CcxcC Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 witam czy warto kupować hamulce slx z radiatorem ? http://allegro.pl/shimano-slx-2012-ice-tech-hamulec-bl-m666-br-m666-i1704098492.html daje to coś czy wystarczy model 665 bez radiatora? nie wiem jak duża jest różnica hamowania miał ktoś styczność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 przecież 666 a 665 to dwa zupełnie różne hamulce. Ja bym bez wahania brał 666. Radiatory można potem zdemontować./ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Mysle, ze warto w nie zainwestowac. Czekam tylko az ktos wystawi gotowca na tyl i zakupie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CcxcC Napisano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 dziękuję za odp. a więc zamawiam 666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Jak ktoś mógł mieć styczność jak to zupełna nowość na 2012 rok? 665 to obecny model (2009-2011) i napisano już o nim wszystko, wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 ja niedługo będę miał styczność właśnie jedzie do mnie paczka z niemiec z kompletem... pewnie w połowie tygodnia dotrą to zdam relację. a jak pogoda pozwoli to w weekend test w górach. a w bike-center mają niestety tylko przedni póki co chyba. nowe XT (785) miały przed premierowe testy i były wychwalane, SLX (666) jak dla mnie różnią się od XT jedną śrubką i mocowaniem manetek, także darowałem sobie dopłacanie, a zakładam że będą to dobrze zainwestowane pieniądze. w komplecie z tarczami XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CcxcC Napisano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 czekam na testy ja chce je tylko na przód z tarczą180 mm a na tył myśle nad deore najnowszymi,. lepszych nie potrzebuję nie używam tylnego hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 trochę na te testy dłużej poczekacie, bo mi konto paypala płatność odbiło ehh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 hamulce już założone, ale zdjęcia na rowerze dodam jutro i napiszę parę słów na temat jazdy, bo na sucho działają super, ustawienie bez problemu. a pod linkiem zdjęcia po rozpakowaniu, przy okazji wagę macie 1000mm przód i 1700mm niestety przed jakąś chwilę będę musiał z przydługimi jeździć. link aha tarcze to XTR SM-RT98 160mm żeby się ktoś nie zasugerował że do SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil05 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Czekamy:>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CcxcC Napisano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 tak , tak czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 pod tym samym linkiem co wyżej dodane zdjęcia roweru (poza hamulcami trochę brudny ) po pracy jak znowu jakiejś ulewy na śląsku nie bedzię to postaram się zobaczyć działanie w rzeczywistości.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 hamulce już założone, ale zdjęcia na rowerze dodam jutro i napiszę parę słów na temat jazdy, bo na sucho działają super, ustawienie bez problemu. a pod linkiem zdjęcia po rozpakowaniu, przy okazji wagę macie 1000mm przód i 1700mm niestety przed jakąś chwilę będę musiał z przydługimi jeździć. link aha tarcze to XTR SM-RT98 160mm żeby się ktoś nie zasugerował że do SLX Tak z ciekawości; jakie miałeś wcześniej heble? Mnie (i zapewne nie tylko mnie) interesowało by porównanie do starszego modelu, czyli 665. No i w sumie to zanim się dotrą i przetestujesz je w różnych warunkach pogodowych i terenowych trochę czasu minie. Może załóż temat w dziale "Testy" o SLX666 i aktualizuj test na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Wcześniej miałem mechaniczne Hayes MX-2 także przeskok jakościowy widoczny na pierwszy rzut oka, chociaż na stare hample nie narzekałem i w przyszłym roku wylądują w rowerze żony bo szkoda ich sprzedawać. A temat w testach to dobry pomysł, po pierwszych jazdach napiszę jak się sprawują, zwłaszcza że chyba pierwszą konkretną trasę zaliczą jutro (Rycerka-Przegibek-Wielka Rycerzowa-Rajcza) no chyba że pogoda się popsuje. A dziś to pewnie tylko krótki test zrobię, żeby się w górach potem nie zdziwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Klocki dają żywiczne czy lepsze do nowych SLXów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ja mam F03C czyli metaliczne z radiotorem takie same jak w XTR. Na stronie Shimano jest mowa o różnych wersjach, czyli trzeba weryfikować z jakimi klockami się kupuje. Ale z drugiej strony nie widziałem w sklepach póki co innej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No i dobrze pomyśleli W sumie nie powinni w ogóle sprzedawać tych hebli z żywicznymi klockami. Poprzednia wersja SLXów dużo na starcie traciła przez żywiczne klocki, dopiero po wymianie na metaliczne objawiała się "fajność" hamulców. Kiepskie, żywiczne klocki do hamulców o przeznaczeniu z założenia ostre XC/AM/Enduro bezsensowny pomysł. Jak kupiłem metaliczne XTRy dotarły mi się po 2km jazdy z lekko wciśniętą klamką, więc szybko można zacząć szaleć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Opinie z użytkownia będę wrzucał tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotka Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Mam również te hamulce na przenim i tylnym kole, sprawują się super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ale dużo napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Przydałoby się jakieś praktyczne porównanie do Elixir R oraz do Formula RX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.