kepa416 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam, chciałbym się spytać czy wymiana oryginalnych klocków i tarcz od Tektro. W sumie obecna siła hamowania nie jest zła ale może uda się ja poprawić tanim kosztem bo klocki i tak już wykańczam i to na pewno zmienię, ale co z tarczą i czy np Accent Blade czy SP3 będą pasowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 No nie wiem czy to taki tani koszt skoro porządne metaliki kosztują 50-60pln na jedno koło. Ale siła rośnie znacznie, no i są bardziej żywotne od żywicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ale tak czy tak musi wymienić klocki bo się kończą, więc jak ma kupić drugie żywiczne, to lepiej niech dopłaci troszkę i kupi metaliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 No właśnie dlatego jestem skłony do dużego wydatku, na klocki bo i tak czy inaczej muszę je zmienić tylko pytanie czy to nie wyrzucanie pieniędzy w błoto choć czytam że jednak dobry klocek pomaga no jak i żywotność się podniesie to super bo obecne załatwiłem w 1000km. A co z tarczami opłaca się je zmieniać czy poczekać jak obecne będą już wymagały wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Wymień tylko klocki tarcze zostaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam Również mam te hamulce i wczoraj wlaśnie wymieniłem klockuszki, ale na razie w tylnym po przejechaniu ok. 2000km. Te żywiczne są bardzo cienkie, zdecydowałem się na wymianę na UNEX'y spiekane- cena 52zł na jedno koło. Na razie docieram napisze jak już dotrę jak się sprawują. Tarcz na razie nie wymieniaj, nie ma sensu. Choć ja po jakimś czasie zamierzam wymienić na jakieś bardziej sztywne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Jeśli chodzi o klocki to polecam zielone Jagwire, a tarcze zostaw. Moim zdaniem tarcze tektro są bardzo dobre i wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Jest jakaś różnica między tymi modelami? I czy na pewno będą pasować do Tektro Auriga Comp białe klamki. Bo kiedyś wyczytałem że były dwie wersje klocków okrągłe i podłużne a moje wyglądały bardzo podobne jak te : http://allegro.pl/klocki-unex-thermodissipator-shimano-tektro-i1683521023.html http://allegro.pl/klocki-unex-do-shimano-deore-nexave-tektro-i1685546738.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Różnica jest taka że te klocki z pierwszego lika są spiekane czyli dużo większa siła hamowania, a te drugie to klocki organiczne czyli takie jak masz obecnie- nie opłaci się ich kupić. Nie bierz klocków organicznych bo to nie ma żadnego sensu. Bierz UNEX ale te spiekane. http://allegro.pl/klocki-unex-thermodissipator-shimano-tektro-i1683521023.html A co do tego czy będą pasowały- to tak na 100% będą dobre. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Ja zielonych jagwire zdecydowanie nie polecam. Użytkowałem je z hamulcami deore (ale to raczej bez znaczenia) i bardzo szybko uległy zużyciu. Kupiłem je w październiku, przed zimą czyli pod koniec listopada chciałem założyć niby gorsze jakościowo shimano a jagwire zostawić na sezon ale okazało się, że juz nie ma czego zostawiać. Miałem też niebieskie i te były dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w33bie Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Ja polecam niebieskie Jagwire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 A ja polecam unexy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 A gdzie i w jakiej cenie można je dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 O Allegro nie słyszałeś? http://allegro.pl/listing.php/search?string=unex&category=16463 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 http://allegro.pl/klocki-unex-thermodissipator-shimano-tektro-i1683521023.html ja użytkowałem tą wersję i byłem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.