roweras Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Takie pytanie,co wolicie,lusterko,czy oglądanie się do tyłu Czy macie takie?Ja mam zamiar kupić takie małe,od motoru,żeby już nie odwracać głowy do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiob Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 zależy gdzie kto jeździ jak same lasy to ja bym nie założył o glebę nie trudno a i w lesie lusterko potrzebne jak ..., a na dojazdach do lasu to można się poodwracać -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maclaska Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Uważam tak samo. Szos unikam jak mogę, a na ścieżce rowerowej i w lesie nie czuję potrzeby posiadania lusterka - na dziki mam się oglądać?;-). Trzeba się tylko nauczyć zerkać przez ramię bez ściągania roweru w lewo;-) Ale jeśli uważasz że ci potrzebne, kupuj śmiało. Po co ci od motoru? Masz szeroką oferte najróżniejszych dedykowanych do roweru - będą z pewnością lżejsze i poręczniejsze. Fajne jest Topeaka zintegrowane z rogiem Albo montowane w końcówce prostej kierownicy Zefal PS. Linki zapodałem z pierwszego lepszego sklepu, żeby nie było że reklama;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixhaL Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Zdecydowanie lusterko, nie wyobrażam sobie jazdy bez lusterka teraz. Posiadam zefal montowane z boku kierownicy, jak sie chce można złożyć i w lesie nei zaczepisz pozatym jest nietłukące więc nawet upadek mu nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 a może takie http://practicalbiking.org/wordpress/files/2010/06/2010_03_06_Glasses_mirror_DSC_6929_small.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jeśli jeździsz dużo po tzw drogach publicznych, gdzie masz styczność z samochodami, motocyklami, rowerzystami, pieszymi to lusterko się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisette Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To i ja się wypowiem, bo akurat jestem w temacie. Długo się zastanawiałam czy potrzebne, ale w końcu - kupiłam, czekam aż przyjdzie PocztoPolskoTelegrafiTelefon. Też mam przez las - ale żeby dojechać do lasu, kawałek jezdnią - i tu fajnie jest widzieć. Odwracanie się o 180 stopni - no ja nie potrafię bez zmiany toru jazdy Potem ścieżki rowerowe - też fajnie widzieć czy nie pędzi jakiś kolarz prawdziwy i nie będzie wyprzedzał - jak masz w planach akurat zjazd ze ścieżki na lewo. No ja doszłam do wniosku że nie zawadzi. Zawsze Widzisz Więcej, a to może czasem uratować życie. Bisette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixhaL Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Lusterko jest potrzebne bo oczy trzeba mieć nie tylko w głowie ale i w d.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrawitacyjnyPl Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 I ja uważam podobnie - lusterko to przydatna rzeczy Niech ktoś odwraca się przez które ramie chce, ale co lusterko, to lusterko. To wiele nie kosztuje, a wiele daje - bezpieczeństwa mianowicie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.