mordorr Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam, Po ostatnich blotnych wypadach i czyszczeniu roweru "po" pojawilo sie pytanie: czy kierunek obrotow gornego kolka przerzutki tylnej jest wazny i ma znaczenie ?? (przerzutka Sram X7) dolne kolko jest opisane jako lower i ma strzaleczke z kierunkiem obrotow, natomiast gorne jest "czyste" - nie ma zadnego znacznika. czy ma to znaczenie, w ktora strone je zaloze ? Z gory dzieki za podpowiedzi ! Pozdrawiam, Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ogolnie jeżeli element obrotowy ma symetryczna budowe nie ma zapadek czy sprzęgła jest łożyskowany równomiernie (symetrycznie) jeden grzyb w kroą strone sie kreci. Jezeli zeby na kółeczku tez sa symetryczne nie ma to żadnego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordorr Napisano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Generalnie to zeby wygladaja na symetryczne, kolko jednak jest azurowe i tu juz nie jest tak idealnie symetrycznie musialbym rozebrac i sfotografowac, bo w przerzutce kolko jest dosc zabudowane i nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 No to jest fakt bo sam takie mam Jak żle załozyz to zmienisz zawirowania powietrza woków kółeczka to moze powodować przegrzewanie sie przerzutki a to powazna sprawa ... A tak na poważnie to czym ty sie przejmujesz?? jak bedzie działało nie tak jak powinno z jakichkolwiek przyczyn to obróć kółko i święto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordorr Napisano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Wiesz, do tej pory to totalnie to zlewalem wczoraj akurat mnie cos naszlo, zeby zrobic z tego problem jeszcze po poskladaniu nie jezdzilem, wiec nie wiem czy cos sie zmienilo - ale obstawiam, ze nic zauwazalnego przeciez na pewno juz nie raz to kolko obrocilem zawirowanie to powazna sprawa moga wciagac liscie i drobne patyki w wozek ... i co wtedy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.