bartekgib Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Prosiłbym o dokładną instrukcję jak dla "farbowanej blondynki" zrobienia takiego "cyngla" bo przydałoby się takie coś ( nie lubię wyjmować komy z kieszeni żeby coś zobaczyć ). Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 grzegorz bomba system. Gratuluje pomyślunku PS: a ja głupi specjalnie kupowałem sigmę 1606 chociaż z drugiej strony... nie wiesz jak się sprawuje na dziurach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jeszcze nie jeżdziłem ale wszystko jest do dopracowania. Może producenci lampek podchwycą pomysł ? Acha, zrobienie wszystkiego zajęło mi 30min. Instrukcja jest trochę wyżej , i zależy od modelu lampki-musi byc ona na jak najwięcej diód. Przez chilę myślałem nad przerobieniem Sigmy Cubelighta - tam jest takie gniazdko z boku do ładowania lampki-reszta do domyśleniasię. Dioda owinięta jest kawałkiem taśmy -aby nie raziła w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A ten wysięgnik z czego zrobiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 wygląda jak z mikrofonu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wysięgnik to kabelek a na końcu przylutowana dioda. Kabelek jak kabelek - ważne by był dwużyłowy, sztywnośc wg. uznania , powinien wytrzymac częste zginanie i nie telepac w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jednym słowem : genialne Jak zakupię lampkę to pomyślę nad takim czymś. Ale jakim cudem ten kabelek jest tak sztywny jak te kable od mikrofonu ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A kto powiedział że to kabel od mikrofonu? A- BYM ZAPOMNIAŁ ''R'' - wiecie co to znaczy ! Przetestowałem. Wszystko ok ale dioda za mocno świeci i przeszkadza . Ale to nie jest wielki problem, można dac inną ,gorszą diode , albo innego koloru. Dodatkowym plusem tego rozwiązania jest to że rower zyskał na bezpieczeństwie-o wiele lepszą widocznośc z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 No dioda raczej zolta. Bialy oslepia, chyba ze ktos jak ja jezdzi w nocy w zoltych okularach Ja mam sime 1606 ale ze wzgledu na kadencje, nie podswietlenie. Jego nie potrzebuje, aj ak potrzebuje to sobie podswietle. W koncu na treningi gdzie patrze na kadencje, predkosc itd jezdze za dnia. A pomysl swietny, choc bardziej widzial mi sie swiatlowod i wyprowadzenie swiatla bocznego ktore daja lampki. Poza tym rozkrecanie lampki to utrata gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Kupie żółtą diode i sprawdze. A co do światłowodu to nie wiem gdzie taki kupic, próbowałem za to z Anielskimi włosami-czy jak to tam się nazywa-pamiętacie te ozdobne lampy z cienkich ''drutów'' wielokolorowych , na końcach świecących ? Można użyc takiego czegoś tak aby światło lampki oświetlało licznik http://www.stealthcycling.com/product/MINO...ss_Bracket.html Albo takiego - jeśli mamy małą lampke http://www.sklep.olsh.pl/product_info.php?...products_id=482 Jeden obraz wart jest więcej niż 1000 słów http://lider2.fotosik.pl/albumy/318058.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.