magnus Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 witam, bylem dzisiaj w miescei w rowerowym poobczajać boostery i oprocz jakiegoś NO NAME (20 zł) byl booster ACCENTA za 19 zl, szary taki, aluminiowy bodajże(nie wiem jaki stop), na ręce troche ważył. Czy ktoś miał styczność z boosterem accenta? sztywne to coś jest w ogóle? Bo slyszalem ze podstawowe modele Tektro są do dupy - gną się razem z ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Bo slyszalem ze podstawowe modele Tektro są do dupy - gną się razem z ramą. To akurat mogę potwierdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 bostery Tektro powiedziałbym ze są gorsze niż do dupy zresztą tak jak ich klamki i cała reszta wyrobów tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 no dobra ale co z tymi boosterami ACCENTA (treść tematu:P)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 to jest fajny booster http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/7...798476/79847653 na allegro 79zl:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 to jest fajny booster http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/7...798476/79847653 na allegro 79zl:) Fajny, ale ten booster pasuje tylko do Magur HS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 no właśnie, jest "za krótki" aby wrzucic bo go zwyklych vke. Nikt na serio nie mial tego boostera accenta? nie chce aby sie giał z ramą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 ja mam taki booster accenta (19.90zl). wrazenia? hmm, nic szczegolnie specjalnego, rama troszke sie gnie (mniej niz wczesniej) ale za ta cene niespodziewalem sie super sztywnosci. wiadomo ze lepiej taki booster niz zaden mam go z avidami sd5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 16 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 oo no to spoko, masz teraz efekt gumowej klamki ? bo ja po prostu to chce zniwelowac bo tragedia podczas skakania:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 hamulec mam ustawiony dosc slabo (lod ) dlatego jednoznacznie niestwierdze czy mam gumowe klamy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 17 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 heh spoko bo wlasnie sie zastanawiam , i tylko impuls mi przeskadza aby wyjechac na miasto i kupic ten booster, ale po prostu nie chce zalowac zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 18 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 dobra, kupiłem booster, zapłaciłem za ACCENT SPORT wersję czarną 19 zł. Póki co różnica ogromna! sztywna klamka i w ogóle, lecz na razie wiecej nie moge powiedzieć bo dopiero pare km zrobilem w sniegu z nowym boosterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aril Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 dobra, kupiłem booster, zapłaciłem za ACCENT SPORT wersję czarną 19 zł. Póki co różnica ogromna! sztywna klamka i w ogóle, lecz na razie wiecej nie moge powiedzieć bo dopiero pare km zrobilem w sniegu z nowym boosterem. Cześć Właśnie chcaiłem tez sobie kupić bosterek z ACCENTA (ten sam co Ty - 19zł) zastanawiam sie pomiędzy niem a Tektro (widzę że ta firma nie ma dobrej opini:) ale który jest 10zl droższy. Chciałem sie zapytać jak Ci sie spisuje ten Accencik. Jak już mógłbys cos powiedziec na ten temat to bardzo proszę Pozdrówka:) Ps: Chciałem sie jeszcze zapytać, o co chodzi z tym efektem "gumowej" klamki czy coś takiego???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Efekt gumowej klamki występuje, gdy hamulec rozgina tylne widełki ramy i klamkę można bardzo mocno dociągać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aril Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 To wychodzi na to że musze koniecznie kupić ten booster, tylko który?? (ale chyba spróbuje tego Accenta) mam lipne hamulce z Tektro (wiem- grzybnia:) ) ale może coś pomoże. wkrutce je wymienie na jakies Avid SD 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Booster w przypadku złych hamulców nie poprawi wcale siły hamowania, zainwestuj lepiej w inne klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aril Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Czemu? przecież widełki mi sie nie nie będą wyginac (przynajmniej nie powinny - tak mi sie wydaje) jak booster założe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ale to i tak nic nie da jeśli klocki sa marnej jakości, bo to głównie od nich zależy siła hamowania. Nie sądze żeby ten Kinetic giął się jakoś mocno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aril Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Wydaje mi sie że gnie sie znacznie ale nie mam żadnej oceny czy mocno czy słabo.... a powiedz mi jeszcze , a jakbym wymienil klocki(jakieś dobre) i załozyl booster? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jak wymienisz klocki to siła na pewno się poprawi. Booster wtedy można założyć ale o tektro słyszałem że mają dość kiepskie ramiona i to ramiona się wyginają a nie rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aril Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Dobra dzienki. na razie musze wymienić napęd. i nie wiem czy kupic kasete XT ( na 8 ) czy srama 5.0, Xtek jest drozszy o prawie 100zł i sie zastanawiam czy to mi sie opłaci poprostu: czy różnica w jakości jest taka sama jak w przypadku ceny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jeśli mam hample Alivki05, na amorku taki niby booster co jest na kazżdym od nowości i nie mam zastrzeżeń co do siły hamowania to jest sens kupowania boostera??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aril Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 jak wszystko dziala jak nalezy to mi sie wydaje że sęsu nie ma Mementomori....oglądałem twój rowerek i Ty na 100% nie masz boosteru to tylko to co łączy oba golenie twojego RST-ka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK2 Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Kup kasete Sram-a 5.0, za roznice tych 100zl mozesz sobie kupic wlasnie dobre klocki i jeszcze nawet cos Wielkiej roznicy pomiedzy tymi 2 kasetami nie odczujesz, wiec nie warto tyle przeplacac. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Dlatego napisałem "taki niby booster" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.