Skocz do zawartości

[Lusterko] lepsze od odwracania się?

roweras

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam tak samo. Szos unikam jak mogę, a na ścieżce rowerowej i w lesie nie czuję potrzeby posiadania lusterka - na dziki mam się oglądać?;-). Trzeba się tylko nauczyć zerkać przez ramię bez ściągania roweru w lewo;-)

Ale jeśli uważasz że ci potrzebne, kupuj śmiało.

Po co ci od motoru? Masz szeroką oferte najróżniejszych dedykowanych do roweru - będą z pewnością lżejsze i poręczniejsze.

Fajne jest Topeaka zintegrowane z rogiem

Albo montowane w końcówce prostej kierownicy Zefal

PS. Linki zapodałem z pierwszego lepszego sklepu, żeby nie było że reklama;-)

Zdecydowanie lusterko, nie wyobrażam sobie jazdy bez lusterka teraz. Posiadam zefal montowane z boku kierownicy, jak sie chce można złożyć i w lesie nei zaczepisz pozatym jest nietłukące więc nawet upadek mu nie zaszkodzi.

To i ja się wypowiem, bo akurat jestem w temacie. Długo się zastanawiałam czy potrzebne, ale w końcu - kupiłam, czekam aż przyjdzie PocztoPolskoTelegrafiTelefon.

Też mam przez las - ale żeby dojechać do lasu, kawałek jezdnią - i tu fajnie jest widzieć. Odwracanie się o 180 stopni - no ja nie potrafię bez zmiany toru jazdy :)

Potem ścieżki rowerowe - też fajnie widzieć czy nie pędzi jakiś kolarz prawdziwy i nie będzie wyprzedzał - jak masz w planach akurat zjazd ze ścieżki na lewo.

No ja doszłam do wniosku że nie zawadzi. Zawsze Widzisz Więcej, a to może czasem uratować życie.

Bisette

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...