Skocz do zawartości

[booster]accent-warte cos?

magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, bylem dzisiaj w miescei w rowerowym poobczajać boostery i oprocz jakiegoś NO NAME (20 zł) byl booster ACCENTA za 19 zl, szary taki, aluminiowy bodajże(nie wiem jaki stop), na ręce troche ważył. Czy ktoś miał styczność z boosterem accenta? sztywne to coś jest w ogóle? Bo slyszalem ze podstawowe modele Tektro są do dupy - gną się razem z ramą.

• Mod Team
Napisano
Bo slyszalem ze podstawowe modele Tektro są do dupy - gną się razem z ramą.

To akurat mogę potwierdzić.

Napisano

bostery Tektro powiedziałbym ze są gorsze niż do dupy zresztą tak jak ich klamki i cała reszta wyrobów tej firmy

Napisano

no właśnie, jest "za krótki" aby wrzucic bo go zwyklych vke. Nikt na serio nie mial tego boostera accenta? nie chce aby sie giał z ramą:D

Napisano

ja mam taki booster accenta (19.90zl). wrazenia? hmm, nic szczegolnie specjalnego, rama troszke sie gnie (mniej niz wczesniej) ale za ta cene niespodziewalem sie super sztywnosci. wiadomo ze lepiej taki booster niz zaden :D mam go z avidami sd5

Napisano

heh :rolleyes: spoko bo wlasnie sie zastanawiam , i tylko impuls mi przeskadza aby wyjechac na miasto i kupic ten booster, ale po prostu nie chce zalowac zakupu.

Napisano

dobra, kupiłem booster, zapłaciłem za ACCENT SPORT wersję czarną 19 zł. Póki co różnica ogromna! sztywna klamka i w ogóle, lecz na razie wiecej nie moge powiedzieć bo dopiero pare km zrobilem w sniegu z nowym boosterem.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

dobra, kupiłem booster, zapłaciłem za ACCENT SPORT wersję czarną 19 zł. Póki co różnica ogromna! sztywna klamka i w ogóle, lecz na razie wiecej nie moge powiedzieć bo dopiero pare km zrobilem w sniegu z nowym boosterem.

Cześć

Właśnie chcaiłem tez sobie kupić bosterek z ACCENTA (ten sam co Ty - 19zł) zastanawiam sie pomiędzy niem a Tektro (widzę że ta firma nie ma dobrej opini:) ale który jest 10zl droższy. Chciałem sie zapytać jak Ci sie spisuje ten Accencik. Jak już mógłbys cos powiedziec na ten temat to bardzo proszę:)

Pozdrówka:)

Ps: Chciałem sie jeszcze zapytać, o co chodzi z tym efektem "gumowej" klamki czy coś takiego????

Napisano

To wychodzi na to że musze koniecznie kupić ten booster, tylko który?? (ale chyba spróbuje tego Accenta)

mam lipne hamulce z Tektro (wiem- grzybnia:) ) ale może coś pomoże. wkrutce je wymienie na jakies Avid SD 7

Napisano

Czemu? przecież widełki mi sie nie nie będą wyginac (przynajmniej nie powinny - tak mi sie wydaje) jak booster założe

Napisano

Wydaje mi sie że gnie sie znacznie ale nie mam żadnej oceny czy mocno czy słabo.... a powiedz mi jeszcze , a jakbym wymienil klocki(jakieś dobre) i załozyl booster?

Napisano

Jak wymienisz klocki to siła na pewno się poprawi. Booster wtedy można założyć ale o tektro słyszałem że mają dość kiepskie ramiona i to ramiona się wyginają a nie rama.

Napisano

Dobra dzienki. na razie musze wymienić napęd. i nie wiem czy kupic kasete XT ( na 8 ) czy srama 5.0, Xtek jest drozszy o prawie 100zł i sie zastanawiam czy to mi sie opłaci poprostu: czy różnica w jakości jest taka sama jak w przypadku ceny??

Napisano

Jeśli mam hample Alivki05, na amorku taki niby booster co jest na kazżdym od nowości i nie mam zastrzeżeń co do siły hamowania to jest sens kupowania boostera???

Napisano

jak wszystko dziala jak nalezy to mi sie wydaje że sęsu nie ma

Mementomori....oglądałem twój rowerek i Ty na 100% nie masz boosteru :) to tylko to co łączy oba golenie twojego RST-ka

Napisano

Kup kasete Sram-a 5.0, za roznice tych 100zl mozesz sobie kupic wlasnie dobre klocki i jeszcze nawet cos :) Wielkiej roznicy pomiedzy tymi 2 kasetami nie odczujesz, wiec nie warto tyle przeplacac.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...