Skocz do zawartości

[U-lock] hałasujące u-locki / jakiś sposób na nie?

Avenged

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zapewne posiadacze u-locków wiedzą co mam na myśli - przypięty u-lock do ramy, podczas jazdy wydaję niezbyt miłe [ przynajmniej dla mnie ] odgłosy tarcia bolców metalowych o mechanizm zatrzaskujący je - również metalowy. Takie dzwonienie/trzaskanie metalu o metal na nierównościach. Jest to bardzo irytujące, ja np. lubię jak podczas jazdy rowerem nie wydaje on prawie żadnych odgłosów, a tak to nieraz w centrum ludzie aż się obracają pewnie z myślą "co to za grat z tyłu jedzie", mimo iż rower ma nie cały miesiąc i prezentuje się bardzo elegancko, sportowo.

Jak na razie jedyne co wymyśliłem - ucięte palce rękawiczek gumowych - nałożyłem je na bolce, i zapiąłem blokadę. Efekt- rewelacja :) niesłychać u-locka praktycznie w ogóle, nawet na kocich łbach, zjeżdżając z krawężników - bajka w porównaniu do tego co przedtem. Ale niestety to taki jednorazowy sposób, albo krótkotrwały, bo przy wypięciu blokady - te palce gumowe się rozrywają praktycznie..

Próbowałem z grubszego materiału, efekt podobny, aczkolwiek trochę dłużej wytrzymały - nie mniej i tak wlatują przy odpinaniu.

Dlaczego twórcy tych jakże fajncyh blokad nie pomyśleli żeby bolce oblać jakąś gumą, tak solidnie..

Może spróbować czegoś takiego ? Tylko czy to wytrzyma dosyć długo ?

A może macie inne sposoby ?

Was też to denerwuje, czy tylko mnie ?

Pozdrawiam ;]

Napisano

Ludzie czasami wkładają go za pasek u spodni albo mają takie specjalne kabury do paska a ramę prędzej zniszczy taki U-lock ale w sumie na upartego można wozić taki kawałek osłony z pianki na rury ale czy to ładnie wygląda.

Napisano

CZy ramę zniszczy.. hm - cały ulock przymocowany do ramy jest paskiem i gumą elastyczną, więc chyba nie zniszczy. Jednak mysle nad zalaniem bolców cienką warstwą gumy.. hm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...