje pomysły. Jestem otwarty na jakiekolwiek inne propozycje(:

Litwa-> Łotwa-> Estonia?;>

W razie czego proszę o kontakt:

Mail: plutek@interia.eu

Gg: 6501352

Tel.: 505 525 683

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...