se2ba12 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam ma problem z moim rowerem przerzutka nie chce wydawać dźwięku. Gdy jechałem moim rowerem przerzuciłem bieg na 6 a chciałem na 7 i właśnie gdy wrzuciłem na 7 nie wydał dźwięku. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A co chciałeś żeby Ci powiedziała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Ja bym się cieszył że nie mówi, bo wtedy krótka droga do oddziału zamkniętego A tak na poważnie, to byłbym zadowolony że mam cichy napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm8255 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 no to dramatyczna sytuacja współczuje, potrzebujesz wsparcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A jaki konkretnie dźwięk masz na myśli?? Czego oczekiwałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 nie łatwiej powiedzieć że nie zmieniła biegu? chłppie-wyreguluj przerzutkę albo milcz nim admiini nagrodzą CIę banem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Chcesz o tym pogadać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 hahaha, zapiszcie to gdzieś w kronikach czy coś, wiele takich tematów się tu nie zdarza, wybaczcie za ot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 @se2ba12,widzisz nie łatwiej byłoby napisać precyzyjnie o co chodzi, a nie kombinować po łebkach ? Proszę o spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Śruba baryłkowa przy przerzutce to jest to czym możesz rozwiązać ten kłopot. Kręć nią delikatnie w kierunku zębatki na którą nie chce wejść łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se2ba12 Napisano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Nadal nie nie działa. @se2ba12,widzisz nie łatwiej byłoby napisać precyzyjnie o co chodzi, a nie kombinować po łebkach ? Mówiłem gdy jechałem wrzuciłem na 7 bieg i właśnie przerzutka wydawała dźwięk jak w innych a potem gdy wracałem chciałem przerzucić na 1 bieg i wtedy mocniej trzeba było kręcić. A za Proszę o spokój Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Strasznie nieprecyzyjnie to wszystko tłumaczysz. Wrzuciłeś z 6 na 7 przełożenie i co udało się czy pozostało na 6? Jeśli tak to w czym kłopot? potem gdy wracałem chciałem przerzucić na 1 bieg i wtedy mocniej trzeba było kręcić. Przecież to jest aż 6 przełożeń różnicy to jak chciałeś to zrobić szybko i lekko?? W takiej sytuacji to nawet w przypadku manetek typu gripy trzeba użyć większej niż zazwyczaj siły. I co nie działa?? napisz precyzyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Pisze tak precyzyjnie jak praca jego przerzutki Prawdopodobnie brak dzwieku jest spowodowany brakiem przerzucenia sie biegu albo bardzo cicha zmiana biegu z czego nic tylko sie cieszyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja mam odwrotny problem. Moja ciągle do mnie mówi, i najgorsze jest to że mówi tyle przeze mnie. Mówi mi: zmień linkę i pancerz bo są zatarte W pracy mówią do mnie przerzutki klientów, to samo co moja, zgodnym chórem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Z moich rozmów z przerzutkami wynika że, najczęściej padają słowa: "wyprostuj mi hak" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se2ba12 Napisano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Pisze tak precyzyjnie jak praca jego przerzutki Prawdopodobnie brak dzwieku jest spowodowany brakiem przerzucenia sie biegu Otomi właśnie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Temat nadaje się na forum psychiatryczne, dział leki, temat "co słyszysz gdy nie wieźmiesz leków"? Albo: "mój rower ze mną rozmawia", lub "od wczoraj przestał ze mną rozmawiać, czy mam się martwić, zwięszyć/zmniejszyć dawki?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Czyli przerzutka poprzez swoje uporczywe milczenie chce ci wyszeptać "wyreguluj mnie i przy okazji wyczyść pancerze i linki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Oprócz forum psychiatrycznego, to jeszcze należałoby to zapisać w archiwach forumowych, bo takie rodzynki nie często się zdarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Temat nadaje się na forum psychiatryczne, dział leki, temat "co słyszysz gdy nie wieźmiesz leków"? Albo: "mój rower ze mną rozmawia", lub "od wczoraj przestał ze mną rozmawiać, czy mam się martwić, zwięszyć/zmniejszyć dawki?" Noo zwiekszyć dawke śrubokręta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Szczerze mówiąc, gdyby przerzutka wydała z siebie jakikolwiek dziwny nietypowy dla przerzutek dźwięk, choćby puściła bąka, to bardzo bym się zaniepokoił... O siebie. Choć czy ja wiem, ostatnio skrzeczał na mnie przedni hamulec. I praktycznie zawsze wyje jak opętany. Nigdy mnie to nie martwiło, pod kątem mojej osoby, ale może jednak coś jest ze mną nie tak?... Może jednak nie jest ze mnie kiepski mechanik, tylko rowerowy sadysta. I on się zwyczajnie żali. Kurczę, przecież wziąłem rano tabletki, jak jadłem zupę mleczną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 a spróbuj ją uderzyć, powiedz nam czy krzyknie "AŁAA", polecam siekierę, może koło też się odezwie xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja pierdziele. Chłopak źle zatytułował temat, a My tu robimy oddział zamknięty Se2ba12, sprawdzałeś temat o regulacji przerzutki w dziale FAQ? Sprawdź też czy jak złapiesz za górną część wózka, nie ma luzów prawo/lewo, skontroluj też luz na górnym kółku, u mnie to właśnie powodowało "ślimaczenie" przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 11 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Czy jakikolwiek Moderator zdecyduje się na zamknięcie tego tematu? Początki były zabawne ,ale teraz to jest tylko kopanie leżącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.