lastozzi Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 witam serdecznie, to moj pierwszy post na tym forum,od dluzszego czasu sledzilem pewne dyskusje,ale z racji bardziej zjazdowych zainteresowan moja aktywnosc tu byla ograniczona. do rzeczy: od pewnego czasu wystawialem na allegro hamulce Avid Juicy Carbon.2dni temu zglosil sie do mnie na gadu gadu i na maila osobnik,ktory wyrazal duze zainteresowanie zakupem tychze w zwiazku ze zblizajacymi sie zawodami.Po krotkich negocjacjach (wygladajacych tak: (Środa 06.07.2011 20:09) Nie sadzi Pan ze nie musi placic prowizji i tarcz bez tarcz daje 500 Ja: (Środa 06.07.2011 20:10) przy 550zl prowizja to 17zl (Środa 06.07.2011 20:11) hmm, dobra,niech bedzie same hamulce za 500 chce juicy carbony: (Środa 06.07.2011 20:11) Bo musze po nie dojechac do krakowa Ja: (Środa 06.07.2011 20:11) w pudelku oczywiscie (Środa 06.07.2011 20:12) dobra,na oferte 500pln moge sie zgodzic) ustalilismy cene i umowilismy sie na nastepny dzien kolo 10:20. Rafal prosil,zebym wzial ze soba jakas tarcze,bo on zapomnial wziac swojej a chcial sprawdzic hamulce dokladnie-wiadomo,pojutrze zawody.Wzialem. Rafal hamulce ogladal,macal,naciskal,krecil pokretlami,patrzyl w zaciski i na dekle zbiorniczkow-i wszystko bylo ok. Przyszlo do placenia. Wyciagnal z kieszeni kase,powiedzial ze powinno byc 500pln,ja z przyzwyczajenia przeliczylem i sie okazalo ze w srodku zamiast drugiej 50tki jest dycha.Pewnie pomylka-zdarza sie. Rafal zaczal sie tlumaczyc,ze to przez pomylke,ze zadzwoni do brata zeby zalicytowal zebym mial dane i tak dalej.Pomyslalem,ze skoro pisal do mnie maila,na allegro ma prawie 2500 komentarzy,do tego koles sie sciga w zawodach,mowi o forum-mozna mu zaufac.Umowilismy sie,ze jak wroci do domu to zrobi mi przelew.Rozstalismy sie o +/- 10:50. Na odchodnym powiedzial jeszcze,ze nazywa sie Rafał Pluciński i startuje w maratonach-z czystej ciekawosci zapytalem wujka google po powrocie do domu i faktycznie jest taki zawodnik. I teraz zaczynaja sie schody:patrze dzisiaj na konto,kasy nie ma.Dzwonie-nie odbiera.Pisze smsa-dostaje odpowiedz o nastepujacej tresci: "Witam serdecznie A wiec tak nie byl chyba Pan do konca ze mna szczery albo nie wiedzial Pan gdyz lewa klamka jest popsuta luzy ogromne i bolec wypade w poniedzialek wysylam do mechanika jezeli to drobnostka dokonuje przelewu jezeli powazne wtedy sie dogadamy pozdrawiam" mysle sobie-jakies jaja.Rafal ogladal hamulce,naciskal wielokrotnie dzwignie,krecil regulacja i wszystko bylo ok,a teraz nagle mu nie pasuje?wyrazilem moje zbulwersowanie w smsie,napisalem ze dziwie sie,ze po dokladnym ogladaniu hamulcow ma jakies zastrzenia,szczegolnie tego typu,otrzymuje odpoweidz,ze mam nie dzwonic bo jest na Slowacji i ze sytuacja wyjasni sie w przyszlym tygodniu.Rozumiem,ze na tych popsutych,rozpadajacych sie hamulcach pojechal na zawody,potem wysle je do jakiegos serwisu,a potem sie ze mna ewentualnie rozliczy.albo i nie. krotkie podsumowanie tego tasiemca: 1) kolega hamulce ogladnal i w miare mozliwosci przetestowal (robilem wszystko co moglem,zeby mu to ulatwic)-nie mial zastrzezen 2) po dwoch dniach,jak upomnialem sie o kase,okazalo sie,ze hamulce sa wadliwe (na tym etapie chcialem mu jeszcze zasugerowac zwrot), 3) na "wadliwych" hamulcach Rafal pojechal na Slowacje na zawody (swoja droga sprawdzalem kalendarz maratonow i jutro jest maraton w Piechowicach,na Slowacji nic nie znalazlem na dodatek dodam,ze podal mi falszywe nazwisko-nie nazywa sie Plucinski,podobnie,ale nie tak. na tym forum ma nick rafal940, strona z jego podpisu: http://rafalek940.ludziesportu.pl/ jego konto na allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=?????????? Konto nie należy do Rafała P. Szkalujesz niewinną osobę. - moderator strona z aukcja: http://allegro.pl/avid-juicy-carbon-super-lekkie-komplet-i1695290383.html to by bylo w zasadzie na tyle w temacie.to juz moja druga nacinka na kupnie/sprzedazy sprzetu zawodnikom-za peirwszym razem,2lata temu Karol Myszkowski sprzedal mi hamulce xtry m975 ktore mialy byc w pelni sprawne,a jak sie okazalo tylny zacisk byl zatarty na amen i mial popekany tloczek-nadajacy sie tylko do wymiany.Karol obiecal zwrocic polowe kosztow wymiany,ale na obietnicy sie skonczylo.Mam nadzieje,ze tym razem sprawa skonczy sie inaczej. piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 · Ukryte przez Andrew, 11 Lipca 2011 - bałagan Ukryte przez Andrew, 11 Lipca 2011 - bałagan Szkoda gadać, zawsze się nieuczciwi znajdą. Odnośnik do komentarza
Andrew Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Rafał jest z Piekar Śląskich. Zgłosił się do mnie kilka dni temu z prośbą o pomoc w wyborze hamulców. Doradziłem, powiedziałem na co ma zwrócić uwagę kupując Carbony od Ciebie. Kupował hamulce właśnie z myślą o zawodach w piechowicach. TUŻ PO ZAKUPIE NAPISAŁ DO MNIE, ŻE HAMULCE SĄ ŚWIETNE I DZIĘKOWAŁ ZA POMOC W WYBORZE Może nie zauważył wcześniej tej wady? Nie wiem. W Carbonach bardzo często występują ogromne luzy na klamkach, a bolce wypadają. To największa bolączka tego modelu. Hamulce są stare, więc bardzo możliwe, że miały już taką wadę w chwili sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 czyli tak jakby uważał sprawę za zamkniętą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lastozzi Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 podczas rozmowy parokrotnie powtarzalem,ze hamulce przelezaly ladnych pare miesiecy i ze moze sie okazac,ze trzeba je bedzie przelac albo przeserwisowac-przy tej okazji wspomnial wlasnie o forum i o jakims specjaliscie od avidow z forum,z ktorym nawiazal kontakt i ktory w razie czego bedzie mu te hamulce robil-jak wnioskuje chodzilo o Ciebie Adrew :-).Coz,widze ze Rafal minal sie z prawda w kilku miejscach,mija sie z nia nadal-nie wiem czemu boi sie ze mna rozmawiac przez telefon,ale powiem szczerze ze jestem szczerze rozczarowy takim obrotem sprawy. Zdarzylo mi sie juz raz zaufac w analogicznej sytucji i nastepnego dnia,zgodnie z umowa,przelew do mnie dotarl.Tym razem przelew nie dotarl-ciekaw jestem czy w koncu dotrze. edit: prawda jest ze zrobilem na tych hamulcach raptem kilkadziesiat kilometrow i ze bylem ich drugim wlascicielem.prawda jest,ze na klamkach byly luzy-ale akurat jesli chodzi o nie to argument jest po prostu niepowazny w sytuacji gdy odbiera sie sprzet osobiscie.Powiem szczerze,ze bolec mnie nigdy nie wypadl-naprawa tego to jakas duza robota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Niezłe jaja! Umów się z nim jeszcze raz (jak sie da) i zobacz te hamulce, chyba że już niby oddał do serwisu. Najalepiej załatwiać w cztery oczy jak sie da, rozmawiać nie chce bo łatwiej napisać sms,a jak sie nie wie co powiedzieć. Ostatnimi czasy jest sporo wałków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lastozzi Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 i co mi to da,skoro hamulce beda juz po co najmniej 2och dniach wyczynowej jazdy? poza tym robic 200km dla 40pln to troche sztuka dla sztuki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Naprawa tego jest bardzo prosta. Nie ma o co robić hałasu. Jeżeli Rafałowi będzie zależało na rzetelnej ocenie - wyśle hamulce do mnie. Obejrzę je, sprawdzę działanie i napiszę jak się sprawy mają. To nic nie kosztuje, więc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lastozzi Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 halas robie dlatego,ze uwazam taka forme zalatwienia sprawy za wysoce nieelegancka-jesli by dal znac po powrocie do domu ze cos jest nie tak,ba nastepnego dnia rano.ok,dogadalibysmy sie.ale w momencie w ktorym popoludniu ja sie grzecznie przypominam smsowo (bo telefonow nie odbieral) w kwestii przelewu i sie dowiaduje,ze jestem nieuczciwy to mnie trafia szczerze mowiac,a jak do tego slysze,ze mam czekac bo w przyszlym tygodniu sie sprawa rozwiaze to niezaleznie od koncowego efektu uwazam druga strone za nieuczciwa.i tyle. do tego jeszcze jak widac po drodze pare razy "minal" sie z prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam serdecznie kilka sprostowań i pewnych rzeczy które są daleki od prawdy 1. Powiedzialem że wyśle te hamulce do Andrewa i on oceni czy to jest tania czy droga sprawa do naprawienia. 2. Powiedzialem że jeżeli jest to drobnostka to już tego dnia robie przelew. 3. MÓWIŁEM NA CAŁY KRAKÓW ŻE MAM NA NAZWISKO P...... (zalecam porady u laryngologa) 4. Zawody odbyły się dziś w Ustroniu (google) a spałem w Słowacji bo tata chciał tam potrenować. Więc proszę mnie w taki sposób nie obarażać pozatym poza tym ujwanianie ujawnianie nazwisk bez zgody nawet tych zle źle usłyszanych jest sprawą(spacja)raczej sądowa( masz szczęscie że to nie moje nazwisko podałeś). Kto mnie zna wie że jestem osobą uczciwą ale skoro tak chcesz rozegrać owa sytuacje moge mogę zrobić wyjątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lastozzi Napisano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 1. Powiedzialem że wyśle te hamulce do Andrewa i on oceni czy to jest tania czy droga sprawa do naprawienia. Powiedziales tez,ze przelew zrobisz we czwartek (w dniu zakupu) i nie zrobiles.ile jest warte Twoje slowo? 2. Powiedzialem że jeżeli jest to drobnostka to już tego dnia robie przelew. j/w-miałeś zrobic we czwartek.skoro hamulce Ci nie pasowaly,to było trzeba je zwrocic natychmiast,a nie twierdzic ze cos jest nie tak dopiero jak się upomniałem. W ogole dlaczego zwlekales? Więc proszę mnie w taki sposób nie obarażać Ja nie obrazam,ja przytaczam fakty. poza tym ujwanianie nazwisk bez zgody nawet tych zle usłyszanych jest sprawąraczej sądowa( masz szczęscie że to nie moje nazwisko podałeś). A Ty masz pecha bo zle trafiles-jak chcesz straszyc przepisami to wysil się choc na tyle,żeby się z ustawa zapoznac,a nie powielaj jakis bzdur. Kto mnie zna wie że jestem osobą uczciwą ale skoro tak chcesz rozegrać owa sytuacje moge zrobić wyjątek Słowem jestes uczciwy wybiorczo?fajnie,fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 1. Ty też mnie oszukałeś nie mówiąc że te hamulce są z 2 ręki oraz z tym iż maja one problemy w luzach o ktorych wczoraj z andrewem gadałem cały wieczór. 2. A na czym przepraszam bardzo bym startował ? 3. oraz 4. Widzisz nie umiesz się odnieść bo sam nie masz racji. sprawa nieaktualna ale świeża Nie masz prawa podawać linku do allegro skoro to nie było robione tą drogą i nawet nie wiesz do kogo one należy ! Z wszystkich linków masz prawo podać gg gdyż jedynie tam rozmawialiśmy i dokonywaliśmy transakcji od innych trzymaj się z daleka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lastozzi Napisano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 1. Ty też mnie oszukałeś nie mówiąc że te hamulce są z 2 ręki oraz z tym iż maja one problemy w luzach o ktorych wczoraj z andrewem gadałem cały wieczór. a pytales (o kwestie ilosci wlascicieli)?twierdzilem w ktoryms momemencie ze mam je od nowosci?przeciez poweidzialem Ci,ze jezdzilem na nich krotko pod koniec zeszlego sezonu,bo mialem dosc m975,a przed tym sezonem kupilem hope'y. kwestia luzow jest paranoiczna-luzow na klamce to cos czego NIE DA SIE zataic przy odbiorze osobistym. 2. A na czym przepraszam bardzo bym startował ? w dalszym ciagu nie odpowiedziales na pytanie dlaczego zwlekales ze zgloszeniem problemu. 3. oraz 4. Widzisz nie umiesz się odnieść bo sam nie masz racji. nie odnosilem sie,bo to nie jest najistotniejsze w tej transakcji,ale skoro koniecznie mam sie odniesc to sie odniose do tego do czego mam w jaki sposob sie odniesc-Andrew powiedziales,ze potrzebujesz hamulce na zawody w Piechowicach,mnie powiedziales ze jestes na slowacji,a teraz mowisz ze zawody byly w Ustroniu.W sumie szukalem jakie zawody byly w Ustroniu 9ego lipca i nie znalazlem zadnej wzmianki.Miedzy Piechowicami a Ustroniem jest ponad 300km.Anyway-skoro jednak byles potem w Polsce to mogles sie skontaktowac telefonicznie. Nie masz prawa podawać linku do allegro skoro to nie było robione tą drogą i nawet nie wiesz do kogo one należy ! Z wszystkich linków masz prawo podać gg gdyż jedynie tam rozmawialiśmy i dokonywaliśmy transakcji od innych trzymaj się z daleka ! probowalem dac Ci to do zrozumienia w poprzednim poscie,ale widze ze nie zalapales aluzji-na wpia uj spedzilem juz 4lata.wiec nie strasz mnie wyimaginowanymi przepisami,ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Naprawa tego jest bardzo prosta. Nie ma o co robić hałasu. Jeżeli Rafałowi będzie zależało na rzetelnej ocenie - wyśle hamulce do mnie. Obejrzę je, sprawdzę działanie i napiszę jak się sprawy mają. To nic nie kosztuje, więc Zajmij jakieś stanowisko bo ewidentnie potrzeba mediatora a Ty jesteś widzę najbliżej tematu. A tak na marginesie to śledząc ten temat i temat miskov17 kontra MarcinGoluch (pęknięta rama) czuję lekkie rozczarowanie/zniesmaczenie w związku ze złym przebiegiem operacji kupię/sprzedam pomiędzy forumowiczami. Ludzie dogadujmy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lastozzi Napisano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 · Ukryte przez Andrew, 11 Lipca 2011 - bałagan Ukryte przez Andrew, 11 Lipca 2011 - bałagan swoja droga-czy moderator ktory ingerowal w pierwszego posta moglby sie do mnie odezwac? Odnośnik do komentarza
kosa23 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A tak na marginesie to śledząc ten temat i temat miskov17 kontra MarcinGoluch (pęknięta rama) czuję lekkie rozczarowanie/zniesmaczenie w związku ze złym przebiegiem operacji kupię/sprzedam pomiędzy forumowiczami. Ludzie dogadujmy się. Raczej: "Ludzie, nie zachowujmy się jak dzieci, i załatwiajmy takie sprawy jak należy". To oczywiste, że nie wierzy się nieznajomemu na słowo, że coś zrobi. A już szczególnie, że BYĆ MOŻE dopłaci... P.s. Świetnie zdaję sobie sprawę, że gros użytkowników tego forum to dzieci, które dopiero muszą zaliczyć pierwszego wałka, żeby zrozumieć swoją naiwność, dlatego wcale nie dziwi mnie cosezonowy wysyp nowalijek, tak jest co roku. Podobnego postępowania bardziej doświadczonych nie można już jednak usprawiedliwiać naiwnością. Sam zaliczyłem kilka wpadek, z których wyjście ciągnęło za sobą dalsze koszty i wiem, że w przypadku zakupów "wirtualnie" nawet od kogoś z kim się rozmawia czy powiedzmy "przebywa" na forum dużo, "nie ma zmiłuj" - nie wierzy się w stan sprzętu "na słowo", nie przelewa się pieniędzy w ciemno, zawsze należy jak najlepiej uwiarygodnić transakcję;po prostu stosować zasadę "ograniczonego zaufania". To jest właściwy sposób, i obie strony, choćby działające w jak najlepszej wierze, powinny to rozumieć i respektować. Jeśli tak nie jest, to jest to proszenie się o kłopoty i nawet przepychanki na forum mogą nie odnieść zamierzonego efektu. Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Masz mój głos w najbliższych wyborach prezydenckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshi Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 dla mnie sprawa jest prosta - kupil uzywane hamulce, musial sie liczyc z jakims wkladem finansowym. umowili sie na sprzedaz za okreslona cene i sprzedajacy powinien otrzymac reszte pieniedzy. umowa kupna-sprzedazy zostala zawarta poza allegro i kupujacy jest zobligowany do jej dotrzymania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adebravo Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 dla mnie tez sprawa jest bardzo prosta wyżebrał rabacik ; ) uznał że na używanym sprzęcie myknie jeszcze 40 zł i jest do przodu totalny frajer !!! poproś tatę o nówki to nie będziesz miał luzów współczucia dla sprzedającego oby jak najmniej takich pseudo klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Szczerze ale albo nie umiecie czytać albo zalozyciel tematu naopowiadal wam bzdur W piatek napisalem mu o problemie WYPADAJACEGO BOLCA nie luzow. Napisalem ze jezeli andrew stwierdzi że to blachostka wysylam kase jezeli nie to sie godadamy. Zobacz se sobie Maraton w Ustroniu 10.07 a nie robić tutaj zamianeszania. Swoja droga jestem ciekawy jak kupujecie uzywane auto za 20 tys zl to oczywiste ze za dzien musicie wydać 7 tys zl zeby dzialalo bez zarzutu ? Wiec argumentacja uzwywane = do roboty jest conajmniej dziwna Swoja droga albo zalozciel tematu szuka sprzymierzencow albo bawi sie w Jasia Fasole wysylajacego do siebie samego kartki ale uzytkownik abebravo ma jednego posta tutaj i zalozyl konto 20 min temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Hamulce zostaną przesłane do mnie na oględziny. Ocenię w jakim są stanie, aczkolwiek wynik oględzin nie będzie mieć żadnego wpływu na zakończenie tego sporu. Rafał zdecydował się małą naprawę klamek u mnie(wymiana bolców i tulejek ślizgowych), dzięki czemu luzy góra-dół zostaną zupełnie zlikwidowane. Niestety, ale jak coś odbiera się osobiście, to trzeba towar dokładnie obejrzeć z każdej strony. Teraz już nikt nie udowodni, że to sprzedawca sprzedał wadliwe hamulce lub kupujący sam doprowadził do uszkodzenia. Analogiczna sytuacja - Canyon MarcinaGolucha. Kupujący odbierając towar i płacąc akceptuje wszystkie jego wady, poza tymi ukrytymi. A pęknięcia ramy czy luzy na klamkach to rzecz widoczna gołym okiem. W obu przypadkach sprzedający nie mogą być pociągnięci do żadnej odpowiedzialności. Na chwilę obecną wszelkie dyskusje o winie są bezcelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lastozzi Napisano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Raczej: "Ludzie, nie zachowujmy się jak dzieci, i załatwiajmy takie sprawy jak należy". To oczywiste, że nie wierzy się nieznajomemu na słowo, że coś zrobi. A już szczególnie, że BYĆ MOŻE dopłaci... P.s. Świetnie zdaję sobie sprawę, że gros użytkowników tego forum to dzieci, które dopiero muszą zaliczyć pierwszego wałka, żeby zrozumieć swoją naiwność, dlatego wcale nie dziwi mnie cosezonowy wysyp nowalijek, tak jest co roku. Podobnego postępowania bardziej doświadczonych nie można już jednak usprawiedliwiać naiwnością. owszem,moja wina jest byc moze zbytnia ufnosc w ludzi,jedyne co moge dodac na swoja obrone to fakt,iz mialem 3 analogiczne sytuacje w przeszlosci,kazda na wieksza kwote niz te 40zl i za kazdym razem druga strona wywiazywala sie z obietnicy.Fakt,za kazdym razem spisywalem dane z dowodu osobistego i byc moze to tez byl jakis bodziec dla uczciwosci,ale mimo wszystko mialem dobre doswiadczenia.Coz,jak to mawia moj Ojciec,chcesz miec miekkie serce,miej gruby portfel i twardy tylek.Rozumialem,ze Rafal jechal autobusem do Krakowa po te hamulce i nie chcialem zeby byl to "pusty przebieg",nastepnym razem bede mial to w nosie,nie calosci nei ma sprzetu. Rafał: W piatek napisalem mu o problemie WYPADAJACEGO BOLCA nie luzow. w piatek po raz pierwszy sie odezwales w ogole,ale skoro twierdzisz ze nie pisales o luzach,to zeby nie byc goloslownym zamieszczam tutaj maly dowodzik.. Uploaded with ImageShack.us dalej nie wiemy dlaczego poczekales ze zgloszeniem problemu do mojego monitu o kase. Swoja droga albo zalozciel tematu szuka sprzymierzencow albo bawi sie w Jasia Fasole wysylajacego do siebie samego kartki ale uzytkownik abebravo ma jednego posta tutaj i zalozyl konto 20 min temu. nie mam potrzeby takiego dzialania,jak widzisz wiekszosc Uzytkownikow ze stazem przyznaje mi racje.Zreszta zapytaj Andrew czy ip mu sie zgadza z moim czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Rafale, powinieneś zapłacic te 40 zł i dopiero wtedy mieć pretensje o niedziałające hamulce, jak na razie to Ty nie wywiązałeś się z umowy. Równie dobrze mogłeś ukraść te hample - na jedno by wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshi Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 · Ukryte przez mrmorty, 14 Lipca 2011 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 14 Lipca 2011 - Brak powodu tak z czystej ciekawosci zapytam, ile kosztuja nowe hamulce? Odnośnik do komentarza
kosa23 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 · Ukryte przez mrmorty, 14 Lipca 2011 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 14 Lipca 2011 - Brak powodu Tyle Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.