Skocz do zawartości

[rama] 13" na 181 cm?

rafacia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam 15 lat 181 cm wzrostu 60kg waga. Zamierzam złożyć rower i nie wiem, czy rama "13 cali" bd będzie na mnie pasowała? Jak myślicie?

Napisano

potrzebuje do jazdy górskiej i szybkiej ;d I czy do tej ramy nadawały, by się koła 26?

Ps rama jest pod koła 24.

Napisano

Powiem jedno kombinujesz jak koń pod górę . Ta rama jest za mała więc jak poprzednicy napisali poszukaj czegoś w rozmiarze 19'.

Napisano

To może od razu sobie kup rower atrapę i na ścianę skoro ma on tylko wyglądać a nie działać. Chcesz jeździć w kolarstwie górskim (domniemamy, że xc} wygodnie i bezpiecznie. Więc słuchaj się rad kolegów. Koła 26 lub większe i zdecydowanie większa rama.

Napisano

potrzebuje do jazdy górskiej i szybkiej ;d I czy do tej ramy nadawały, by się koła 26?

Ps rama jest pod koła 24.

13" cali rama dostosowana do kół 24" i wymarzyłeś sobie wsadzić tam koła 26" a,potrzebujesz do jazdy górskiej i szybkiej.Odpowiedż może być tylko jedna;TO JEST NIEMOŻLIWE!!! :wacko:

Dla twojego wzrostu rozmiar ramy powinien być 18",a jeszcze lepiej jak doradzono Ci wyżej 19" i takiej ramy szukaj. :yes:

chodzi mi zeby rowerek wyglądał jak dual a z taką ramą 19 to niezabardzo mi się podoba..

Wiem chyba o co Ci chodzi,chciałbyś aby rama była jak najniższa w okolcach rury podsiodłowej.Jeżeli tak,to mógłbyś pójść na kompromis i ewentualnie zdecydować się na taki rower na takiej ramie;

Gary Fisher Marlin 17,5"

Rama w rowerach tej marki(obecnie TREK) jest dość długa,w tym modelu GF(17,5)górna rura to 607mm co odpowiada dużo większym rozmiarom ram innych firm.Przy tym posiada dość niską rurę podsiodłową. B)

Napisano

To co chcesz zrobić z tym rowerem to mniej więcej tak jakbyś w lodówce chciał opiekać mięso na obiad.

Rama o wyglądzie "dualowym" czyli mała i zwarta, nie tylko będzie niska ale też przede wszystkim krótka, jeździć na niej możesz wszystko co wiąże się z dwoma kołami, pytanie ile będzie w tym zadowolenia i przyjemności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...