Desmond Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Witam, Jutro wybieram się do fabryki rowerów Unibike po nowego Experta. Chciałbym tylko dowiedzieć się czy na pewno robię dobrze decydując się na ten model, czy może są jakieś alternatywy? Tak więc proszę użytkowników znających się na rzeczy o potwierdzenie tego, czy zakup Experta to na pewno dobry zakup. Czy może w tej cenie znajdę coś lepszego?
Basiq Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Analizowałeś to już na wszystkie możliwe sposoby - chyba już dwa posty na ten temat zacząłeś (jeden o rowerach, jeden o ramie) więc czego jeszcze oczekujesz? Tak dobrze robisz kupując ten rower...
beskid Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Dobrze, że jest internet to można tak nudzić bo przy mojej pierwszej maszynie to nawet dobrych sklepów z rowerami nie było Zarąbisty osprzęt Deore połączony z komponentami FSA, dobry amortyzator, tak samo hamulce i rama, więc czego chcieć więcej
Desmond Napisano 6 Lipca 2011 Autor Napisano 6 Lipca 2011 Heh, przepraszam, że męczę was tak tymi tematami, ale uwierzcie mi ze to dla mnie kupe kasy i muszę wiedzieć, ze kupuje sprzęt który mi posłuży na lata..
Basiq Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Trwały napęd deore na sztywnej korbie. Precyzyjne przerzutki z dużą tolerancją na zabrudzenia na na dobrych manetkach. Z hamulcami nie miałem styczności, ale mają bardzo dobrą opinie. Nie pamiętam ile ważysz, ale amorek to też już nie XCM tylko coś znacznie lepszego - czego chcieć więcej w tej cenie. Nie zastanawiać się tylko brać
beskid Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Heh, przepraszam, że męczę was tak tymi tematami, ale uwierzcie mi ze to dla mnie kupe kasy i muszę wiedzieć, ze kupuje sprzęt który mi posłuży na lata.. Zaręczam Ci, że tak będzie ale kwestia wytrzymałości, bezawaryjności nie zależy tylko od samego np. osprzętu ale przede wszystkim od dbałości o niego zwłaszcza na 10 rz. napędzie. To jest naprawdę świetny sprzęt w każdy teren włącznie z naszymi górami i może się okazać, że nawet do końca nie wykorzystasz jego możliwości. Jeśli te hamulce Deore sprawują się tak jak moje BR-M535 to problem obsługi masz praktycznie z głowy. Naprawdę ciężko spotkać u konkurencji tak dobrze "skrojony" rower w tak dobrej cenie. Sam bym go bez mrugnięcia okiem kupił gdyby nie to, że moja maszyna spisuje się bez zarzutu
Desmond Napisano 6 Lipca 2011 Autor Napisano 6 Lipca 2011 a ta Tora sprawuje się dobrze? Bo z tego co wiem, w poprzednim modelu była powietrzna a teraz jest spręzynowa..Czy jest to duża różnica w tym przypadku? Btw. moja waga to 65kg
beskid Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Bardzo dobry amortyzator. Przy odpowiedniej dbałości posłuży Ci długo
jarabl Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Jak tam kolego zakup??? Mają wybór wielkości ram?? Można coś utargować?
Desmond Napisano 8 Lipca 2011 Autor Napisano 8 Lipca 2011 Co do zakupu, to niestety do niego nie doszło bo w ostatniej chwili musiałem zmienić drogę powrotną, ale dzwoniłem do nich i dowiedziałem się, że: - dają upust 3% na wszystkie modele czyli na experta wychodziło ok 100 zł - mają braki w modelach mision i fusion - dostępne są u nich modele: Evolution, Flite i Expert na ramie 19 i 21 cali i nie trzeba na nie czekać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.