Skocz do zawartości

[kask] Jaki polecicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś przy zakupie kasku się nad tym głowiłem. Przeszukując internet natknąłem się na coś w rodzaju artykułu, w którym zwracano uwagę m. in. na technologie wykonania kasku, oznaczone jako IN MOLD, IN MOLD 2 . Szczegółów nie pamiętam, ale ma to gwarantować lepszą ochronę przy niższej masie kasku. Koniec końców kupiłem Northeca za około stówę i jestem zadowolony. Wytrzymałości jego, Bogu dzięki, jeszcze nie miałem okazji sprawdzać.

Ja używam od paru lat kask mango model escape.

Plusy:

- niski i wąski, nie wygląda na głowie jak kapelusz pieczarki;

- skorupa in-mold;

- zabezpieczony tył i spód kasku plastikiem - nie wgniata się i nie niszczy (estetyka)

- regulacja pokrętłem - lepsza niż suwakami bo korektę można zrobić w czasie jazdy, np zluzować na podjeździe gdy jest gorąco

- zapięcie pod szyją nie na zatrzask tylko na przesuwną klamrę, którą także można rozluźniać

- lekki

To mój drugi w życiu mango escape, pierwszy skasowałem, potem miałem dwa mety, w tym wysoki model stradivarius, oprócz niego falco, ale wróciłem do mango. Kask jest wg mnie świetny, wygodny, przemyślany, poręczny i bardzo ergonomiczny w użytkowaniu. Jak na to co oferuje jest też tani, ja kupiłem go za chyba 160 zł. Dla mnie nie ma wad, jedyny powód z jakiego mógłbym go zmienić to znudzenie się nim, żadnych racjonalnych powodów nie potrafiłbym znaleźć. Używam go trzeci rok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...