Skocz do zawartości

[Problem]Przerzutka do mnie nie mówi

se2ba12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma problem z moim rowerem przerzutka nie chce wydawać dźwięku.

Gdy jechałem moim rowerem przerzuciłem bieg na 6 a chciałem na 7 i właśnie gdy wrzuciłem na 7 nie wydał dźwięku.

Bardzo proszę o pomoc.

Nadal nie nie działa.

@se2ba12,widzisz nie łatwiej byłoby napisać precyzyjnie o co chodzi, a nie kombinować po łebkach ? :P

Mówiłem gdy jechałem wrzuciłem na 7 bieg i właśnie przerzutka wydawała dźwięk jak w innych a potem gdy wracałem chciałem przerzucić na 1 bieg i wtedy mocniej trzeba było kręcić.

A za

Proszę o spokój :icon_cool:

Dzięki.

Strasznie nieprecyzyjnie to wszystko tłumaczysz. Wrzuciłeś z 6 na 7 przełożenie i co udało się czy pozostało na 6? Jeśli tak to w czym kłopot?

potem gdy wracałem chciałem przerzucić na 1 bieg i wtedy mocniej trzeba było kręcić.

Przecież to jest aż 6 przełożeń różnicy to jak chciałeś to zrobić szybko i lekko?? W takiej sytuacji to nawet w przypadku manetek typu gripy trzeba użyć większej niż zazwyczaj siły.

I co nie działa?? napisz precyzyjnie.

Ja mam odwrotny problem. Moja ciągle do mnie mówi, i najgorsze jest to że mówi tyle przeze mnie. Mówi mi: zmień linkę i pancerz bo są zatarte :)

W pracy mówią do mnie przerzutki klientów, to samo co moja, zgodnym chórem....

Temat nadaje się na forum psychiatryczne, dział leki, temat "co słyszysz gdy nie wieźmiesz leków"? Albo: "mój rower ze mną rozmawia", lub "od wczoraj przestał ze mną rozmawiać, czy mam się martwić, zwięszyć/zmniejszyć dawki?" :icon_mrgreen:

• Mod Team

Temat nadaje się na forum psychiatryczne, dział leki, temat "co słyszysz gdy nie wieźmiesz leków"? Albo: "mój rower ze mną rozmawia", lub "od wczoraj przestał ze mną rozmawiać, czy mam się martwić, zwięszyć/zmniejszyć dawki?" :icon_mrgreen:

Noo zwiekszyć dawke śrubokręta :D

Szczerze mówiąc, gdyby przerzutka wydała z siebie jakikolwiek dziwny nietypowy dla przerzutek dźwięk, choćby puściła bąka, to bardzo bym się zaniepokoił... O siebie.

Choć czy ja wiem, ostatnio skrzeczał na mnie przedni hamulec. I praktycznie zawsze wyje jak opętany. Nigdy mnie to nie martwiło, pod kątem mojej osoby, ale może jednak coś jest ze mną nie tak?... Może jednak nie jest ze mnie kiepski mechanik, tylko rowerowy sadysta. I on się zwyczajnie żali.

Kurczę, przecież wziąłem rano tabletki, jak jadłem zupę mleczną...

Ja pierdziele. Chłopak źle zatytułował temat, a My tu robimy oddział zamknięty :wallbash:

Se2ba12, sprawdzałeś temat o regulacji przerzutki w dziale FAQ? Sprawdź też czy jak złapiesz za górną część wózka, nie ma luzów prawo/lewo, skontroluj też luz na górnym kółku, u mnie to właśnie powodowało "ślimaczenie" przerzutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...