lyndowss Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Tak własnie o to mi chodziło. Nie możesz przesunąć tego haku razem z kołem? Wygląda na to, że jest to możliwe.
Gość kometix Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Przesunięcie haku wraz z kołem do tyłu jest możliwe ale w moim wypadku to nic nie pomogło.
Pepe91 Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 Byłem jeszcze raz w serwisie i tym razem trafiłem na bardziej rozgarniętego serwisanta (z nim zawsze wszystko normalnie mogę załatwić) i też mi poradził przesunąć koło i hak do tyłu. Tak zrobiłem i pomogło,choć jeszcze jest trochę nierówno. Na przyszły sezon planuję zmienić opony na cieńsze,więc ta krzywizna nie będzie już tak uciążliwa. Jutro pojeżdżę i zobaczę na jak długo będzie spokój.
Gość kometix Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 W moim przypadku to przesunięcie tylko pogorszyło sprawę.
kitsune Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 W takim wypadku, gdy oś nie może się oprzeć o zagięcie haku (z różnych względów) należy przytrzymać koło w odpowiedniej pozycji i tak dokręcać. Potrzebna jest druga para rąk. Gdy oś dochodzi do zagięcia z obu stron i nie przesunęła się podczas dokręcania (u mnie się przesuwała i dlatego musiałem dociążyć ramę - no ale ja mam zacisk, to łatwiej) to oznacza skrzywioną ramę. Podejrzewam, ze można z tym żyć odpowiednio ustawiając koło podczas dokręcania (wersja budżetowa) ale może z tym być trochę zabawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.