kayakkielbasa Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam, Chcialem zapytac forumowiczow, co sadza o tym amortyzatorze dla mojej osoby: http://allegro.pl/sr-suntour-duro-djd-2009-z-pivotami-130mm-super-i1689611927.html Moja waga: 102kg. Jezdze po miescie - chodzi mi o wygode podrozowania po nierownych drogach, parkach itp, ale nie chcialbym jednoczesnie kupowac czegos najtanszego. Rower Scott Vail 7005, na piwotach Vbrake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jak mnie pamiec nie zwodzi w tej ramie nalezy umiescic amorek 80mm gora 100 a ty nam tu 130 dajesz to lekko za dużo. pozatym duro nie najlepiej sie sprawdza w roli przłajowego spacerowego amorka, choć jak mu sie zrobi tuning to ponoć dziąła dobrze i ludzie chwala. Poszukaj moze Raidona w tych pieniądzach pewnie znajdziesz a bedzie to dużo lepszy wybór zwłaszcza ze swoje ważysz a raidona mozna nadmuchać odpowiednio (wersja air) co bedzie przydatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kayakkielbasa Napisano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dzieki, moglbys powiedziec, z czego wynika mozliwosc zastosowania tylko takiego skoku? Nie robi mi to roznicy, pytam raczej z ciekawosci. A propos, jak jest z trwaloscia i serwisem takiego raidona air? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Zmienia się geometria ramy (inaczej się jeździ) oraz mogą wystąpić naprężenia na ramę której nie zaprojektowano do takiego skoku ( w ekstremalnych przypadkach może pęknąć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 tak wysokie amortyzatory stworzone są pod bardziej ekstremalne sporty (nie mówię tu o duro, to tylko taka namiastka amortyzatora do DH), przy normalnej jeździe XC / miasto 60-100 mm , tak w tej cenie szukaj raidona, w wersji AIR oczywiście, bo chyba sprężynki też wychodziły, czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Powiem tak mozesz sobe wsadzić i 150mm do twojej jazdy czyli spokojnie po miescie i czasem do lasu nic sie nie stanie co nie zmienia faktu ze bedzie sie jeździło ... bynajmniej dziwnie, rower bedzie ospały ciezki w prowadzeniu taki lniwy typowy chopper nie mowiąc juz ze dany amortyzator jest projektowany do pracy pod danym kątem, jeżeli ten kąt sie zmieni zmiania sie Ch-ka amortyzatora i mimo ze bedzie klasy np reby nie bedzie prawie wcale wybierał nierowności. DLatego wazne jest trzymac sie zalacen producenta. Co do Raidona wychodziły wersje coil jak i air. Lepsza przy tej wadze jest Air bo niewiem czy trafiłbyś ze spreżyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kayakkielbasa Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Ok, a Raidony o skoku 80mm w sprzedazy ? Mysle, ze to skok wystarczajacy, a rama pracowalaby w takim wypadku optymalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.