Arkowiec1929 Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam Dnia 6 czerwca wylicytowałem na aukcji sklepu BikeStudio Kraków ul.Starowiślna 37 chwyty Boplight Race za 25zł + przesyłka : ) 11 czerwca już przelew był zrobiony. Po kilku dniach zniecierpliwiony wysłałem mail'a z zapytaniem odnośnie paczki. Otrzymałem lakoniczną odpowiedź " przesyłka jest w trakcie realizacji ". Po tygodniu się wkurzyłem napisałem raz (nie odpisali) , po 3 dniach znowu tez nie odpisali. W końcu zadzwoniłem to się z typem nie dogadałem , bo on udawał idiote , który nie rozumie pytań. Powiedział , że mam się kontaktować mailowo to do ku** nędzy spamuje mu tam na tą skrzynke i nic. Według mnie to złodziej , bo ma 67 negatywów i NIBY 1600 pozytywów , ale pragnę zauważyć , że każdy pozytyw o tej samej treści jest skopiowany po 6-7 razy to chyba jakiś przekręt... Jestem z Gdyni , ale mam kolege w Krakowie i poproszę , żeby osobiście tam zrobił porządek. NIE POLECAM od 6 czerwca do 6 lipca... dzisiaj równo miesiąc czekam http://allegro.pl/chwyty-boplight-race-19gr-130mm-bikestudio-krakow-i1642915172.html link do aukcji http://allegro.pl/show_user.php?uid=13491729 link do " użytkownika " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Jak będę miał chwilę i będę w pobliżu to podejdę się rozejrzeć co i jak. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ok , to zdasz mi relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A zatem więc. Byłem, rozmawiałem (dość miła rozmowa). Pan twierdzi (sprawdzając coś na kompie), że Twoje chwyty zostały wysłane, już jakiś czas temu, listem. Stwierdził, iż faktycznie wysłali z opóźnieniem. Jak zrozumiałem, chwytów Boplighta mieli bardzo dużo na stanie. Mam Ci przekazać, żebyś się kontaktował (osobiście telefonicznie:) ) z nimi, gdyby jednak przesyłka nie dotarła, to będą wtedy reklamować na poczcie (aczkolwiek nie wiem jak i co, bo jeśli wysłali zwykłym listem... A tak zrozumiałem). P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Naprawdę była to dość miła rozmowa? Ze mną tak nie było , nawet nie specjalnie chcieli odbierać telefony , na mail'e to ani razu nie odpisali. Na allegro wybrałem sposób dostarczenia jako: paczka priorytetową za 8zł , a nie list... Tutaj też poszli chyba na łatwiznę , żeby być o te kilka złotych do przodu wysyłając taką małą rzecz listem ; ) No ale trudno najwyżej jeszcze trochę sobie poczekam. Wielkie dzięki Pavvel za fatygę , jestem Twoim dłużnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Spoko, żaden problem Miałem pod ręką, to podszedłem, choć po paru dniach Tak, rozmowa była kulturalna, spokojna i grzeczna. Być może też i dlatego, że nie wnikałem w powód opóźnienia wysyłki. Jak padła Twoja sprawa, to pan się lekko spiął, ale przeszło mu, jak się zorientował, że nie przyszedłem mu wlać, tylko dowiedzieć się co się dzieje P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Chwyty doszły , szkoda tylko , że po 1.5 miesiąca. Sklepu nie polecam , ale jeśli macie u tego sprzedawcy ten sam problem to przynajmniej możecie liczyć, że kiedyś tą paczkę dostaniecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Podpinam się pod temat. Czekam już czwarty tydzień na części, linki, pancerze, hamulce... Sytuacja dokładnie jak u Arkowiec1929, z tym że najpierw rzekomo nie dostali z allegro potwierdzenia o mojej wpłacie, potem "przesyłka jest w trakcie realizacji" dalej cisza, przez telefon oczywiście marnuje ich czas i mogą sprawdzić na co się dzieje z paczka ale to zajmie pół godziny...Najgorsze jest to że już cały miesiąc rower stoi... Założyłem spór na allegro, wiec teraz na mejle odpisują "Na poniższe pytanie nie zostanie udzielona odpowiedź. Prosimy o prowadzenie korespondencji poprzez rozpoczęty Spór Allegro." NIE POLECAM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrawitacyjnyPl Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ech... przykre rzeczy. O klienta trzeba dbać, ale jak widać nie każdy o tym pamięta. U nas w sklepie nie uświadczycie czegoś takiego. My się staramy, by klient był zadowolony. Toteż takie zachowania, jak to opisane powyżej, trzeba tępić a przede wszystkim mówić o nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Wybaczcie za offtop. Pierwsze i ostatnie zdanie poprzednika oczywiste. Ale środek, jako przedstawiciel sklepu, można było sobie darować. W ten sposób traci się potencjalnych klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 No widzisz Siimon utwierdziłeś mnie w przekonaniu , że lecą z ludźmi w kulki. Dopiero teraz przeczytałem Twojego posta. I co udało się otrzymać części ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Niestety części nadal niema, kasy tym bardziej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Cóż, pozostaje tylko ostrzegać przed nimi... Swoją drogą, jak tam byłem w sprawie Arkowca, zapytałem przy okazji o cenę SD7, bo wkrótce mam zamiar zmienić. Pan był wyraźnie niechętny "bo się zalogować do komputera muszę, ale cena jak wszędzie". Well Skoro cena jak wszędzie, to kupię wszędzie tam, gdzie mi tą cenę podadzą P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Konto sprzedawcy zostało zablokowane... szkoda tylko że tak późno.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Z najnowszych wieści... Dostałem poleconym (na adres inny niż podałem formularzu) jedną cześć z sześciu zamówionych to są jakieś żarty... Sprzedawca nawet odpisał mi na jednego z mejli, otóż jeżeli chce to moge w ciągu 10dni odesłać cześć łącznie z oświadczeniem odstąpienia od umowy na adres podany na paragonie(paragonu oczywiście nie dostałem) Co mnie bardziej zaskoczyło to to że allegro od razu odblokowało konto tego użytkownika.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazozaur Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam Podpinam sie pod temat również zostałem oszukany przez sklep Bikestudio zakupy zrobiłem 4.08.2011 i do tej pory niemam przesyłki. Oczywiście za towar zapłaciłaem odrazu po zakupie. Dzwoniłem wielokrotnie ale tylko 2razy odebrał, za pierwszym razem powiedział,że moje zamówienie jest w trakcie realizacji, kolejnym razem, że nie jest w stanie mi teraz pomóc i żebym napisał maila. Maili napisałem dwa na żaden nie odpowiedział, potem założyłem spór przez Allegro i oczywiście dalej cisza. Nie można się do niego dodzwonić i nić do niego nie dociera... Najbardziej mnie dziwi to, że on jest cały czas aktywny na Allegro tylko na pare dni go zablokowali, a teraz on dalej naciąga ludzi na bezprocentowe pożyczki. jak coś sie u was wyjaśni to dajcie znać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Pamiętam jak byłem w czerwcu tym sklepie pytać o koszyk na bidon. Jakoś przy okazji wcześniejszego pobytu widziałem coś od Zefala, a że szukałem akurat Wiiza i byłem w okolicy, wpadłem. Okazało się, że wisiał bodajże jeden biały Spring, więc zapytałem czy to wszystko co jest na stanie i czy byłaby możliwość zamówienia innego koszyka. Otrzymałem wymijającą odpowiedź, że to wszystko, że nie ma szans na co innego, nawet u dystrybutora już żadnych koszyków nie ma, a jak chcę coś kupić to najwcześniej w przyszłym roku... Podziękowałem i wyszedłem. 5 minut później zadzwoniłem do Secesji z podobnym pytaniem licząc na zbliżoną reakcję (kto mieszka w Krakowie wie jak bywa z obsługą w tym sklepie). W odpowiedzi usłyszałem, że nie ma problemu, musiałbym poczekać jakieś 3 dni i mam co chcę. Cóż, z takim podejściem do klienta nie ma co liczyć na dobre opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valentinorossi46 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Ja również zostałem oszukany przez tą firme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stepnik Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 a czy ktoś z was może wie gdzie na terenie krakowa znajdę sklep w którym można kupić smar łt-43? taki w puszce 0,85kg jesli sie ktos orientuje to bardzo prosze o info, bd bardzo wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 z tego co pamiętam to w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym, bo to smar do łożysk m.in. samochodowych, np do poloneza, ale tam pewnie będą mieli w puszkach po 0,5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazozaur Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 valentinorossi46, a zgłaszałeś do allegro, że cie oszukał? mnie okradł z 98zł i zgłośiłem na allegro, lecz oni każa mi czekać juz drugi tydzień. Niewiem czy wybrać sie na policję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deprym Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Kumpel tez miał z nimi przejścia. Nie mógł doprosić się o towar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazozaur Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ciekawy system ma koleś, wysłał mi paczkę i do allegro przesłał potwierdzenie więc serwiś się go juz nie czepia, ale w paczce nie było wszystkich przedmiotów więc znowu się odwołałem do allegro i akcja trwa dalej... dziwi mnie fakt ze kolesia jeszcze nie zablokowali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukshadow Napisano 5 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 konto moze i zablokowali ale firma chyba nadal funkcjonuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.