RybekZKlanu Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam. Mam takie pytanie, czy trzeba mieć siodełko na takiej wysokości, żeby sięgać nogami do ziemi czy można mieć wyżej, tak ze jak się siedzi to nie sięga się? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorder Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To czy się sięga, czy nie nie jest wyznacznikiem. Ja osobiście nie sięgam. Chodzi o to by noga jadąc nie do końca prostowała się , więc z tego wnioskując z siodełka nie da się raczej sięgać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrawitacyjnyPl Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Myślę, że to cecha indywidualna Ustaw sobie siodełko tak, byś czuł się pewnie i komfortowo. Nie sugeruj się innymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Jeżeli sięgasz nogami do ziemi to z reguły siodełko jest za nisko i jazda raczej nie jest wygodna, komfortowa i efektywna. Mowa o rowerze mtb/xc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 @up Plusa dam jutro, bo wyczerpałem limit. @up Właśnie sięgam nogami, ale to jest wina sztycy która ma 30cm Kupuję niedługo 37cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Jak masz nogi jak bocian (długie) to pomyśl o 400mm sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Nie, aż takich to nie mam. 178cm, a rama 17'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Rozwiązaniem problemu nie sięgania do ziemi w moim przypadku była regulowana sztyca (poprawiła też parę innych rzeczy). Teraz już sobie bez niej jazdy nie wyobrażam. Tylko cenowo słabo to wygląda ale warto było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.