Skocz do zawartości

[rower] Czy ten rower jest opłacalny?

Shavo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od jakiegoś czasu szukam używanego sprzętu ~700/800zł. Znalazłem w allegro klik taką aukcję i zastanawiam się czy jest wart swojej ceny, czy osprzęt jest dobry itp. Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat opłacalności i wytrzymałości takiego zestawienia? Rower przeznaczony byłby na wypady do lasu, wycieczki.

Napisano

Osprzęt W całości Alivio, no prócz przedniej przerzutki która jest Deore. Ogólnie dziw mnie bierze że taki osprzęt za 700 zł, ciekawi mnie tylko jak będzie z ramą... Ale za te pieniążki jak najbardziej tak :)

Napisano

Opłaciło by się za niego dać i 1000zł,bo ma nienajgorszy osprzęt,ale na dzień dobry dostajesz mechanizm korbowy z luzami,więc albo naprawa dodatkowe koszty albo jazda na klekocie i pogłębiający się defekt.Sam widzisz,że jest to trochę bez sensu,hyba że masz czas i chcesz się z tym bawić i jeżdzić po serwisach. :confused:

Może lepiej wybrać coś innego,może warto troszkę dołożyć i wybrać coś nowego np.taki;

ARKUS VIP 5.0 M :thumbsup:

• Mod Team
Napisano

Do czego chcesz go używać? Bo jeżeli zawierzysz sprzedawcy, że:

śmiało można spróbować downhill

to to jest raczej kiepski pomysł, chyba, że nie lubisz swojej twarzy i zębów :]

Ogólnie do MTB całkiem fajny sprzęt, gdybyś go wylicytował za te 700 PLN to miałbyś fajny i tani rower.

Jedynie co mi się nie podoba to potężne opony i rurki ZOOMa, jednak to bez problemu można wymienić ;)

Napisano

Opłaciło by się za niego dać i 1000zł,bo ma nienajgorszy osprzęt,ale na dzień dobry dostajesz mechanizm korbowy z luzami,więc albo naprawa dodatkowe koszty albo jazda na klekocie i pogłębiający się defekt.Sam widzisz,że jest to trochę bez sensu,hyba że masz czas i chcesz się z tym bawić i jeżdzić po serwisach. :confused:

Może lepiej wybrać coś innego,może warto troszkę dołożyć i wybrać coś nowego np.taki;

ARKUS VIP 5.0 M :thumbsup:

Przeczytaj dokładnie "Wymieniłem cały przedni napęd (suport, korba, przednia przerzutka), opony, dętki oraz siodełko. Standardowo zamontowana korba dostała luzów podczas jednego wypadu i wyrobiła się."

Napisano

A co z tarczówkami? Nadają się w miarę do jazdy?

Edit: No i jeszcze ciekawi mnie ten stop ramy. (na stopach ram również sie nie znam)

Napisano

Nie zastanawiać się tylko brać, jeżeli wcześniej jeździłeś na marketówce i teraz przesiądziesz się na takie coś to na pewno odczujesz dużą różnicę ;), polecam zmienić opony na węższe, bo jednak te są "trochę" szerokie, a za pewne dużo będziesz śmigać po normalnym lesie gdzie 2.1 dają radę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...