tobo Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Potrzebuję stery półzintegrowane. Moje "wymagania" 1. maszynowe 2. możliwie lekkie 3. ten punkt bardzo istotny - z dobrym uszczelnieniem dolnego łożyska - gumowy pierścień/uszczelka na bieżni mocowanej na widelcu. Wiele sterów "maszynowych" posiada bieżnię bez uszczelki kontaktowej, tylko sama metalowa bieżnia, za uszczelkę zestawu robi uszczelka samego łożyska co jest marnym rozwiązaniem. Może ktoś ma stery półzintegrowane, maszynowe z uszczelką tego typu? Ważne by stery raczej były dostępne w Polsce. Aha, przydałoby się żeby były czerwone Ale to kaprys, nie wymóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Chyba nie znajdziesz takich. Mam kcnc kudosy, na łożyska przychodzi jeszcze plastikowa podkładka (na dolne i górne). Mam też accenty airplane i dół chyba lepiej, pewniej się spasowuje niż kcnc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Też polecam Accenty Airplane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam, tez szukam sterów pół zintegrowanych tak do 100zł ale z tego co widze to accent sa zintegrowane. w czym jest różnica? co ewentualnie jeszcze można polecić? słyszałem że FSA ORBIT ale to już chyba za drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Lizard Skin jako ochrona odpada? U mnie dzielnie się spisał przez zimę - na wiosnę zajrzałem do sterów i czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrawitacyjnyPl Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 No ja też na lizarda złego słowa nie powiem. Jak dla mnie sprawdza się znakomicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walec7 Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam wszystkich serdecznie jako że to mój pierwszy post! Podczepię się również pod temat. Szukam dobrych sterów półzintegrowanych na maszynach dobrze uszczelnione. Zastanawiam się nad tymi : http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=146&id_pod_kat=67&id_kat=28 lub tymi: http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=997&&id_pod_kat=67&&id_kat=28 nie wiem które wybrać. Chodź ostatnio przeglądałem alledrogo i natknąłem się na dość ciekawe stery (są wyższe od w/w co dla mnie jest na plus) oto link: http://allegro.pl/stery-fsa-orbit-zs-carbon-nowe-85gram-i1691946211.html Stąd nasuwa się pytanie o uszczelnienie tych łożysk, na jakim są poziomie i które są lepsze tzn chodzi o rodzaje stopów. Ritchey 7075 a FSA 6061-T6 ? Czy to będzie taka wielka różnica którą odczuje? Mój budżet mieści się w granicach 100zł jakieś tam 10 zł mogę dorzucić na wysyłkę. I nie zakładając nowego tematu skorzystam z okazji i zapytam o jeszcze jedną rzecz, a mianowicie: Mam ramę CUBE LTD Race (biało-srebrno-zieloną) i czy przy montażu nowych sterów muszę wybić stare miski chodź nie mają luzów i są w nienaruszonym stanie? Czy nie ma takiej potrzeby i będą pasować nowe stery bez żadnych problemów? Oryginalnie były tam prawdopodobnie FSA z łożyskami 36 i 45 stopni. Czy na oba łożyska 45 stopni trzeba zmienić miski? Czekam na odpowiedź. I pozdrawiam wszystkich bikerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Od siebie poklecam cane creak zs3. Bardzo dobrze uszczelnione i lekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Ja mam cane creek zs 22 i one mają między bieżnią sterów a łożyskiem uszczelkę, tylko że niema czerwonej wersji chyba i ważą około 110gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 a mam pytanie co sądzicie o sterach FSA ZS-4? na allegro sa za ok 50 zł. czy warto je brac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.