Skocz do zawartości

[Rower] Chciałbym złożyć SS

Rekomendowane odpowiedzi

Siemaaa :D

Może nie jestem zielony jeśli chodzi o składniej roweru bo mam wyścigówkę którą sam złożyłem ale ściganie znudziło mi się po 3 sezonach chyba :P śmigam teraz na trialówce i urodził mi się w głowie pomysł singlespeeda :o na dojazdy na studia/do pracy i po bułki do sklepu

problem polega na tym, że nie wiem np czym się rożni piasta do SS od piasty do mtb, czy po prostu kaseta jest tak samo szeroka ale ma tylko jedną zębatkę?

No i.. generalnie chciałbym rower który miałby ramkę 18-19' sztywny wideł, 28 calowe koła, dwie hydrauliczne tarczówki i tylko jedno przełożenie.. chociaż rozmyślam nad ostrym kołem..

jesteście w stanie mi podać linki do sklepów którą są może nastawione na SS? albo do sklepów w których znajdę rzeczy odpowiednie do tego rodzaju rzeczy? nie ukrywam, że nie jestem w temacie sklepów z częściami do nie-trialówek itp.. fajnie by było jak byśmy tutaj rozwinęli może małą dyskusje i sklecili jakiś obraz mojego roweru nowego ;>

edit: najchętniej wszystko bym kupił w częściach pierwszych z kołami na czele.

edit2: i najchętniej żeby to nie było w stylu szosówki tylko takiej no.. pół-szosówki.. prosta kiernia itp :D

edit23492: dokopalem sie do http://www.forumrowerowe.org/topic/32409-linki-do-stron-o-ostrym-kole-i-single-speed/ i sie przkopuje ale rozmowa nadal akutalna :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...