Skocz do zawartości

[Amortyzator] Duro 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcialem zapytac forumowiczow, co sadza o tym amortyzatorze dla mojej osoby:

http://allegro.pl/sr-suntour-duro-djd-2009-z-pivotami-130mm-super-i1689611927.html

Moja waga: 102kg.

Jezdze po miescie - chodzi mi o wygode podrozowania po nierownych drogach, parkach itp, ale nie chcialbym jednoczesnie kupowac czegos najtanszego.

Rower Scott Vail 7005, na piwotach Vbrake.

• Mod Team

Jak mnie pamiec nie zwodzi w tej ramie nalezy umiescic amorek 80mm gora 100 a ty nam tu 130 dajesz to lekko za dużo. pozatym duro nie najlepiej sie sprawdza w roli przłajowego spacerowego amorka, choć jak mu sie zrobi tuning to ponoć dziąła dobrze i ludzie chwala.

Poszukaj moze Raidona w tych pieniądzach pewnie znajdziesz a bedzie to dużo lepszy wybór zwłaszcza ze swoje ważysz a raidona mozna nadmuchać odpowiednio (wersja air) co bedzie przydatne.

tak wysokie amortyzatory stworzone są pod bardziej ekstremalne sporty (nie mówię tu o duro, to tylko taka namiastka amortyzatora do DH), przy normalnej jeździe XC / miasto 60-100 mm ;), tak w tej cenie szukaj raidona, w wersji AIR oczywiście, bo chyba sprężynki też wychodziły, czy się mylę?

• Mod Team

Powiem tak mozesz sobe wsadzić i 150mm do twojej jazdy czyli spokojnie po miescie i czasem do lasu nic sie nie stanie co nie zmienia faktu ze bedzie sie jeździło ... bynajmniej dziwnie, rower bedzie ospały ciezki w prowadzeniu taki lniwy typowy chopper nie mowiąc juz ze dany amortyzator jest projektowany do pracy pod danym kątem, jeżeli ten kąt sie zmieni zmiania sie Ch-ka amortyzatora i mimo ze bedzie klasy np reby nie bedzie prawie wcale wybierał nierowności. DLatego wazne jest trzymac sie zalacen producenta.

Co do Raidona wychodziły wersje coil jak i air. Lepsza przy tej wadze jest Air bo niewiem czy trafiłbyś ze spreżyną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...