Skocz do zawartości

[Pedros ice wax] czy tylko na okres zimowy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chcę zakupić dobry olej do łańcucha. Praktycznie w samych superlatywach wypowiadają się o PEDROSIE ICE WAX ale jeden ze sprzedawców na stronie internetowej pisze że jest to olej na sezon zimowy. Czy to prawda, czy nie można uzywać go w lecie ?

Napisano

Ten olej jest na warunki wilgotne, także na śnieg. Na pewno nie jest to olej tylko na sezon zimowy.

W lecie można go również używać :)

Napisano

Używałem Ice Wax.

Wytrzymuje max 100km!

Musisz się z tym liczyć.

Ale w zamian będziesz miał bardzo czysty napęd.

Jak sama nazwa mówi, to jest bardziej wosk niż olej.

Po wyschnięciu tworzy "suchą" powłokę która kompletnie nie przyjmuje kurzu, a powoli wykruszając się z łańcucha wręcz go czyści.

Bardzo fajna sprawa, ale praktycznie po każdej jeździe musiałem od nowa smarować.

Dla tego teraz mam Extra Dry.

Nie jest już tak suchy jak Ice Wax, ale jeszcze na tyle, że brud się nie łapie.

Wystarcza na 200km i mnie pasuje.

Najlepszy olej jaki miałem.

Napisano

Ale czytałem że to jest olej uniwersalny, do linek, pancerzy łańcucha itd. ale faktycznie może się super sprawdzać. Dzięki.

Czy ktoś jeszcze ożywa tego oleju do łańcucza?

Napisano

Ja go użyawłem krótki czas i bez rewelacji. Tak jak fw66 pisze, max 100 km wytrzumuje w suchym terenie, po kilkudziesięciu km już słychać łańcuch.

Napisano

Również przerabiałem ten olej i wyżej wspomniany Extra Dry Pedrosa i ten drugi zdecydowanie lepszy. Extra Dry jest w moim odczuciu leszpy od czerwonego Finish'a i na pewno dużo bardziej wydajny.

Polecam jeszcze zapoznać się z White Lightning'iem...

Napisano

Co do oferty White Lightning to masz jakiś konkretny produkt na myśli? Słyszałem opinię, że to w zasadzie to samo co Finish Line.

Napisano

Na jakiś się zdecyduję. Najlepsze jest to że i tak muszę zamawiać przez internet bo w tej popieprzonej Mławie jest tylko jakiś CX-80. Wogóle nie wiem co to jest. Z tego co piszecie to chyba zamówię Pedrosa Extra Dry. Dzięki za pomoc, temat trochę nie w tym dziale ale jak już o zamawianiu oleju to może macie jakiś zaufany sklep internetowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...