Skocz do zawartości

[Plecak] alternatywa?

rybciasum

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od zawsze jeżdżę na trasy z plecakiem lecz ostatnio zamarzyły mi się dłuższe wycieczki :/ po 90 km moje plecy są już całkowicie mokre, na dodatek doskwiera lekki ból kręgosłupa... Niestety sakwy odpadają bo nie koniecznie jeżdże po szosie, na dodatek ten bagaż składa się z 1,5 litrowego picia (na trasie i tak muszę dokupić jeszcze jedno ;/), chyba że bym woził dwa bidony w stojakach po 1l, komórkę, klucze, narzędzia takie małe, dętkę, oraz potrzebne dokumenty, jeżeli ktoś ma jakieś propozycje byłbym wdzięczny, dzięki i pozdrawiam ;)

Wczoraj widziałem kolesia na trasie z takim małym plecakiem właśnie, ciekawe jak by to się sprawowało, można dostać w miarę rozsądnej cenie takie plecaki ? jakiej są pojemności i co można do środka zmieścić

Napisano

Hmmm szczerze mówiąc ceny troszkę nie w moim zasięgu, mój rower wymaga inwestycji w najbliższym czasie więc to będzie raczej priorytetem najbliższych wydatków ;P. Pozatym na zdjęciach wyglądają na duże, ma ktoś może jak to wygląda tak naprawdę na plecach?

Napisano

Torba podsiodłowa? Ale taka większa

Większa torba podsiodłowa zmieściła by dętkę komórkę i dokumenty ? :>, jeżeli tak to może za taką bym się rozejrzał, a co do plecaka to był on takiej wielkości że ledwo dętka się w niego upchnęła, zajmował mu tylko kawałek pleców, może nie był to plecak rowerowy, ale nigdzie na alledrogo nie mogę znaleźć podobnego wynalazku :/. Potrzebuje tam upchnąć tylko dętkę, komórkę i klucze ;)

Napisano

Zmieściłaby. Moja mieści dwie dętki, zestaw do dętek (łyżki, łatki, klej), skuwacz, toolsa z imbusami, dokumenty, telefon (rozmiaru smartphone) i klucze do domu. I jeszcze odrobina luzu jest :) Oczywiście nie wożę wszystkiego i ciągle, ale jak trzeba to trzeba :)

P.

Napisano

Polecam plecak Quechua Forclaz 25 Air.

http://www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-25-air-116976122/#

Jak nazwa wskazuje ma 25 litrów pojemności - idealna pojemność na takie średnie wakacyjne wycieczki, zmieścisz wszystko.

AIR COOLONIG SYSTEM - specjalne styropiany(nie wiem dokładnie co to jest) które nic nie ważą, nie da się ich zgnieść jednak sprawiają, że między plecakiem a plecami masz przestrzeń która zapobiega przegrzaniu.

Pas biodrowy + pasek rozciągliwy na klatkę piersiową (nie ma mowy aby podczas np biegania czy jazdy na rowerze plecak się ruszał i rzucał na wszystkie strony)

Bardzo wygodny - chodź byś wrzucił tam dwudziesto kilogramowy worek gipsu to i tak nie czuć tej wagi na ramionach czy plecach (impossible! but real :))

Kupiłem w Decathlonie za 150zł i jest to najlepszy plecak jaki kiedykolwiek miałem na plecach. Polecam.

Napisano

rybciasum tobie chodzi o Camelbak Hydrobak 1,5l. Bardzo mały, ledwo komórka tam się zmieści i nic więcej, ale to jest koszt ok 170zł

Napisano

A gdzie w tą torbę podsiodłową schowasz te picie 1.5 lita i jak twierdzisz i tak to jest dla ciebie za mało. Polecam - The North Face "hammerhead"

Plecak niewielki, ma 12 litrów pojemności, poza tym posiada bukłak 3 litry oraz system wentylacyjny na plecy. Solidnie uszyty. Uzywam go ponad rok. Naprawdę polecam.

Napisano

Pomyśl ewentualnie o torbie na kierownicę (mapnik). Używam i wbrew pozorom mieści się do niej wszystko co potrzebne. 1,5 l picia tam nie włożysz oczywiście, ale taką butelkę można zawsze zmieścić do koszyczka zamiast bidonu :D Coś za coś...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...