kobza89 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Witam! Słowo skauta, że szukałem sumiennie, zanim stworzyłem temat. Zakupiłem 2 opony geax mazcal 26 2.1, tylnia weszła bez problemu, natomiast w przedniej po założeniu, nie mogłem napompować dętki. Zrobiłem wszystko od nowa (przy użyciu łyżek do opon) bez efektu, wtedy zauważyłem, że "wygieła" mi się opona! Drut (chyba to właściwa nazwa), wygiął się trochę na zewnątrz, przez co opona po założeniu jest krzywa (przechylona w prawo). Wybaczcie niefachową terminologię, ale inaczej nie potrafię tego ująć. Moje pytanie brzmi: da się to naprawić? reklamować? I co zrobiłem, że do tego doprowadziłem? Liczę na waszą pomoc! Z góry dzięki.
martinw Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Nie zaklinowała Ci się dętka pomiędzy obręczą a oponą podczas zakładania? Bywa że nawet nowe opony drutowe mają już "fabryczne" bicie. Zakładasz oponę, pompujesz dętkę, obręcz prosta a opona bije sobie na boki... hehe
Michal93 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Jeżeli nie pogiąłeś Ty przy zakładaniu, to reklamuj
adas651 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 pompuj pomału i dociskaj w miejscu w którym wychodzi próbuj ją wcisnąć do środka w tym jednym miejscu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.