ziemian Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam Mam Dylemat którą kasetę wybrać, obecenie mam SRAM PG-830 i pora ją wymienić. Kupiłem nowy łańcuch, ale stara kaseta nie przyjęła go i muszę do tego łańcucha kupić nową. Łańcuch to: Shimano CS-HG40. Czy brać kasetę Shimano Alivio czy SRAM PG-830 Shimano jest tańsza o jakieś 10/20 zł. Proszę o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Nie darzę specjalną sympatią kaset srama i dlatego bierz shimano, według mnie trwalsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Mam podobne zdanie na temat SRAMA co michuuu. Zdecydowanie trwalsze są Shimano. Nie wiem jak z budżetem ale rozważ jeszcze zakup DEORE LX CS-HG70-i8 bo naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Warto, nie warto. Wg mnie nie warto. Sugeruję shimano hg50, 11-28, 11-30 bądź 11-32, wg preferencji. Lekka, tania, wytrzymała. Nawet niebrzydka, jeżeli bierzesz to pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.