JaniszMTB Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witajcie! Planuje kupić ten kask i moje pytanie brzmi co o nim sądzicie i jaki byście polecili kask do 100 max. 110 zł? Za podpowiedzi i rady serdecznie dziękuje! Dzięki panowie za pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshi Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 za 10 zl wiecej mozesz miec giro indicator z allegro. sam zamawiam taki w poniedzialek. edit/ wlasnie kupilem bo zostal tylko 1 http://allegro.pl/kask-giro-indicator-czarny-i1707602455.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemo Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Kiedyś przy zakupie kasku się nad tym głowiłem. Przeszukując internet natknąłem się na coś w rodzaju artykułu, w którym zwracano uwagę m. in. na technologie wykonania kasku, oznaczone jako IN MOLD, IN MOLD 2 . Szczegółów nie pamiętam, ale ma to gwarantować lepszą ochronę przy niższej masie kasku. Koniec końców kupiłem Northeca za około stówę i jestem zadowolony. Wytrzymałości jego, Bogu dzięki, jeszcze nie miałem okazji sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 W oko wpadł mi jeszcze ten kask z tym ze nie ma daszku na którym mi zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja używam od paru lat kask mango model escape. Plusy: - niski i wąski, nie wygląda na głowie jak kapelusz pieczarki; - skorupa in-mold; - zabezpieczony tył i spód kasku plastikiem - nie wgniata się i nie niszczy (estetyka) - regulacja pokrętłem - lepsza niż suwakami bo korektę można zrobić w czasie jazdy, np zluzować na podjeździe gdy jest gorąco - zapięcie pod szyją nie na zatrzask tylko na przesuwną klamrę, którą także można rozluźniać - lekki To mój drugi w życiu mango escape, pierwszy skasowałem, potem miałem dwa mety, w tym wysoki model stradivarius, oprócz niego falco, ale wróciłem do mango. Kask jest wg mnie świetny, wygodny, przemyślany, poręczny i bardzo ergonomiczny w użytkowaniu. Jak na to co oferuje jest też tani, ja kupiłem go za chyba 160 zł. Dla mnie nie ma wad, jedyny powód z jakiego mógłbym go zmienić to znudzenie się nim, żadnych racjonalnych powodów nie potrafiłbym znaleźć. Używam go trzeci rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Z tego co piszesz bardzo ciekawie się zapowiada, lecz kasa... to taki mały problem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.