Skocz do zawartości

[plecak]-CAMPUS Doboy 20

Przemek95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje plecak całodniowy do którego musi się zmiescić cieńka bluza na chłodniejsze wieczory,

telefon, portfel, klucze, aparat ,plaszcz przeciw deszczowy itp.

Bardzo mi sie podoba ten CAMPUS Doboy 20.Miałem okazje obejrzeć go na żywo.Bardzo mi się spodobała ta siatka na plecach,tylko niema ramiączek z siatki :wallbash:

http://allegro.pl/pl50-plecak-turystyczny-rowerowy-campus-doboy-20-i1695673428.html

Co o nim myślicie ?

Napisano

Ja od paru lat posiadam inny model plecaka od Campusa jest to duży plecak w którym chodzę do szkoły ale nie widać na nim specjalnych śladów użytkowania i myślę, że ten będzie bardzo dobry.

Napisano

Ale 20l na jeden dzień to lekka przesada. Wystarczy w zupełności 7...10l. Mi do "siódemki" wchodzi koszulka z długim rękawem z cienkiego polaru, kurtka przeciwdeszczowa, butelka wody 0,5 l, pudełko z "grubszym" żarciem, dwa banany, batoniki i różne gadżety. Więc bez przesady, połowy domu nie trzeba zabierać :-)

Napisano

Duży. Ale poza tym wygląda na niezłą podróbkę deutera. Do zastosowań rowerowych ujdzie w tłoku. Choć ramiona z pianki będą wkurzające. No i wygląda na za wysoki o parę cm - te górne paski przyciągające szelki do pleców. Pomijam pytanie po kiego grzyba w tak małym litrażu, ale to kwestia do rozpatrywania na forum outdoorowym.

Jeśli jeździsz w kasku koniecznie przymierz plecak na rowerze i kasku, żeby się nie okazało, że plecak spycha kask na oczy. W pozycji stojącej może być zupełnie inaczej niż w pochylonej na rowerze.

No i jeśli jeździsz w kasku - nigdzie go tu nie przypniesz.

Podsumowując: Niezły. Za duży. W swojej cenie bardziej niż OK. Ale szału nie ma.

• Mod Team
Napisano

Z podobnym dylematem walczę od kilku dni i upatrzyłem sobie Campus Nitro 15. Trochę mniejszy, wygląda na praktyczny więc jest duża szansa, że się sprawdzi.

Napisano

Nitro 15 również posiada taką samą siatkę, ale niestety szelki też są wykonane z pianki. Ja używam modelu Fondo (link) i generalnie jestem zadowolony z pojemności i wygody noszenia, jednakże o jakiejkolwiek wentylacji pleców można zapomnieć - ten system gąbek nie sprawdza się na rowerze. Za to ostatnio bardzo przydał się pokrowiec przeciwdeszczowy.

Napisano

miałem deutera z podobna siatką i plecy i tak zawsze miałem mokre. mlze troche mniej niz normalnie ale na fajerwerki bym nie liczył

Napisano

Kiedy jeżdżę bez plecaka plecy też mam mokre. Normalne, że jak się wysilasz to się pocisz. Pod Deuterem z systemem siatki mokre mam nie bardziej niż bez. Wniosek? Cudów owszem nie ma, ale plecak sam w sobie nie utrudnia życia. Jeśli ktoś nastawia się na super-hiper-duper fajerwerki to normalne że będzie zawiedziony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...