Shavo Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Witam, od jakiegoś czasu szukam używanego sprzętu ~700/800zł. Znalazłem w allegro klik taką aukcję i zastanawiam się czy jest wart swojej ceny, czy osprzęt jest dobry itp. Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat opłacalności i wytrzymałości takiego zestawienia? Rower przeznaczony byłby na wypady do lasu, wycieczki.
JaniszMTB Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Osprzęt W całości Alivio, no prócz przedniej przerzutki która jest Deore. Ogólnie dziw mnie bierze że taki osprzęt za 700 zł, ciekawi mnie tylko jak będzie z ramą... Ale za te pieniążki jak najbardziej tak
marky5 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Opłaciło by się za niego dać i 1000zł,bo ma nienajgorszy osprzęt,ale na dzień dobry dostajesz mechanizm korbowy z luzami,więc albo naprawa dodatkowe koszty albo jazda na klekocie i pogłębiający się defekt.Sam widzisz,że jest to trochę bez sensu,hyba że masz czas i chcesz się z tym bawić i jeżdzić po serwisach. Może lepiej wybrać coś innego,może warto troszkę dołożyć i wybrać coś nowego np.taki; ARKUS VIP 5.0 M
Mod Team safian Napisano 7 Lipca 2011 Mod Team Napisano 7 Lipca 2011 Do czego chcesz go używać? Bo jeżeli zawierzysz sprzedawcy, że: śmiało można spróbować downhill to to jest raczej kiepski pomysł, chyba, że nie lubisz swojej twarzy i zębów :] Ogólnie do MTB całkiem fajny sprzęt, gdybyś go wylicytował za te 700 PLN to miałbyś fajny i tani rower. Jedynie co mi się nie podoba to potężne opony i rurki ZOOMa, jednak to bez problemu można wymienić
MatiK Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Opłaciło by się za niego dać i 1000zł,bo ma nienajgorszy osprzęt,ale na dzień dobry dostajesz mechanizm korbowy z luzami,więc albo naprawa dodatkowe koszty albo jazda na klekocie i pogłębiający się defekt.Sam widzisz,że jest to trochę bez sensu,hyba że masz czas i chcesz się z tym bawić i jeżdzić po serwisach. Może lepiej wybrać coś innego,może warto troszkę dołożyć i wybrać coś nowego np.taki; ARKUS VIP 5.0 M Przeczytaj dokładnie "Wymieniłem cały przedni napęd (suport, korba, przednia przerzutka), opony, dętki oraz siodełko. Standardowo zamontowana korba dostała luzów podczas jednego wypadu i wyrobiła się."
Shavo Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 A co z tarczówkami? Nadają się w miarę do jazdy? Edit: No i jeszcze ciekawi mnie ten stop ramy. (na stopach ram również sie nie znam)
Mod Team safian Napisano 7 Lipca 2011 Mod Team Napisano 7 Lipca 2011 Hamulce są ok, akurat Tektro IO to jedne z niewielu dobrych tarczówek mechanicznych
Shavo Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 Mam jeszcze pytanie dotyczące amora, czy ma blokadę do jazdy "na sztywno"?
rybciasum Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Nie zastanawiać się tylko brać, jeżeli wcześniej jeździłeś na marketówce i teraz przesiądziesz się na takie coś to na pewno odczujesz dużą różnicę , polecam zmienić opony na węższe, bo jednak te są "trochę" szerokie, a za pewne dużo będziesz śmigać po normalnym lesie gdzie 2.1 dają radę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.