Skocz do zawartości

[Klamkomanetka] skrócenie dźwigni hamulca.

nanek3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam klamkomanetki ST-M405 z dźwignią na 3,5 palca. Przeszkadzają mi za długie dźwignie i nosze się z zamiarem skrócenia do 1,5 palca. Czy jest jakaś możliwość wymiany dźwigni? Czy producent przewiduje tylko wymianę całego zespołu klamkomanetek?

Chodzi mi o to że używam dwóch palców, umieszczając je zaraz przy początku dźwigni i zostaje mi 3 cm zbędnej dźwigni która mi ogranicza zakres ruchu. Więc, jeśli nie ma nieinwazyjnych metod wymiany dźwigni, to chyba ją utnę.

Chodzi mi o to że używam dwóch palców, umieszczając je zaraz przy początku dźwigni i zostaje mi 3 cm zbędnej dźwigni która mi ogranicza zakres ruchu.

No to hyba masz za dużo pary w palcach skoro hamujesz początkiem klamek,albo masz naprawdę potężne heble. :whistling::icon_mrgreen:

Jednak nie wydaje mi się,że to dobry sposób używania klamek.Ponadto myślę,że jak obetniesz te klamki to będzie to wyglądać nieciekawie czyli paskudnie. :yucky::no: Może lepiej przesunąć te klamki trochę do środka kiery i wykorzystywać bardziej poczatek klamek. B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...