Skocz do zawartości

[rower] różnice pomiędzy rocznikami krossa

Jachu121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do wydania około 1600zł na nowy rower. Od kilku tygodni czytam rózne fora i zdecydowałem się na Krossa level a2 zachwalanego przez rzeszę osób. Ale pojawia się problem z wyborem konkretnego rocznika. Podobno te z 2009 są najlepsze, ale raczej trudno gdzieś dostać nowego. I tu moje pytanie: czy egzemplarze z 2009 są znacząco lepsze od tych z 2010 i 2011? I czy w przedziale cenowym do 1600 zł ten z rocznika 2011 jest nadal numerem jeden? Czy może warto rozejrzec się za jakąś inną marką?

Napisano

No wiem, ale skąd tu wziąć ten rocznik w dobrym rozmiarze? :) Dlatego już się nastawiłem na zakup tegorocznego, ale czy on jest równie dobry? Poradźcie proszę, zielonemu w tej kwestii ;)

Napisano

ten co ci podałem, chyba można nazwać unikatem :icon_mrgreen: nie widziałem nigdzie takiego krossa z xt, wszystkie miały alivio, a co do modelu na 2011 ma wg mnie gorszy amor, no i przerzutki bo alivio, a od xt do pare klas gorzej, mozesz zrobic taki zabieg, kupisz dobry osprzet za 1600 i kupisz rame moze byc krossa w odpowiednim rozmiarze, cena jest w granicach 250 zł, kross ma tanie ramy. Wybór nalezy do ciebie mam nadzieje ze Ci trochę pomogłem :thumbsup:

Napisano

To jest wersja exportowa z 2009 roku, dlatego ma z tyłu XT. Ogólnie im nowszy Kross tym gorszy za te same pieniądze. Kiedyś za 1600zł można było wyrwać A6 na lepszych gratach i z powietrznym amorem. Obecnie Kross się ceni jak inne marki.

Napisano

Dzięki za pomoc. Ale zapytam jeszcze tylko o to co mnie najbardziej dręczy. Czy waszym zdaniem zakup tego a2 z 2011 jest w dalszym ciągu tak opłacalne, czy na moim miejscu poszukalibyście czegoś innego? Ja jestem praktycznie przekonany, ale nie chciałbym popełnić błędu, sugerując się sytuacją z 2009. A co do składnia roweru samemu, to ten pomysł odpada, bo się zupełnie na tym nie znam i pewnie bym więcej popsuł niż złożył ;)

Napisano

Jak masz możliwość to bierz tego który polecił michalmad. tylko nie wiem jak jest z rozmiarem ramy. A co do modelu z tego roku to też nie jest najgorszy a i w tym przedziale cenowym nic lepszego nie znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...