antias Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Cześć. Posiadam licznik Sigma 1609 STS (bezprzewodowy) i zastanawiam się, czy istnieje możliwość wyciszenia czujnika z przedniego koła. Posiadam też czujnik kadencji i gdy zbliża się on do magnesu wydaje z siebie tylko ciche kliknięcie, a z przodu zachowuje się tak głośno, jakby miał wbudowany głośnik. Wydaje mi się, że na samym początku był bardziej cichy. Czy wy też tak macie w przypadku liczników bezprzewodowych? Mój kolega ma niższy model licznika Sigmy i u niego, o ile się nie mylę, nie słychać tego.
Grzech76 Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Witam! Przymierzam się do zakupu tego licznika lub modelu 1009 sts. Czy ktoś może potwierdzić te informacje o dźwięku czujnika. Jestem pewny, że mnie takie ciągłe pykanie też by irytowało. W takim przypadku wolałbym kupić licznik na kablu. Pozdrawiam Grzegorz
bemol14 Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 To kup na kablu lepsza łączność i reakcja niż bezprzewodowy
ukaniex Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Mógłbyś podrzucić jakimś filmem bo nie chce mi się wierzyć.
Grzech76 Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Witam! Zdecydowałem się jednak na model 1609 sts. W moim modelu słychać czujnik tylko przy idealnej ciszy w warunkach domowych. W terenie nie ma opcji żeby coś słyszeć. Po 100 km licznik sprawuje się bez zastrzeżeń, sam się uaktywnia po całonocnym postoju i dla mnie jak na razie jest super. Niektórym może przeszkadzać długie wybudzanie (kilka sekund) lub opóźnienie przy np. przyspieszaniu około sekundy. Mi te opóźnienia nie przeszkadzają. Pozdrawiam Grzegorz.
bialy1241 Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Witam . A ja mam problem po 1600 km sigmy 1609 STS Cad... Po pewnym czasie jaazdy bez czujnika z przodu przestal on calkowicie dzialac;/ kadencja dziala a predkosc caly czas miga.. Czujnik nie wyczuwa chyba nawet magnesu bo nawet nie zapala sie ta zielona lampka kiedy macham magnesem obok czujnika... wymieniealem juz baterie i nic nie dalo... Moze mial ktos takie zdarzenie kiedys, co pardzicie zrobic ?? Pozdrawiam P.S. powiedzcie jaki macie napis na takim zielonym pole w miejscu gdzie wpinacie licznik ?? STS czy DTS ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.