kayakkielbasa Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Witam, Chcialem zapytac forumowiczow, co sadza o tym amortyzatorze dla mojej osoby: http://allegro.pl/sr-suntour-duro-djd-2009-z-pivotami-130mm-super-i1689611927.html Moja waga: 102kg. Jezdze po miescie - chodzi mi o wygode podrozowania po nierownych drogach, parkach itp, ale nie chcialbym jednoczesnie kupowac czegos najtanszego. Rower Scott Vail 7005, na piwotach Vbrake.
Mod Team Puklus Napisano 7 Lipca 2011 Mod Team Napisano 7 Lipca 2011 Jak mnie pamiec nie zwodzi w tej ramie nalezy umiescic amorek 80mm gora 100 a ty nam tu 130 dajesz to lekko za dużo. pozatym duro nie najlepiej sie sprawdza w roli przłajowego spacerowego amorka, choć jak mu sie zrobi tuning to ponoć dziąła dobrze i ludzie chwala. Poszukaj moze Raidona w tych pieniądzach pewnie znajdziesz a bedzie to dużo lepszy wybór zwłaszcza ze swoje ważysz a raidona mozna nadmuchać odpowiednio (wersja air) co bedzie przydatne.
kayakkielbasa Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 Dzieki, moglbys powiedziec, z czego wynika mozliwosc zastosowania tylko takiego skoku? Nie robi mi to roznicy, pytam raczej z ciekawosci. A propos, jak jest z trwaloscia i serwisem takiego raidona air?
MaroS Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Zmienia się geometria ramy (inaczej się jeździ) oraz mogą wystąpić naprężenia na ramę której nie zaprojektowano do takiego skoku ( w ekstremalnych przypadkach może pęknąć).
rybciasum Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 tak wysokie amortyzatory stworzone są pod bardziej ekstremalne sporty (nie mówię tu o duro, to tylko taka namiastka amortyzatora do DH), przy normalnej jeździe XC / miasto 60-100 mm , tak w tej cenie szukaj raidona, w wersji AIR oczywiście, bo chyba sprężynki też wychodziły, czy się mylę?
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2011 Mod Team Napisano 8 Lipca 2011 Powiem tak mozesz sobe wsadzić i 150mm do twojej jazdy czyli spokojnie po miescie i czasem do lasu nic sie nie stanie co nie zmienia faktu ze bedzie sie jeździło ... bynajmniej dziwnie, rower bedzie ospały ciezki w prowadzeniu taki lniwy typowy chopper nie mowiąc juz ze dany amortyzator jest projektowany do pracy pod danym kątem, jeżeli ten kąt sie zmieni zmiania sie Ch-ka amortyzatora i mimo ze bedzie klasy np reby nie bedzie prawie wcale wybierał nierowności. DLatego wazne jest trzymac sie zalacen producenta. Co do Raidona wychodziły wersje coil jak i air. Lepsza przy tej wadze jest Air bo niewiem czy trafiłbyś ze spreżyną.
kayakkielbasa Napisano 8 Lipca 2011 Autor Napisano 8 Lipca 2011 Ok, a Raidony o skoku 80mm w sprzedazy ? Mysle, ze to skok wystarczajacy, a rama pracowalaby w takim wypadku optymalnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.