mm8255 Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Mam pytanie odnośnie hamulców hydraulicznych, czy np wyciek płynu ze zbiorniczka może uszkodzić lakier na ramie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jak masz hamulce na DoTa to jak najbardziej. DOT jest żrący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Powiem Ci że zależy też dużo od lakieru Mam juicy 3 w rowerze przy odpowietrzaniu spoooro mi się go wylało... przy ścieraniu dota z roweru starłem napis avid z zacisku, zacisk został czarny, obręczy mavica en 521 też nie ruszyło mimo że tarłem dość pożądnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Bo Mavici są anodowane. Mi się nie zdarzyło żeby DOT coś zeżarł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jak dokładnie zmyjesz płyn hamulcowy z ramy to nic się nie stanie, natomiast jakby płyn miał styczność z lakierem przez kilka, kilkanaście dni to by go rozpuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Serwisuję stare hayesy, w których notorycznie gubione są zatyczki od zbiorników wyrównawczych. Oznacza to konieczność odpowietrzania hamulców oraz stałe spływanie dota po powierzchni korpusu. Lakier jest spuchnięty, odpada itd. Jeśli stwierdzisz ubytek płynu to nie tylko wytrzyj go ale też wydmuchaj resztę ze szczelin np pomiędzy pokrywką zbiornika a jego krawędzią na korpusie, ze śrub odpowietrznika itd. Dot ma łatwiejszą robotę na wszelkiego rodzaju krawędziach gdzie często powłoka lakiernicza jest osłabiona i wnika pod nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.