Avenged Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Witam Zapewne posiadacze u-locków wiedzą co mam na myśli - przypięty u-lock do ramy, podczas jazdy wydaję niezbyt miłe [ przynajmniej dla mnie ] odgłosy tarcia bolców metalowych o mechanizm zatrzaskujący je - również metalowy. Takie dzwonienie/trzaskanie metalu o metal na nierównościach. Jest to bardzo irytujące, ja np. lubię jak podczas jazdy rowerem nie wydaje on prawie żadnych odgłosów, a tak to nieraz w centrum ludzie aż się obracają pewnie z myślą "co to za grat z tyłu jedzie", mimo iż rower ma nie cały miesiąc i prezentuje się bardzo elegancko, sportowo. Jak na razie jedyne co wymyśliłem - ucięte palce rękawiczek gumowych - nałożyłem je na bolce, i zapiąłem blokadę. Efekt- rewelacja niesłychać u-locka praktycznie w ogóle, nawet na kocich łbach, zjeżdżając z krawężników - bajka w porównaniu do tego co przedtem. Ale niestety to taki jednorazowy sposób, albo krótkotrwały, bo przy wypięciu blokady - te palce gumowe się rozrywają praktycznie.. Próbowałem z grubszego materiału, efekt podobny, aczkolwiek trochę dłużej wytrzymały - nie mniej i tak wlatują przy odpinaniu. Dlaczego twórcy tych jakże fajncyh blokad nie pomyśleli żeby bolce oblać jakąś gumą, tak solidnie.. Może spróbować czegoś takiego ? Tylko czy to wytrzyma dosyć długo ? A może macie inne sposoby ? Was też to denerwuje, czy tylko mnie ? Pozdrawiam ;]
marekw Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 u-locka wożę w plecaku, może to nie świadczy o mojej normalności, ale wtedy jest totalna cisza
kepa416 Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Ludzie czasami wkładają go za pasek u spodni albo mają takie specjalne kabury do paska a ramę prędzej zniszczy taki U-lock ale w sumie na upartego można wozić taki kawałek osłony z pianki na rury ale czy to ładnie wygląda.
Avenged Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 CZy ramę zniszczy.. hm - cały ulock przymocowany do ramy jest paskiem i gumą elastyczną, więc chyba nie zniszczy. Jednak mysle nad zalaniem bolców cienką warstwą gumy.. hm
Mod Team Franio Napisano 10 Lipca 2011 Mod Team Napisano 10 Lipca 2011 Przeniosłem temat do odpowiedniego działu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.