Skocz do zawartości

[Licznik]Sigma 1609 STS - irytujący dźwięk czujnika

antias

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Posiadam licznik Sigma 1609 STS (bezprzewodowy) i zastanawiam się, czy istnieje możliwość wyciszenia czujnika z przedniego koła. Posiadam też czujnik kadencji i gdy zbliża się on do magnesu wydaje z siebie tylko ciche kliknięcie, a z przodu zachowuje się tak głośno, jakby miał wbudowany głośnik. Wydaje mi się, że na samym początku był bardziej cichy. Czy wy też tak macie w przypadku liczników bezprzewodowych? Mój kolega ma niższy model licznika Sigmy i u niego, o ile się nie mylę, nie słychać tego.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam!

Przymierzam się do zakupu tego licznika lub modelu 1009 sts. Czy ktoś może potwierdzić te informacje o dźwięku czujnika. Jestem pewny, że mnie takie ciągłe pykanie też by irytowało. W takim przypadku wolałbym kupić licznik na kablu.

Pozdrawiam Grzegorz

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Zdecydowałem się jednak na model 1609 sts. W moim modelu słychać czujnik tylko przy idealnej ciszy w warunkach domowych. W terenie nie ma opcji żeby coś słyszeć. Po 100 km licznik sprawuje się bez zastrzeżeń, sam się uaktywnia po całonocnym postoju i dla mnie jak na razie jest super. Niektórym może przeszkadzać długie wybudzanie (kilka sekund) lub opóźnienie przy np. przyspieszaniu około sekundy. Mi te opóźnienia nie przeszkadzają.

Pozdrawiam Grzegorz.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam .

A ja mam problem po 1600 km sigmy 1609 STS Cad... Po pewnym czasie jaazdy bez czujnika z przodu przestal on calkowicie dzialac;/ kadencja dziala a predkosc caly czas miga..

Czujnik nie wyczuwa chyba nawet magnesu bo nawet nie zapala sie ta zielona lampka kiedy macham magnesem obok czujnika...

wymieniealem juz baterie i nic nie dalo... Moze mial ktos takie zdarzenie kiedys, co pardzicie zrobic ??

Pozdrawiam

P.S. powiedzcie jaki macie napis na takim zielonym pole w miejscu gdzie wpinacie licznik ??

STS czy DTS ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...