Skocz do zawartości

[napęd] łańcuch, kaseta, korba

Qamal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

niestety muszę wymienić cały napęd bo mój powoli kończy swój żywot niestety. Zastanawiam się nad zestawem Korba Deore Shimano, Kaseta sram 950 i łańcuch 951. Czy elementy srama będą współpracowały z shimano? Czy może wybrać inne zestaw mieszcząc się mniej więcej w tej cenie?

Aktualnie jeżdżę na korbie truvativ isoflow która raczej nie przyjmie nowego lancucha dlatego musze wymienic wszystko.

Jakby ktoś się pytał to przeczytałem stare tematy i tam głównie piszą o kasecie/łańcuchu Shimano...

A ile juz przejechałeś albo czy wiesz ile km wytrzyma lancuch z kaseta i czy potem trzeba bedzie wymieniac zebatki w korbie?

Chciałem jeszcze zapytac czy zamiast lancucha pg951 moze byc kmc z9000. Teraz taki mam i wytrzymal ponad 8k km a kosztuje 30 zl wiec bym mogl kupic od razu 2. Do tego nigdy mi sie nie zerwal a nie wiem jak to jest ze sramem

Na razie przejechałem 800km.Mam dwa łańcuchy pc951 i aktualnie jeżdżę na drugim.Po kasecie nie widać żadnych śladów zużycia, a tym bardziej po korbie.Miałem chyba 10 łańcuchów srama i żaden nie strzelił, a miałem dwa shimano to strzeliły trzy razy.Myślę, że dwie kasety korba pociągnie Dodam jeszcze, że pierwszy łancuch po 500km nie jest w ogóle rozciągnięty Jedyny minus, że spinka nie jest już cała złota ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...