xcoder Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam wszystkich! Szukam roweru na asfalt, nieraz do lasu na ubite ścieżki, dysponuje kwotą 2000zł z porywem do 2100zł (jakiś licznik bidon itd.) Wpadł mi w oko: CORRATEC X-VERT MOTION 2011/DEORE Kross Level A2 XT DISC Kross level A4 MTB XC Rower górski Unibike Flite 2010 Jak możecie podajcie różne linki itd. najlepiej jakby były nowe rowery. Mam 170cm wzrostu Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lczek123 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A jesteś pewien, że potrzebujesz MTB a nie crossa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 w sumie to ja więcej jeżdżę po asfalcie i pod górę jakbyś mógł coś zaproponować było by miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lczek123 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Tyle że ja tu nie piszę jako ekspert Sam niedawno stałem przed wyborem roweru, choć do mniejszej kwoty. Widze, jednak, że często autorzy tematów piszą "asfalt, las" i proponują MTB, ale nie piszą konkretnie, czy zamierzają skakać po korzeniach i górkach oraz przedzierać się przez błotniste terney, czy może raczje przejeżdżać leśną dróżką od czasu do czasu. Bo jeżeli zamierzasz jeździć głównie po asfalcie i zapuszczać się w mało wymagający teren to jednak cross jest bardziej uniwersalny. Miałem okazję jeździć na MTB to rzeczywiście rowerek fajny, ale po asfalcie nie sunie tak fajnie jak cross. W sumie zarówno co do MTB oraz crossów to jest chyba sporo tematów dotyczących modeli do 2000 zł (pzejrzyj kilka pierwszych stron tego działu) albo poczekaj aż wypowiedzą się rowerowi eksperci Pozdrawiam i życzę udanego zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 sam teraz jeżdżę na MTB no i fajny rower ale ja na nim nie szaleje 3 razy w tygodniu wypad za miasto 50 km na szczyt asfaltem nieraz zboczę na ścieżkę leśna ale mam już go 4 lata więc wypadało by go wymienić czekam na opinie ekspertów jest tu kto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowyBUN Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 na allegro jest fajny tani a2 http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1689603729.html Zaoszczędzisz troche kasy Osobiście tez stałem przed wyborem unibike evolution czy właśnie ten a2. Biorę jednak unibike za 1600zł, wydaje mi się bardziej spójny, że tak się wyrażę, ale nie ma tarczówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 akurat nie wiem czemu fanem tarczówek nie jestem jakoś tak mi przypadło i wole zwykłe hamulce :)jeszcze czekam może jakis ekspert napisze swoją opinię o tych rowerach które znalazłem dobra tutaj o pomoc trochę krucho jak może mi ktoś jeszcze powiedzieć który z tych rowerów jest najlepszy i czy do tego level a4 opłaca się dołożyć te 100 zł i mieć coś z wyższej półki? UNIBIKE Flite KROSS level a2 KROSS LEVEL_A4 UNIBIKE evolution chyba że macie jeszcze jakieś wasze propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam wszystkich! Szukam roweru na asfalt, nieraz do lasu na ubite ścieżki, dysponuje kwotą 2000zł z porywem do 2100zł (jakiś licznik bidon itd.) Wpadł mi w oko: CORRATEC X-VERT MOTION 2011/DEORE Kross Level A2 XT DISC Kross level A4 MTB XC Rower górski Unibike Flite 2010 Jak możecie podajcie różne linki itd. najlepiej jakby były nowe rowery. Mam 170cm wzrostu Pozdrawiam. z tej 4 osobiście wziął bym corrateca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przem00 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Zacznę podobnie jak lczek123... Czy na pewno jest Ci potrzebny rower górski, skoro jak piszesz jeździsz głównie po szosie? Nie lepiej rower crossowy albo szosowy? W tej cenie jest tyle dobrych rowerów crossowych, wystarczy iść do jakiegoś większego sklepu rowerowe i wybrać najładniejszy i najwygodniejszy. Druga propozycja to rozejrzyj się za używanym rowerem szosowym (albo nawet nowym), to nie są już czasy że na kolarzówce jeżdżą tylko zawodowcy Moje propozycja: - specialized crosstrail (cross) - kross venom (szosa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 w sumie to jak miałbym skręcić na kamienistą drużkę w lesie to wątpię żeby rower crosowy podołał a poza tym jakoś mnie nie przekonuje a na kolarzówce to już woogle faceroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Jeżeli chciałbyś skręcić na kamienistą drogę w lesie to corss spokojnie by podołał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 w sumie ten kross jakoś tak do mnie nie przemawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Czyli chcesz MTB i już - masz do tego święte prawo (tylko nie miej później pretensji, że jeździ Ci się ciężej po mieście niż koledze na crossie ) Rowery które proponujesz mają znaczny rozrzut cenowy (850 zł). Napisałeś, że budżet masz do 2100 w porywach więc Flite się w tej kategorii nie mieści Z pozostałych polecił bym Ci Unibike Evolution który wydaje mi się mieć najlepszy stosunek jakości podzespołów do ceny. Dobrym rozwiązaniem jest A4 z tarczówkami które lepiej będą się sprawować jeśli wjedziesz już w ten las i będzie tam mokro i błotniście. Istotnym było by przymierzyć się do obu rowerów i zobaczyć która geometria Ci bardziej odpowiada... Dodam jeszcze od siebie to, że powinieneś przemyśleć crossa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sitek Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Mialem ten sam dylemat i wyrwalem Krossa level A6 za 2000 i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Jak uda Ci się dostać gdzieś Flite'a 2010 to bierz go. Najlepsza opcja. Reszta wymieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Weź sobie crossa, na trasy o jakich piszesz będzie dużo lepszy, wzrośnie średnia prędkość, a na brukowanej czy leśnej szutrowej drodze cross da sobie spokojnie radę. Taki Zethos sprawdził by się znakomicie : http://www.unibike.pl/zethosgts.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 hmm http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-flite-2010.html#fragment-2 za 2000zł się mieści Kross a6 z tego co widzę albo nie potrafię znaleźć przekracza pieniążki no to w takim razie wezmę tego unbike flite z 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 i bardzo dobry wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 hmm a teraz jaka rama dla mnie była by dobra? mi się wydaje że 19 prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 odsyłam do przyklejonego tematu o doborze ramy http://www.forumrowerowe.org/topic/90215-rama-jak-dobrac-rozmiar-ramy/ dopasowując swoje wymiary zrobisz to najlepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 hmm a teraz jaka rama dla mnie była by dobra? mi się wydaje że 19 prawda Hmm, no pewnie do jazdy po asfalcie do czego rower MTB jest "najlepszy" rozmiar 19" może się sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przem00 Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Najlepiej to iść do lepszego sklepu rowerowego, gdzie obsługa jest w miarę kompetentna i przejechać się na 18;19;20 i wybrać ci najwygodniejszy... zresztą jak będzie ogarnięty sklepowy to sam Ci doradzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 mieszkam w małym mieście więc wątpię aby w rowerowym był taki akurat rower a jak by nie było to by wciskali jakiś szrot aby tylko sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xcoder Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 hehe wiecie co? jeszcze się wstrzymałem z zakupem ponieważ miałem okazję pojechać do Wrocławia i tam w dobrym sklepie przymierzyłem się do wszystkich rowerów najbardziej pasował mi kross level a2 albo a4 w sumie tak samo mi się siedziało ale ponoć a4 ma lepszy osprzęt jak sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.