rafacia Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Witam mam 15 lat 181 cm wzrostu 60kg waga. Zamierzam złożyć rower i nie wiem, czy rama "13 cali" bd będzie na mnie pasowała? Jak myślicie?
Emcio Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 przy wzroście 181cm rama 13 jest za mała... szukaj w rozmiarze ok. 19"
ulvgar Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Ale do czego? Bo nawet nie napisałeś jaki rodzaj kolarstwa uprawiasz. MTB, szosa, street?
Mod Team safian Napisano 7 Lipca 2011 Mod Team Napisano 7 Lipca 2011 @UP: Do MTB być może tak. Na szosę, do DH, do trialu, do streetu i miliona innych dyscyplin już niekoniecznie.
rafacia Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 potrzebuje do jazdy górskiej i szybkiej ;d I czy do tej ramy nadawały, by się koła 26? Ps rama jest pod koła 24.
beskid Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Powiem jedno kombinujesz jak koń pod górę . Ta rama jest za mała więc jak poprzednicy napisali poszukaj czegoś w rozmiarze 19'.
rafacia Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 chodzi mi zeby rowerek wyglądał jak dual a z taką ramą 19 to niezabardzo mi się podoba..
Bombell Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 To może od razu sobie kup rower atrapę i na ścianę skoro ma on tylko wyglądać a nie działać. Chcesz jeździć w kolarstwie górskim (domniemamy, że xc} wygodnie i bezpiecznie. Więc słuchaj się rad kolegów. Koła 26 lub większe i zdecydowanie większa rama.
marky5 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 potrzebuje do jazdy górskiej i szybkiej ;d I czy do tej ramy nadawały, by się koła 26? Ps rama jest pod koła 24. 13" cali rama dostosowana do kół 24" i wymarzyłeś sobie wsadzić tam koła 26" a,potrzebujesz do jazdy górskiej i szybkiej.Odpowiedż może być tylko jedna;TO JEST NIEMOŻLIWE!!! Dla twojego wzrostu rozmiar ramy powinien być 18",a jeszcze lepiej jak doradzono Ci wyżej 19" i takiej ramy szukaj. chodzi mi zeby rowerek wyglądał jak dual a z taką ramą 19 to niezabardzo mi się podoba.. Wiem chyba o co Ci chodzi,chciałbyś aby rama była jak najniższa w okolcach rury podsiodłowej.Jeżeli tak,to mógłbyś pójść na kompromis i ewentualnie zdecydować się na taki rower na takiej ramie; Gary Fisher Marlin 17,5" Rama w rowerach tej marki(obecnie TREK) jest dość długa,w tym modelu GF(17,5)górna rura to 607mm co odpowiada dużo większym rozmiarom ram innych firm.Przy tym posiada dość niską rurę podsiodłową.
tobo Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 To co chcesz zrobić z tym rowerem to mniej więcej tak jakbyś w lodówce chciał opiekać mięso na obiad. Rama o wyglądzie "dualowym" czyli mała i zwarta, nie tylko będzie niska ale też przede wszystkim krótka, jeździć na niej możesz wszystko co wiąże się z dwoma kołami, pytanie ile będzie w tym zadowolenia i przyjemności.
rafacia Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 dzieki za rady na pewno się przydadzą ;] temat do zamkniecia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.