roweras Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Takie pytanie,co wolicie,lusterko,czy oglądanie się do tyłu Czy macie takie?Ja mam zamiar kupić takie małe,od motoru,żeby już nie odwracać głowy do tyłu
hiob Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 zależy gdzie kto jeździ jak same lasy to ja bym nie założył o glebę nie trudno a i w lesie lusterko potrzebne jak ..., a na dojazdach do lasu to można się poodwracać -.-
maclaska Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Uważam tak samo. Szos unikam jak mogę, a na ścieżce rowerowej i w lesie nie czuję potrzeby posiadania lusterka - na dziki mam się oglądać?;-). Trzeba się tylko nauczyć zerkać przez ramię bez ściągania roweru w lewo;-) Ale jeśli uważasz że ci potrzebne, kupuj śmiało. Po co ci od motoru? Masz szeroką oferte najróżniejszych dedykowanych do roweru - będą z pewnością lżejsze i poręczniejsze. Fajne jest Topeaka zintegrowane z rogiem Albo montowane w końcówce prostej kierownicy Zefal PS. Linki zapodałem z pierwszego lepszego sklepu, żeby nie było że reklama;-)
MixhaL Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Zdecydowanie lusterko, nie wyobrażam sobie jazdy bez lusterka teraz. Posiadam zefal montowane z boku kierownicy, jak sie chce można złożyć i w lesie nei zaczepisz pozatym jest nietłukące więc nawet upadek mu nie zaszkodzi.
marekw Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 a może takie http://practicalbiking.org/wordpress/files/2010/06/2010_03_06_Glasses_mirror_DSC_6929_small.jpg
tobo Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Jeśli jeździsz dużo po tzw drogach publicznych, gdzie masz styczność z samochodami, motocyklami, rowerzystami, pieszymi to lusterko się przyda.
Bisette Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 To i ja się wypowiem, bo akurat jestem w temacie. Długo się zastanawiałam czy potrzebne, ale w końcu - kupiłam, czekam aż przyjdzie PocztoPolskoTelegrafiTelefon. Też mam przez las - ale żeby dojechać do lasu, kawałek jezdnią - i tu fajnie jest widzieć. Odwracanie się o 180 stopni - no ja nie potrafię bez zmiany toru jazdy Potem ścieżki rowerowe - też fajnie widzieć czy nie pędzi jakiś kolarz prawdziwy i nie będzie wyprzedzał - jak masz w planach akurat zjazd ze ścieżki na lewo. No ja doszłam do wniosku że nie zawadzi. Zawsze Widzisz Więcej, a to może czasem uratować życie. Bisette
MixhaL Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Lusterko jest potrzebne bo oczy trzeba mieć nie tylko w głowie ale i w d....
GrawitacyjnyPl Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 I ja uważam podobnie - lusterko to przydatna rzeczy Niech ktoś odwraca się przez które ramie chce, ale co lusterko, to lusterko. To wiele nie kosztuje, a wiele daje - bezpieczeństwa mianowicie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.