soviec Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Witam Postanawiam złożyć rower tak do zimy powinien być zrobiony, może wcześniej. Cena to około 1300zł wraz z przesyłkami na allegro. Tyle planuje wydać. Teraz mam dylemat bo nie wiem co będzie dobrym wyborem? części nowe i tylko rama używka? czy połowa rzeczy używka tylko nie wiem jakie ? Niech ktoś napiszę co bym musiał szukać na używkę. Ramy już poszukuje, jak ktoś ma dobrą to proszę dać. Rower MTB XC. Wzrost 170cm i ważę mało.
JaniszMTB Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Jak masz cierpliwość i wytrwałość to za 1300 zł złożysz dobry rower szukając okazji. Z używek nie radził bym brać kasety, no chyba że rzeczywiście w dobrym stanie i na zdjęciach widać to dobrze, korby chodź sytuacja ma się tak samo jak do kasety, a już w ogóle łańcucha używanego, lepiej kupić nowy. Z używek przerzutki, manetki, siodło, koła i itd. itp... W zasadzie na częściach z drugiej ręki można złożyć cały rower...
marky5 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Co do nowych części,to na pewno najlepiej mieć nowy napęd czyli mechanizm korbowy,łańcuch,tylne zębatki.reszta niekoniecznie w zależności od kasy.Z takim budżetem,to nie zaszalejesz w dodatku wysyłki poszczególnych komponentów. Może lepiej zdecydować się na jakąś używkę w dobrym stanie. Np.taką; SCOTT ASPECT 50
JaniszMTB Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 No na forum był author składak za 1300 zł(nie pamiętam kogo ) Może będzie drugi talent na forum w składaniu dobrych rowerów za niewielki budżet
djwiocha Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Za tą kwotę można złozyć dosyć fajny rowerek, wiem bo sam tak zrobiłem. Tylko że ja mam jeden hamulec i single speed
dovectra Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 wieczny dylemat jak masz marzenie złożyć to złóż jak nie masz czasu i wprawy to używka czasem są okazje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.