zsgostry Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Jestem nowy na forum więc na początek chciałbym się przywitać Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Łodzi lub okolic ma jakieś doświadczenia z firmami zajmującymi się anodowaniem aluminium(łącznie z barwieniem na czarno)? Muszę zabarwić na czarno dwie lub trzy części(korbę, sztycę i może hamulec) i nie do końca wiem gdzie się z tym zgłosić by zostało to porządnie i w miarę tanio zrobione. Ktoś z Was anodował lub zna kogoś kto się tym zajmuje ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Chciałem kiedyś części do szafek po anodować ale to akurat mało ważne. Ważniejsze jest to że zadzwoniłem z 5 miejsc i nigdzie nie chcieli przyjąć takich drobiazgów. Generalnie są nastawieni na hurtowe zamówienia. W którymś zakładzie facet powiedział że jak będzie miejsce i akurat ta technika co ja chce to może podczepią pod inne zamówienie. Ale wiadomo wtedy nie dostaniesz żadnej gwarancji itp. No i czas, ja chciałem czarną anodę... to minimum miesiąc czekania bo akurat nie mieli nic na czarno do roboty. A i to nie było pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.