karbeti Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Mam zamiar zakupić spinkę do łańcucha w celu lepszej możliwości mycia go. Napęd 3x9, łańcuch Shimano CN-HG53. Jaką spinkę polecacie, ponoć dobra jest złota SRAM-SA 6011. Czy będzie pasować do tego łańcucha ? a może polecacie jakąś inną. Z góry dziękuję za pomoc.
seker1995 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Ja ze swojej strony polecam spinkę connex'a Chyba najlepsza na rynku
karbeti Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 Ja ze swojej strony polecam spinkę connex'a Chyba najlepsza na rynku Dzięki ale czy będzie pasowć do mojego łańcucha (Shimano CN-HG530)
hiob Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 ja też polecam connex'a. A pasować będzie tylko musisz kupić pod odpowiednią ilość rzędów i dobrze założyć (czytanie instrukcji nie boli )
marsman Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 z HG73 używam złotej spinki SRAMa i działa doskonale w napędzie 2x8 ale to raczej bez znaczenia.
tobo Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Od wielu lat używam spinek srama. Co ciekawe spinka do 9tek zapina się najlżej, potem ciężej do 8mek a do 10tek jest bardzo ciasna. Marsman napisał że ma złotą czyli dziewiątkową z łańcuchem hg73, czyli też dziewiątkowym. Nie przeszkadza to w stosowaniu z napędeł 8 sp. Ja używam łańcucha 10sp z napędem 9sp.
karbeti Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Dziś zakupiłem spinkę SRAMA. Nie posiadam w domu skuwacza więc jadę jutro do jakiegoś sklepu rowerowego żeby mi założyli. Zobaczymy jak się będzie sprawować.
Lumperator Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Sram dobra spinka. Z nowymi łancucahmi connexa, dwie ich spinki posżły do piachu. Sram trzyma dzielnie. Czy te Connexy takie najlepsze to bym powątpiewał.
supersam Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Używam złotej spinki od sram i na razie nie miałem z nią problemów, spinam rozpinam i nic się z nią nie dzieje
karbeti Napisano 15 Lipca 2011 Autor Napisano 15 Lipca 2011 Dziś założyłem spinkę srama. Rozpina się rewelacyjnie, luźno, aż się boję żeby się nie rozpieła w trakcie jazdy. Wcześniej nie miałem żadnej spinki, teraz mycie łańcucha jest dużo prostsze. Dzięki za pomoc.
niezniszczalny Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 korzystałem z connex'a - przeżuciłem się na SRAMA i jestem bardziej zadowolony karbeti- to chyba zależy od egzemplarza bo moja rozpina się ciężko ale nieproblematycznie - od siebie polecam
karbeti Napisano 15 Lipca 2011 Autor Napisano 15 Lipca 2011 Własnie wróciłem z przejażdżki - prawie 50 km, wszystko ok więc chyba będzie dobrze. Fakt że droga asfaltowa i równy teren. na razie jestem zadowolony. Przed jazdą zdjąłem łańcuch do mycia w benz.ekstrakcyjnej. Teraz wygląda jak nowy. Wcześniej nieposiadając takiej spinki nie było możliwości go tak wyczyścić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.