Skocz do zawartości

[nocleg] pola namiotowe czy na żywioł

frodulec

Rekomendowane odpowiedzi

proponowałbym zrobić Szkołe Przetrwania coś ala Bear Grylls :).. tak na serio to zależy w jaki rejon się wybierzesz bo jęsli masz do wyboru za tanie pieniądze na polu namiotowym to nie ma sensu robić z siebie Tarzana :) taka moja opinia :)

Zależy jeszcze gdzie chcesz jechać. Jeśli chodzi o góry-spanie na pod chmurką w górach-bez obaw. Jeśli chcesz spać w namiocie gdzieś za miastem- likalesi mogą utrudnić Ci życie i z wyprawy ropwerowej może zrobić się piesza wycieczka ;) . Druga sprawa jest taka, że na dziko jest fajnie i pikęnie, ale wcale nie śpi się spokojnie. Pixon dobrze radzi.

Wybieram się w najbliższych czasach w Sudety i Beskidy. Planuję spać w namiocie gdzieś przy rzece. Ale obawiamy się właśnie dzików. Jeśli dzik poczuje smak żarcia to może nas zaatakować? Istnieje jakiś sposób żeby spłoszyć dzika? Dziki żerują w nocy, strach spać :o Zastanawiam się gdzie wybrać nocleg. Gdyby nie dziki to spokojnie gdzieś w głębi lasu moglibyśmy spać :whistling:

Dzięki za odpowiedzi ale mam wrażenie że pól namiotowych to ze świecą szukać... na trasie z terespola do wawy nie widziałem ani jednego. Może trzeba umieć szukać albo nie zwracałem uwagi na oznaczenia o polach namiotowych ale faktem jest ze ich nie widziałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...