nanek3 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam. Posiadam klamkomanetki ST-M405 z dźwignią na 3,5 palca. Przeszkadzają mi za długie dźwignie i nosze się z zamiarem skrócenia do 1,5 palca. Czy jest jakaś możliwość wymiany dźwigni? Czy producent przewiduje tylko wymianę całego zespołu klamkomanetek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 weż boscha i obetnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To chciałem zrobić, tylko rozważałem mniej inwazyjne metody ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 skrócisz ramie i będziesz musiał użyć więcej siły do hamowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Chodzi mi o to że używam dwóch palców, umieszczając je zaraz przy początku dźwigni i zostaje mi 3 cm zbędnej dźwigni która mi ogranicza zakres ruchu. Więc, jeśli nie ma nieinwazyjnych metod wymiany dźwigni, to chyba ją utnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Chodzi mi o to że używam dwóch palców, umieszczając je zaraz przy początku dźwigni i zostaje mi 3 cm zbędnej dźwigni która mi ogranicza zakres ruchu. No to hyba masz za dużo pary w palcach skoro hamujesz początkiem klamek,albo masz naprawdę potężne heble. Jednak nie wydaje mi się,że to dobry sposób używania klamek.Ponadto myślę,że jak obetniesz te klamki to będzie to wyglądać nieciekawie czyli paskudnie. Może lepiej przesunąć te klamki trochę do środka kiery i wykorzystywać bardziej poczatek klamek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.