aperlla Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam Serdecznie Mama mały kłopot. Mianowicie, mam rowerek Bianchi dosyć starsza ala kolarka, miałem dość sfatygowane koła, więc postanowiłem wymienić na nowe, udało mi się kupić fajne kółka, przy czym tylne wraz z wolnobiegiem 7-mio rzędowym w dobrym stanie (nie chciałbym go wymieniać póki co). Chcę kupić teraz przerzutkę, która mi to obsłuży i mam dylemat. Najlepiej gdybym kupił nową w granicach 100zł, wiadomo będę musiał dokupić jeszcze łańcuch (planuje kupić HD 50) i odpowiednie manetki (na klamkomanetki póki co mnie nie stać), przednie zębatki i korbę mam mało sfatygowaną, rower był niewiele eksploatowany (więc nie zamierzam teraz jeszcze zmieniać). Jestem mało doświadczony i wogóle nie wiem, czy te przerzutki obsłużą ten wolnobieg 7-mio rzędowy, więc proszę o radę, co wybrać: SHIMANO RD 2200 (50zł) SORA RD-3400 (70zł) ALIVIO RDM 410 (70zł) Tiagra 4400 (90zł) Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Dodam jeszcze, że mam świadomość, że Sora i Tiagra dedykowane są do kaset 9-rzędowych i wydaje mi się, że one są węższe i nie będą dobrze działać z 7-mio rzędowym wolnobiegiem, ale wolę spytać kogoś, kto się na tym zna. Chcę kupić w miarę dobrą przerzutkę, za przystępną cenę, która obsłuży mi ten wolnobieg, pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 kup tiagre i powinno działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Sora spokojnie da tutaj radę, nie widzę sensu inwestowania w coś "lepszego" do starej kolarki z 7 rzędowym wolnobiegiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.