Skocz do zawartości

[do 2100] Corratec, Kross czy Unibike

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Szukam roweru na asfalt, nieraz do lasu na ubite ścieżki, dysponuje kwotą 2000zł z porywem do 2100zł (jakiś licznik bidon itd.)

Wpadł mi w oko:

CORRATEC X-VERT MOTION 2011/DEORE

Kross Level A2 XT DISC

Kross level A4 MTB XC

Rower górski Unibike Flite 2010

Jak możecie podajcie różne linki itd. najlepiej jakby były nowe rowery.

Mam 170cm wzrostu

Pozdrawiam.

Tyle że ja tu nie piszę jako ekspert :D Sam niedawno stałem przed wyborem roweru, choć do mniejszej kwoty. Widze, jednak, że często autorzy tematów piszą "asfalt, las" i proponują MTB, ale nie piszą konkretnie, czy zamierzają skakać po korzeniach i górkach oraz przedzierać się przez błotniste terney, czy może raczje przejeżdżać leśną dróżką od czasu do czasu.

Bo jeżeli zamierzasz jeździć głównie po asfalcie i zapuszczać się w mało wymagający teren to jednak cross jest bardziej uniwersalny. Miałem okazję jeździć na MTB to rzeczywiście rowerek fajny, ale po asfalcie nie sunie tak fajnie jak cross.

W sumie zarówno co do MTB oraz crossów to jest chyba sporo tematów dotyczących modeli do 2000 zł (pzejrzyj kilka pierwszych stron tego działu) albo poczekaj aż wypowiedzą się rowerowi eksperci :P

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

sam teraz jeżdżę na MTB no i fajny rower ale ja na nim nie szaleje :P 3 razy w tygodniu wypad za miasto 50 km na szczyt asfaltem nieraz zboczę na ścieżkę leśna ale mam już go 4 lata więc wypadało by go wymienić :thumbsup: czekam na opinie ekspertów :rolleyes:

jest tu kto? :icon_confused:

na allegro jest fajny tani a2 http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1689603729.html

Zaoszczędzisz troche kasy ;)

Osobiście tez stałem przed wyborem unibike evolution czy właśnie ten a2. Biorę jednak unibike za 1600zł, wydaje mi się bardziej spójny, że tak się wyrażę, ale nie ma tarczówek.

akurat nie wiem czemu fanem tarczówek nie jestem :icon_cool: jakoś tak mi przypadło i wole zwykłe hamulce :)jeszcze czekam może jakis ekspert napisze swoją opinię o tych rowerach które znalazłem :rolleyes:

dobra tutaj o pomoc trochę krucho jak może mi ktoś jeszcze powiedzieć który z tych rowerów jest najlepszy i czy do tego level a4 opłaca się dołożyć te 100 zł i mieć coś z wyższej półki?

UNIBIKE Flite

KROSS level a2

KROSS LEVEL_A4

UNIBIKE evolution

chyba że macie jeszcze jakieś wasze propozycje :whistling:

Witam wszystkich! Szukam roweru na asfalt, nieraz do lasu na ubite ścieżki, dysponuje kwotą 2000zł z porywem do 2100zł (jakiś licznik bidon itd.)

Wpadł mi w oko:

CORRATEC X-VERT MOTION 2011/DEORE

Kross Level A2 XT DISC

Kross level A4 MTB XC

Rower górski Unibike Flite 2010

Jak możecie podajcie różne linki itd. najlepiej jakby były nowe rowery.

Mam 170cm wzrostu

Pozdrawiam.

z tej 4 osobiście wziął bym corrateca.

Zacznę podobnie jak lczek123... Czy na pewno jest Ci potrzebny rower górski, skoro jak piszesz jeździsz głównie po szosie? Nie lepiej rower crossowy albo szosowy? W tej cenie jest tyle dobrych rowerów crossowych, wystarczy iść do jakiegoś większego sklepu rowerowe i wybrać najładniejszy i najwygodniejszy. Druga propozycja to rozejrzyj się za używanym rowerem szosowym (albo nawet nowym), to nie są już czasy że na kolarzówce jeżdżą tylko zawodowcy :)

Moje propozycja:

- specialized crosstrail (cross)

- kross venom (szosa)

Czyli chcesz MTB i już - masz do tego święte prawo (tylko nie miej później pretensji, że jeździ Ci się ciężej po mieście niż koledze na crossie ;) )

Rowery które proponujesz mają znaczny rozrzut cenowy (850 zł). Napisałeś, że budżet masz do 2100 w porywach więc Flite się w tej kategorii nie mieści ;) Z pozostałych polecił bym Ci Unibike Evolution który wydaje mi się mieć najlepszy stosunek jakości podzespołów do ceny. Dobrym rozwiązaniem jest A4 z tarczówkami które lepiej będą się sprawować jeśli wjedziesz już w ten las i będzie tam mokro i błotniście. Istotnym było by przymierzyć się do obu rowerów i zobaczyć która geometria Ci bardziej odpowiada... Dodam jeszcze od siebie to, że powinieneś przemyśleć crossa ;)

hehe wiecie co? :) jeszcze się wstrzymałem z zakupem ponieważ miałem okazję pojechać do Wrocławia i tam w dobrym sklepie przymierzyłem się do wszystkich rowerów :) najbardziej pasował mi kross level a2 albo a4 w sumie tak samo mi się siedziało ale ponoć a4 ma lepszy osprzęt jak sądzicie? :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...